Richard H. moordde mede om minnares

De 31-jarige Richard H. uit Zoetermeer die vastzit vanwege de moord op zijn vrouw en twee dochtertjes, heeft verklaard mede gehandeld te hebben uit het feit dat hij een minnares had. H. wurgde zijn vrouw Claudia van Veen (31) en zijn kinderen Marieke (5) en Charlotte (3) in april van dit jaar. Daarna begroef hij ze in een Brabants bos en meldde na enige tijd bij de politie hun vermissing.

De minnares van H., een vrouw uit Polen, blijkt in het weekend na de moord H. thuis te hebben bezocht. In januari van dit jaar, 3 maanden voor de moorden, had H. tegen haar gezegd dat hij getrouwd was en kinderen had, maar dat zij sinds enkele jaren werden vermist. Nadat de Poolse vrouw H. had bezocht, meldde hij bij de politie dat zijn vrouw en kinderen vermist werden.

De politie verdacht Richard H. er al snel van zelf achter de verdwijning te zitten. Hij werd aangehouden nadat bloedsporen in de woning en de auto van het gezin werden aangetroffen, waarna hij vlot de moorden bekende. Volgens Justitie heeft de Poolse minnares van H. niets te maken met de moorden.


Richard H.

-
Zie ook: Moordenaar Richard H. was vreemdganger