Vandenbussche teleurgesteld door keuze Verbeek

Olga (Nuongirl)

Doelman Boy Waterman zal opnieuw het vertrouwen van SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek krijgen. Verbeek zal het nieuwe voetbalseizoen beginnen met Waterman op doel, waardoor Brian Vandenbussche zich zal moeten schikken in een plek op de reservebank.

De keuze van Verbeek voor Waterman is opmerkelijk, omdat Vandenbussche afgelopen seizoen bewees dat hij het niveau van de Eredivisie én de UEFA Cup aan kan. De Belgische keeper is daarom erg teleurgesteld. "Ik was ontgoocheld natuurlijk. Ik heb vorig jaar veel wedstrijden gekeept en vond dat ik wel een betrouwbare indruk achter heb gelaten. Ik was ook goed bezig op de training".

De Belg heeft door dde keuze van zijn trainer een aardige mentale klap gekregen. "Ik had er echt veel zin in. Ik was goed in vorm en dat ben ik nog altijd."

Vorig seizoen raakte Waterman al na vier competitiewedstrijden geblesseerd, waardoor Vandenbussche de overige dertig wedstrijden mocht keepen. "Je weet het nooit. Boy heeft vorig seizoen ook een paar blessures gehad. Ik wens het hem natuurlijk helemaal niet toe, want zo ben ik gewoon niet. Het is echter wel mijn enige kans. Als je eenmaal geproefd hebt van de Eredivisie, de supporters en die mooie Europese uitwedstrijden... Ik was er weer klaar voor, maar het heeft niet zo mogen zijn."