FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 september 2003

Verrassingen op de vrijdag

De vandaag verreden kwalificatie op het circuit van Indianapolis zat vol verrassingen.

Zo ging het halverwege de kwalificatie regenen, wat uiteraard nadelig is voor de mensen die in de tweede helft pas mochten gaan rijden. Snelste was Jarno Trulli, en de drie kanshebbers op de titel kwamen niet in de top-4 voor.

Juan Pablo Montoya presteerde het best met een vijfde plek, leider Michael Schumacher bleef steken op plaats acht.

Ook opvallend was dat Nicolas Kiesa zijn teamgenoot Jos Verstappen voor wist te blijven. Dit werd veroorzaakt door een probleem met de wagen van de Nederlander. Bij het uitrijden van de pitstraat voor de opwarmronde bleek hij de speed-limiter niet uit te kunnen zetten. Hij besloot daarop aan het eind van de ronde binnen te komen en helemaal geen tijd te laten noteren. Kiesa reed een voorzichtige ronde.

Uitslag vrijdagkwalificatie

De startvolgorde voor de kwalificatie morgen is bekend. Verstappen is morgen de eerste, hij heeft niet eens een snelle ronde gereden. Trulli was vandaag de snelste en mag morgen dus als laatste zijn ronde rijden.

De volledige uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Jarno TrulliRenault F1 1.09.566
2 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1.09.835
3 Mark WebberJaguar Racing 1.10.081
4 Ralf SchumacherBMW Williams F1 1.10.222
5 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 1.10.372
6 David CoulthardMcLaren Mercedes 1.10.450
7 Fernando AlonsoRenault F1 1.10.556
8 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1.10.736
9 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1.10.756
10 Jenson ButtonBAR Honda 1.11.847
11 Cristiano da MattaToyota Racing 1.11.949
12 Giancarlo FisichellaJordan Ford 1.12.227
13 Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas 1.13.541
14 Olivier PanisToyota Racing 1.17.666
15 Nick HeidfeldSauber Petronas 1.17.768
16 Jacques VilleneuveBAR Honda 1.18.547
17 Ralph FirmanJordan Ford 1.19.383
18 Justin WilsonJaguar Racing 1.19.491
19 Nicolas KiesaMinardi F1 1.21.973
20 Jos VerstappenMinardi F1 --

Schorsingen Champions League

De UEFA heeft vandaag enkele schorsingen uitgesproken tegen de opponenten van Ajax.

Milan-middenvelder Gennaro Gattuso kreeg twee wedstrijden schorsing voor zijn rode kaart in de thuiswedstrijd van AC Milan tegen Ajax. De Italiaan heeft Zlatan Ibrahimovic geslagen, aldus de tuchtcommissie.

Club Brugge-speler Andres Mendoza werd geschorst voor de wedstrijd tegen Ajax. Hij sloeg terug naar José Ignacio Saenza van Celta de Vigo nadat deze hem geschopt had. De scheidsrechter was dat ontgaan en zond derhalve enkel Mendoza van het veld. De tuchtcommissie zette de fout echter recht. Saenza kreeg op basis van de televisie-beelden alsnog drie wedstrijden schorsing.

D66 boos op minister over schrappen subsidie

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

D66 is boos op minister Hoogervorst van Volksgezondheid omdat hij de geldkraan voor de Schorerstichting wil dicht draaien. Deze stichting houdt zich als enige in Nederland bezig met de bestrijding van HIV onder homo's. D66-Kamerlid Van der Laan noemt het voornemen van Hoogervorst "volstrekt onverantwoordelijk".

Volgens het Kamerlid stijgt het aantal HIV-besmettingen in Nederland weer. In meer dan driekwart van de gevallen gaat het om homo's. "Er moet meer worden gedaan aan preventie, niet minder", aldus Van der Laan. Van der Laan snapt verder niet dat Hoogervorst aan de Kamer heeft geschreven dat hij homo-emancipatie niet meer tot zijn taken rekent. "Ik kan mij niet voorstellen dat een VVD-minister het bestrijden van aids en de emancipatie van homo's als overheidstaak wil schrappen."

De Schorerstichting kreeg een subsidie van 2.020.628 euro.

Gijzeling Ommen misverstand

Een gijzeling in Ommen vanochtend blijkt te berusten op een misverstand. Dit maakte de politie van Ijsselland vanavond bekend. Eerder vandaag liet de politie weten dat er door attent optreden van een omstander een snel einde aan de gijzeling van een man werd gemaakt.

De getuige had rond kwart voor acht vanochtend twee mannen bij pinautomaten aan de Markt gezien en merkte op dat die zich verdacht gedroegen. Daarop noteerde de man het kenteken van de auto van het tweetal en alarmeerde hij de politie.

De politie kwam direct in actie en ontdekte al snel dat de mogelijke gijzelaar en gijzelnemer naar een woning in Ommen waren gereden. Een tijd later keerde het tweetal nog een keer terug naar de Markt, op de terugweg werd bij het verlaten van de auto de mogelijke gijzelnemer aangehouden en naar een politiebureau in Zwolle overgebracht.

Inmiddels is uit onderzoek van de politie gebleken dat het geheel op een misverstand berust. Het tweetal, een 27 jaar oude man uit Duitsland en een 80 jaar oude man uit Ommen, hadden zich wel bij de pinautomaten opgehouden, maar dan alleen wel als goede vrienden. Van een gijzeling was dus geen sprake. Ook was van de aanwezigheid van een vuurwapen, dat de getuige meende te hebben gezien, geen sprake. De 27 jaar oude man is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Nederlanders kiezen liever zelf premier

Van de tien Nederlanders zouden er zes in de toekomst willen dat de minister-president gekozen wordt. Dit blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. Het onderzoek werd gehouden in opdracht van het SBS-televisieprogramma Stem van Nederland. In totaal werden 700 mensen ondervraagd.

Van die zevenhonderd personen gaf 64% tevens te kennen dat ze liever een gekozen burgemeester zouden willen. Daarvan wilde dan 40% op de huidige burgemeester stemmen, indien die zich verkiesbaar zou stellen. 85% gaf als reden daarvoor de huidige burgemeester betrouwbaar te vinden, ook vond 84% van die personen het fijn dat de huidige burgemeester beslissingen durfde de nemen.

Aanpak XTC slap in Nederland

De strijd tegen XTC wordt in Nederland niet serieus genoeg genomen. De bevoegdheden van politie zouden moeten worden uitgebreid om zo meer drugscriminelen aan te kunnen pakken. Dit aldus John Walters, de hoogste adviseur van de Amerikaanse regering op het gebied van drugsbeleid.

Den Haag zou zich veel te veel laten leiden door een misplaatst respect voor de privacy volgens Walters. Hierdoor zou de politie niet in staat zijn gebruik te kunnen maken van informanten en afluisterapparatuur.

Walters plaatst kanttekeningen bij de successen die door de Nederlandse politie worden gemeld in de strijd tegen XTC. Dit is vooral een bewijs dat de drugshandel toeneemt, aldus de adviseur.

Mogelijk boete voor commerciële zenders

Dimage had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De commerciële zenders van Nederland riskeren een boete van totaal 265.000, - euro. Het Commissariaat voor de Media beweert dat de zenders veel te veel reclame uitzenden.

"Zo wordt bijvoorbeeld veelvuldig het wettelijke maximum van twaalf minuten reclame per uur overschreden, ontbreken soms duidelijke herkenningstekens en worden speelfilms te vaak onderbroken door reclameblokken", aldus het Commissariaat. De zenders SBS6, Net5, V8, Yorin, MTV en TMF zouden de overtreders zijn.

De regels moeten voorkomen dat kijkers tijdens populaire programma's of tijdens 'prime time' worden overspoeld met reclame door de commerciële zenders. De regels voor het maximum aan reclame per uur zijn in heel Europa hetzelfde.

Urkers krijgen werkstraffen

Vijftien personen afkomstig uit Urk zijn veroordeeld tot werk- en taakstraffen van tussen de 28 en 240 uur. De vijftien kregen deze straffen voor het bezit en de handel in cocaïne. Eerder dit jaar bleek dat de jeugd van Urk 'onder de coke' zat.

De veroordeelde Urkers krijgen ook een verplichte cursus om te leren omgaan met drank en drugs. De Urkse jeugd gebruikte de cocaïne om 'zoveel mogelijk alcohol te kunnen drinken.'

Een onderdeel van de taakstraffen is dat de jongeren spreekbeurten gaan houden op scholen in Urk. De straffen en cursussen worden speciaal op zaterdag gehouden zodat de Urkers, vooral vissers, doordeweeks gewoon kunnen werken.

Fok's Eerste Grote Schrijfwedstrijd!

Word jij Fok!'s beste fictie schrijver van 2003? Bewijs je schrijfkwaliteiten in Fok's Eerste Grote Schrijfwedstrijd! Georganiseerd in het forum Kunst en Literatuur.

De opdracht is helder: schrijf een kort verhaal van maximaal 2500 woorden en mail het vóór 13 oktober naar fokschrijfwedstrijd@hotmail.com. Neem voor je in je pen klimt wel even het reglement door, want er zijn een aantal voorwaarden aan de wedstrijd verbonden.

Wat je kunt winnen? Eeuwige FOK!eer. En misschien, we zijn tenslotte een grote website, kijkt er wel een uitgever met de wedstrijd mee?

Wilde achtervolging stopt in Maastricht

birdy1001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De mensen die gisteren op het terras van het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht zaten zagen een spectaculair einde van een achtervolging. De Belgische rijkswacht zat achter twee mannen aan met een Nederlands kenteken. De Belgen hadden de auto eerder die avond gecontroleerd toen deze met gedoofde lichten stilstond op een vluchtstrook in Moelingen. Een van de mannen in de auto trok een vuurwapen en begon daarmee te schieten. Na de schotenwisseling achtervolgden de Belgische rijkswachters de auto over de A2. De achtervolging ging vervolgens over het Oranjeplein naar links, door de tunnel de Wilhelminasingel op, de brug over naar de Markt.

Ook tijdens de achtervolging werd er nog geschoten. Na 9,5 kilometer over Nederlands grondgebied te hebben gereden werd de rechtervoorband van de auto lekgeschoten en kon de politie de mannen aanhouden. Een van de verdachten is afkomstig uit Rotterdam.

"Spreiding van allochtonen helpt integratie niet"

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de antropoloog Jan Schukkink heeft het geen zin om allochtonen te spreiden voor een betere integratie. Schukkink deed onderzoek naar allochtonenspreiding en gaat met zijn onderzoek 18 november promoveren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Spreidingen werd tot nu toe als een goed middel voor integratie gezien. Maar uit het onderzoek, dat werd gedaan binnen de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap van Enschede, blijkt dat hechte banden die deze groep met elkaar onderhoudt zorgt voor onderlinge statusconcurrentie. Dat leidt tot de wil om vooruit te komen in de maatschappij, oftewel stimulans tot integratie.

Programma HCE (week 39)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 39)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
za19.30 SC Heerenveen FC Twente -
za19.30 RBC Roosendaal FC Volendam -
za19.30 PSV AZ -
.
zo14.30 FC Utrecht Vitesse -
zo14.30 Roda JC FC Groningen -
zo14.30 Ajax Willem II -
zo14.30 FC Zwolle Feyenoord -
zo14.30 NEC ADO Den Haag -
zo14.30 RKC Waalwijk NAC Breda -

Loting derde ronde Amstel Cup

Gisteravond werd geloot voor de derde ronde van de Amstel Cup. Hieronder staat het resultaat. Ditmaal staan er twee 'Eredivisie duels' op het programma. AZ en Roda JC liggen overigens al uit het toernooi.

RBC Roosendaal - FC Groningen
FC Eindhoven - Willem II
Hoek - BV Veendam
Excelsior - Sparta
FC Omniworld - RKC Waalwijk
Vitesse - FC Volendam
Cambuur Leeuwarden - FC Twente
Baronie - Heracles Almelo
SC Heerenveen - StormvogelsTelstar
FC Den Bosch - Jong Ajax

CDA en D66 kraken PvdA-begroting

De regeringspartijen CDA en D66 hebben vernietigend gereageerd op de tegenbegroting die de PvdA vandaag heeft gepresenteerd als alternatief voor de begroting van Balkenende II.

Volgens de coalitiepartijen kiezen de sociaal-democraten voor gemakkelijke oplossingen en schuiven ze de echte problemen voor zich uit. "Pappen en nathouden", zei financieel woordvoerder De Nerée van het CDA. D66-leider Boris Dittrich sprak van "puur korte-termijnbeleid". De VVD, die de derde partij is de coalitie, heeft nog niet gereageerd.

Hiddink zal drie jaar bijtekenen

Trainer Guus Hiddink van PSV zal drie jaar bij gaan tekenen in Eindhoven, zo meldt Omroep Brabant.

Het contract van Hiddink loopt aan het einde van dit seizoen af. De laatste tijd waren enige twijfels gerezen over de vraag hoe Hiddink zijn toekomst wilde invullen. Zijn aanstaand directeurschap wilde hij niet te prominent invullen.

Verwacht wordt dat de laatste details van de nieuwe overeenkomst binnen twee weken kunnen worden afgerond. Dan zal Hiddink blijven tot medio 2007.

Hiddink zal in het komend seizoen dan het trainerschap combineren met de baan van technisch directeur, zodat PSV gaat werken naar voorbeeld van het Engelse model.

Brugge knokt zich klaar

Club Brugge kent geen ideale aanloop naar het treffen met Ajax in de ArenA komende week in de Champions League. Donderdag gingen Gert Verheyen en Andrés Mendoza op de training bijna op de vuist.

Trainer Trond Sollied bekeek het van de zonnige kant: "Het is een teken dat de speler op scherp staan. Op de training is er altijd strijd. Dat heeft niets met de matige competitiestart te maken".

Feit is wel dat het in de Belgische competitie niet van een leien dakje gaat. Na zes duels staat Club al zeven punten achter op koploper Anderlecht. Nu was er het conflict op de training, waar middenvelder Verheyen aanvaller Mendoza verweet hem te veel over te slaan. Aanvaller Bengt Sæternes kwam op tijd tussen beiden.

Mendoza zal tegen Ajax overigens geschorst zijn vanwege zijn rode kaart in het duel met Celta de Vigo.

Trainer FC Zwolle ontslagen

Trainer Peter Boeve is vanmorgen door FC Zwolle per direct ontslagen. De trainer en spelersgroep zouden uit elkaar gegroeid zijn. Assistent-trainer Gerard Nijkamp is aangesteld als interim-coach.

Boeve kwam vorig jaar bij FC Zwolle en slaagde er via de Nacompetitie in de club voor de Eredivisie te behouden. Ook toen waren er al forse meningsverschillen. Speler Richard Roelofsen moest het veld ruimen. Dit seizoen scoorde Zwolle echter pas eenmaal en doet het met 1 punt uit vijf wedstrijden wederom mee voor de directe degradatieplaats.

De clubleiding van FC Zwolle kwam derhalve tot de conclusie dat een langer verblijf van Boeve niet zou resulteren in een verbetering van de resultaten. Boeve staat op straat. Als mogelijk opvolger worden Jan Everse en Dwight Lodeweges genoemd.

[update] Franse moeder vast voor euthanasie

De politie in de Noord-Franse plaats Berck-sur-Mer heeft een vrouw gearresteerd, die euthanasie probeerde te plegen op haar geheel verlamde zoon Vincent Humbert, 22 jaar oud.

Moeder Marie was gisteren bezig haar zoon een overdosis slaapmiddel toe te dienen in het ziekenhuis waar hij ligt. Dit werd even later door een arts opgemerkt. Hij bracht Vincent meteen naar de intensieve zorg. Humbert ligt nu in coma.

Humbert kon na een zwaar ongeluk in 2000 alleen zijn duim nog bewegen. Zo dicteerde de jongen een brief waarin hij president Chirac verzocht om euthanasie. Chirac reageerde afwijzend. Euthanasie is in Frankrijk verboden door de wet.

Update 13.17

De ernstig verlamde Franse man die deze week in coma raakte na een euthanasie- poging, is overleden.

Dit bericht werd officieel om 06:50 uur geplaatst.

Chauffeur rijdt opzettelijk over vriendin

choppa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie in Almelo heeft vandaag bekend gemaakt, dat een 55-jarige man uit Goor ervan verdacht wordt afgelopen zondag met zijn vrachtwagen opzettelijk zijn 45-jarige vriendin te hebben overreden. De vrouw overleed meteen ter plaatse.

Na een blaastest bleek dat de man een alcoholpromillage van 1,5 in zijn bloed had. Dat is drie keer zoveel als de toegestane hoeveelheid. Het Openbaar Ministerie bekijkt nu de mogelijkheden of de man moord ten laste kan worden gelegd.

Er komen forse boetes op spammen

RonaldV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt een forse boete op het sturen van ongewenste e-mail, ook wel 'spam' genoemd. De Tweede Kamer neemt volgende week waarschijnlijk een initiatiefwet van de PvdA aan die dat mogelijk maakt.

Minister Donner van Justitie gaf in een Kamerdebat aan dat hij wilde wachten met een dergelijke wet. De Tweede Kamer wil echter zo snel mogelijk het spammen inperken.

Het voorstel van PvdA-Kamerlid Van Dam gaat verder dan het wetsvoorstel van de regering. De verzender van spam moet in de toekomst eerst toestemming van de ontvanger hebben, anders kan de spammer een boete krijgen van maximaal 4500 euro.

Grote actie tegen kinderporno Duitsland

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland zijn door de Duitse politie de afgelopen dagen, in het kader van een grote internationale actie tegen kinderpornonetwerken, op meer dan vijfhonderd adressen in de Bondsrepubliek huiszoekingen gedaan. Dit is vandaag door het openbaar ministerie in Magdeburg bekendgemaakt.

Er zijn nu tegen honderden verdachten strafrechtelijke vooronderzoeken gestart. Zo werden er in de deelstaat Nedersaksen bijna zestig computers, 1.473 CD-ROM's, computerschijven en meer dan 200 videobanden in beslag genomen tijdens de huiszoekingen.

Bij een man in de deelstaat Beieren stuitte de politie op maar liefst 26.000 pornografische foto's van kinderen in zijn huis. Er is verder niets bekend over eventuele arrestaties.

Kamervragen over fraude van Arafat

De fracties van CDA en VVD willen weten hoe de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken denkt over de grootschalige fraude die bij de Palestijnse Autoriteit is geconstateerd. Het Internationaal Monetair Fonds constateerde onlangs dat onder leiding van Arafat tussen 1995 en 2000 bijna 900 miljoen dollar aan belastinginkomsten buiten de officiële begroting is gehouden.

De kamerleden Camiel Eurlings (CDA) en Geert Wilders (VVD) willen weten hoe de minister denkt over het feit dat Yasser Arafat ''honderden miljoenen wegsluist, alsmede volgens Forbes een privé-vermogen van 300 miljoen dollar bezit, terwijl de economische situatie in de Palestijnse gebieden uitzichtloos is''.

De beide kamerleden, die Arafat een sta-in-de-weg voor de vrede noemen, vinden het eigenlijk zinloos geld in de Palestijnse economie te pompen ''terwijl dat er aan de andere kant even hard weer uitgehaald wordt door Arafat''. Het zou Eurlings en Wilders ook niet verbazen indien Arafat een politiek belang heeft bij een uitzichtloze economische situatie voor de Palestijnse bevolking. Dat zou namelijk de steun aanwakkeren voor terroristische groeperingen.

Banken schuldig aan postcodediscriminatie

kyoko8483 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Banken zijn selectief in het afwijzen van hypotheken, ook wel postcodediscriminatie genoemd. Zo is het is vrijwel onmogelijk om in sommige probleemwijken in Rotterdam en Den Haag een hypotheek te krijgen voor de aankoop van een huis. Dat wordt gemeld door de Volkskrant, naar aanleiding van uitspraken van allochtone makelaars die werkzaam zijn in de achterstandswijken van de grote steden.

Zo zei Minister Gerrit Zalm van Financiën in juli jongstleden nog dat "de toegang tot de markt op dit moment voldoende gewaarborgd is". Dit was zijn reactie op Kamervragen over omstreden postcodediscriminatie. Zalm zegt dat de vijf grote banken bij hypotheekverstrekking niet selecteren op postcode.

De makelaars spreken dit tegen. Banken sluiten volgens hen wel degelijk bepaalde wijken uit. Als voorbeeld noemen ze de Transvaalbuurt en de Schilderswijk in Den Haag, en Bloemhof, de Oleanderbuurt, de Tarwewijk en delen van Charlois in Rotterdam.

Marokkaanse fundamentalisten veroordeeld

In Marokko zijn gisteren zware straffen uitgedeeld aan leden van de fundamentalistische moslimbeweging Salafia Jihadia. De beweging wordt verantwoordelijk gehouden voor een aantal aanslagen die de afgelopen jaren in Marokko plaatsvonden, waaronder die in mei in Casablanca.

Twee islamitische predikers, die als drijvende krachten worden gezien achter Salafia Jihadia, kregen straffen van 20 en 30 jaar.

Twee andere leden van de beweging, Abdelouhab Rabii en Hamid Slimadi, kregen de doodstraf wegens de moord op een politieman. Tevens worden zij beschuldigd op de achtergrond betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding van andere aanslagen door de moslimgroep.

Vrouw breekt Nederlands leeftijdsrecord

choppa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 113 jaar en 89 dagen oude Hennie van Andel-Schipper heeft een record gebroken. De in Hoogeveen wonende vrouw mag zich vanaf vandaag de oudste Nederlandse ooit noemen. Zij heeft vrijdag het leeftijdsrecord gebroken. Dat stond op naam van mevrouw C.A. van Dam-Groeneveld.

Mevrouw Van Dam kwam op de aarde in Leiden op 20 november 1887 en stierf in dezelfde plaats op 16 februari 2001. De vrouw werd 113 jaar en 88 dagen oud.

Mevrouw Van Andel beschikt nog over een goede gezondheid volgens directeur J. Beijering van het verzorgingstehuis Westerkim in Hoogeveen. ,,Mevrouw ziet en hoort slecht. Ook het lopen wordt wat minder. Maar in haar bovenkamertje werkt het nog prima en ze is verder goed gezond'', zei Beijering.

Ondanks het heugelijke feit wordt geen extra feestje voor Van Andel gegeven. ,,Dat hebben we in juni al gedaan toen ze 113 werd. Ze krijgt vandaag wel extra bezoek en aanloop, maar daar blijft het bij. De vrouw vindt die aandacht wel leuk hoor'', aldus de directeur.

Op afstand bestuurbare keuken op komst

latislos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De op afstand bestuurbare keuken is in aantocht. Het Zuid-Koreaanse LG Electronics wil voor het einde van dit jaar met op afstand bedienbare koelkasten, ovens, airco`s en wasmachines op de markt komen. Het Duitse Miele volgt volgend jaar. "Wij werken al een hele tijd aan zo`n systeem. We geloven dat de markt er nu klaar voor is. Mensen bellen ons al: 'Waar kunnen we die apparaten krijgen?' vragen ze dan", zegt Eduard van Looij van LG Benelux. Tom Oostdijk van Miele Nederland sluit zich hierbij aan. "We geloven absoluut dat de consument dit wil".

De gebruiker kan via zijn GSM of via internet verbinding maken met de koelkast. Via dit apparaat is de rest van de keuken ook te besturen. Onder de noemer 'Miele@home' is het systeem van de Duitsers nog uitgebreider. Met een touchscreen dat in het keukenkastje is ingebouwd, kan de consument afwasmachines, fornuizen en koffiezetapparaten aanzetten. Dit touchscreenscherm kan weer vanaf overal bediend worden.

Het kost allemaal wel wat geld. De koelkast van LG gaat zo`n 10.000 euro kosten. Het beeldscherm van Miele kost 2.500 euro; de apparaten zelf moeten dan nog aangeschaft worden.

Omstreden topman Ahold neemt bijbaantje

choppa en spambam hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De omstreden Ahold-topman Moberg heeft een commissariaat aanvaard bij een Zweedse winkelketen, meldt het Algemeen Dagblad. Hij breidt ermee zijn nevenfuncties uit hoewel hij had beloofd ze af te bouwen.

De vakbonden en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) hebben woedend gereageerd op het bericht. Ze zijn van mening dat Moberg alle tijd nodig heeft om Ahold er bovenop te krijgen. In een Zweedse krant zegt Moberg genoeg tijd voor het commissariat te hebben als de eerste fase bij Ahold achter de rug is.

Kort geleden ontstond er ook al tumult over zijn miljoenensalaris en de garantie van een gouden handdruk. Na de kritiek zegde hij toe er deels van af te zien.

PvdA-plan levert 36.000 extra banen op

jjdevries en choppa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De alternatieve begroting van de PvdA levert voor volgend jaar 36.000 nieuwe banen op, blijkt uit berekeningen van het CPB. In het plan wordt minder bezuinigd en meer geïnvesteerd dan het kabinet doet. Dat levert een economische groei van 1,4 procent op, in plaats van één procent.

De partij schrapt de medicijnknaak; het ziekenfondspakket blijft intact. De PvdA betaalt dat door het begrotingstekort te laten oplopen tot 2,9 procent.

PvdA-leider Bos maakte bij de Algemene Beschouwingen melding van een eigen begroting, maar oogstte de hoon van de coalitie toen bleek dat de plannen nog doorgerekend moesten worden.

Hier is een korte notitie erover te lezen en hier kunnen jullie het gehele document vinden (10 pagina's)

Man gewond door aansteken sigaret

Eftelinger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 61-jarige man uit Tilburg heeft gisteren ernstige brandwonden opgelopen toen zijn jas en overhemd vlam vatten terwijl hij een sigaret aanstak. De man was net een dagje in de Efteling. Een passerend echtpaar wist de man nog te redden.

De passant gebruikte zijn eigen jas om de vlammen te doven, terwijl zijn vrouw hulp ging halen. Het slachtoffer ligt met flinke brandwonden in het Twee steden ziekenhuis in Tilburg.

CD Review: Lil' J - Back To J

Wat hebben Lil' Bow Wow, Lil' Romeo, Lil' Wayne en Lil' J gemeen? Inderdaad. Ze zijn jong en ze rappen. Was dat een paar jaar geleden nog een redelijke garantie voor succes, nu moet je toch wel wat meer in je mars hebben. Ook de hele jonge b-boys en fly-girls accepteren niet zomaar alles meer wat door een gladde producer de wereld in wordt gesmeten. Van Lil' J is nu, twee jaar na het door o.a. Jermaine Dupri geproduceerde "All about J", een tweede album uitgekomen.

Jos heeft nog niets getekend

Verschillende Formule 1 sites wisten gisteren te melden dat Jos Verstappen volgend seizoen voor Jaguar zou gaan rijden.

Het bericht was gebaseerd op een email die door een grappenmaker in elkaar gezet was. De mail leek echter van Minardi-baas Paul Stoddart afkomstig. De tekst van de nepmail:

"Unfortunately for the Minardi-team we have to announce that our first driver, Jos Verstappen, won't be driving for us next year. Jos will be joining Jaguar next year. Jos is a very fast driver and a nice guy. He did a great job to our team this year, that is why we think he deserves this chance. We wish him all the luck. Also we want to thank all the sponsors from Holland, because they gave us the financials to drive the entire 2003-season. We will be searching for other funds for 2004."

Het blijft dus afwachten waar Verstappen volgend jaar gaat rijden. Er wordt nog gesproken met vijf teams, waaronder Minardi.

Weersverwachting Indianapolis

Hoewel het gisteren goed weer was in Indianapolis, met veel zon en zonder bewolking, zijn de voorspellingen voor de rest van het weekend duidelijk minder.

Voor vandaag wordt een wolkendek verwacht, met een kleine kans op regen. De temperatuur komt zo rond de 20 graden uit.

Zaterdag wordt er veel wind voorspeld, en weer weinig zon. Ook is er dan 25% kans op neerslag.

Ook zondag is er kans op regen, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat dit tijdens de race komt. Op zondag wordt de laagste temperatuur van het weekend verwacht, het wordt niet warmer dan 16 graden.

Fok! CM4 Uitdaging

pekel meldde ons het volgende:
Om deze uitdaging wat populairder te maken, staat de Fok! CM4 Uitdaging nu ook op de weblog.
De Fok! CM4 Uitdaging is een uitdaging met het team Carlisle United (is ook bekend op het forum). Met dat team moet je verschillende doelstellingen bereiken om de titel "Fok CM4-manager van het jaar te worden. Dus doe snel mee en meld je aan op fokcm4@home.nl en ga snel naar het topic!


pekel @ Fok! Forum

Onderzoek moord Sybine Jansons heropend

De politie start met een nieuw onderzoek naar de verkrachting van en de moord op de Maarnse scholiere Sybine Jansons.

Het nieuws is door de politie Regio Utrecht bekend gemaakt. De directe aanleiding hiervoor is anonieme informatie die bij justitie binnenkwam, waarin melding wordt gemaakt van een tweede betrokkene bij de dood van het meisje. In 2001 werd de Nieuwegeiner Martin C. voor de dood van het meisje veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs.

Sybine Janons verdween op 19 januari 1999 mysterieuze wijze, toen ze op weg was van school naar huis. Haar lichaam werd korte tijd later in een vaart bij Breukelen gevonden.

In 2006 gekozen burgemeesters

Minister De Graaf van Bestuurlijke vernieuwing wil in maart 2006 alle zittende burgemeesters ontslaan, zodat in alle 489 gemeenten een gekozen burgemeester kan aantreden. Aftredende burgemeesters moeten zich herkiesbaar stellen als ze hun post willen behouden.

In een notitie waarover het kabinet vrijdag praat, stelt De Graaf voor dat de burgemeestersverkiezingen samenvallen met de gemeenteraadsverkiezingen.

In het regeerakkoord hadden CDA, VVD en D66 al afgesproken dat er een gekozen burgemeester moest komen. In het nieuwe systeem wil De Graaf dat burgemeesters voor vier jaar aan het bewind zijn. Nu is dat nog zes jaar.

De gekozen burgemeesters krijgen in het plan van De Graaf meer bevoegdheden dan de huidige, benoemde, burgervaders. Zo moet de burgemeester vanaf maart 2006 optreden als een 'lokale regeringsleider' die zelf wethouders voordraagt en hun takenpakket vaststelt.

Column: Fokke en Sukke

Vanavond was het dan eindelijk zo ver: Het afzien van..., oftewel Fokke en Sukke op de beeldbuis bij BNN. Ik vermoed dat de meeste mensen al van deze twee amusante vogels gehoord hadden toen ze besloten dit stuk te lezen. Een ander deel zal wellicht gehoopt hebben op een pornografisch stuk vuilschrijverij, waar het vlees bij de stoutste naam genoemd wordt. Ik raad deze mensen aan om, ondanks de desillusie, gewoon verder te lezen, want ik ben zo nu en dan ook best een vermakelijke peer.

Schwarzenegger krijgt steun partij

Arnold Schwarzenegger heeft gisteren het groene licht van de Republikeinse Partij ontvangen om zijn campagne voor het gouverneurschap van Californië te continueren. Hierdoor is de druk op Tom McClintock, de belangrijkste andere Republikeinse kandidaat, om zich terug te trekken, aanzienlijk toegenomen.

Het bestuur van de Republikeinse Partij was van mening dat Schwarzenegger bij de verkiezingen op 7 oktober de meeste kans maakt.

De Republikeinen kregen het voor elkaar om vorige maand voortijdige verkiezingen af te dwingen met een handtekeningenactie onder de bevolking. Er werden toen anderhalf miljoen handtekeningen ingezameld. De bevolking zou ontevreden zijn over het financiële beleid van de huidige, Democratische, gouverneur Gray Davis.

Psychische hulp voor kippen

Duitse kippen boffen maar met Barbera Luetzeler uit Bonn. Die psychologe is namelijk gespecialiseerd in de behandeling van deze dieren. Ze behandelt uiteenlopende kippenproblemen, van problemen rondom het geslacht tot neurose.

Eén van de zaken van Luetzeler betrof de hen Lucie die altijd al een haan wilde zijn. "Ze was zo ontevreden dat ze iedereen uit haar territorium verdreef, waaronder zelfs de kat," aldus de eerste Duitse kippenpsychologe.

Maar met Lucie kwam het goed. Ze ging zich als haan gedragen en ging zelfs kraaien. Naast de zaak Lucie stelde Luetzeler bij 2000 kippen 'snelwegneurose' vast, nadat de dieren om onduidelijke redenen gelijktijdig met hun hoofd begonnen te wiegen. De oorzaak was volgens de 38-jarige psychologe de nabijgelegen autoweg en de symptomen verdwenen dan ook toen de dieren naar een rustiger locatie werden gebracht.

Conflict ambulancediensten voorbij

Het arbeidsconflict in de particuliere ambulancesector is voorbij. De leden van de CNV hebben ingestemd met het eindbod van de werkgevers.

De ambulancemedewerkers voerden zes weken lang actie omdat ze op hun 55ste wilden stoppen met werken, net als hun collega's bij de publieke diensten. De particulieren mogen pas stoppen als ze 59 zijn.

De eis van de particuliere sector is niet ingewilligd. Wel komt er een onderzoek naar een betere regeling voor ouderen. De slepende onderhandelingen hebben maanden geduurd.

Zeer zware aardbeving in Noord-Japan

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het noorden van Japan is vanavond binnen enkele uren opgeschrikt door drie aardbevingen. De zwaarste beving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op 105 km ten zuidwesten van Kushiro op het eiland Hokkaido, in de Stille Oceaan.

Er zijn diverse gewonden gevallen. Er zijn nog geen aantallen bekend. De overheid heeft mensen gewaarschuwd weg te blijven bij de kust in verband met het gevaar van een mogelijke 'tsunami' (vloedgolf). In de plaats Tomakomai staat een olieraffinaderij in brand. Op veel plaatsen is de stroom uitgevallen en zijn de waterleidingen gesprongen.

De zwaarste getroffen gebieden op het eiland zijn de regio Hidaka in het midden en Tokatsu in het oosten. Op Hokkaido wonen in totaal 5 miljoen mensen.

Zie ook: Seismograaf-grafiek
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.