CD Review: Lil' J - Back To J

Op 7-jarige leeftijd was de moeder van Lil' J op zoek naar haar zoon in hun woonplaats Longbeach, Californië. Na enig zoeken vond ze hem voor de lokale K-Mart naast een geldbakje dat op de grond stond. Van het verdiende geld werd een demo opgenomen. Als middelste van vijf kinderen groeide Lil'J op met één ambitie: optreden. Hij zong in kerkkoren en talentenjachtenen werd daarbij gesteund door zijn moeder.

Vaak ging hij met zijn moeder naar optredens van bekende rappers om backstage zijn raps te laten horen in de hoop dat hij op een gegeven moment zou opvallen. En dat lukte. Toen Lil'J 9 jaar was hoorde LL Cool J hem waarna hij op de afterparty samen met één van zijn grote voorbeelden mocht optreden. Korte tijd later volgde nog een optreden met de Fugees en uiteindelijk werd hij opgemerkt door Richard Tucker van Trans-Continental Records (N'Sync, Backstreet Boys). Nadat er een blik producers open was getrokken werd Lil' J ondergebracht bij Hollywood Records waar hij in 2001 z'n eerste album "All About J" uitbracht.

Nu is Lil' J ondergebracht bij het onafhankelijke label D3, waar ook Keith Sweat, Mack 10 en Onyx op uitkomen. Naast het maken van muziek heeft Lil' J nog een aantal andere bezigheden. Zo is hij te zien op Disney Channel met "That's so raven" en speelt hij de zoon van Bobby Brown in de binnenkort te verschijnen film "Nora's Hair Salon". Allemaal duidelijke carrièrekeuzes van een jongen die, zoals hij zelf zegt, een entertainer is. "Because I give a performance. Like Usher, Bobby Brown, Will Smith, Michael Jackson definitely. I give a performance".
Als je zulke namen noemt om je mee te vergelijken schept dat wel verwachtingen.....