Gijzeling Ommen misverstand

Een gijzeling in Ommen vanochtend blijkt te berusten op een misverstand. Dit maakte de politie van Ijsselland vanavond bekend. Eerder vandaag liet de politie weten dat er door attent optreden van een omstander een snel einde aan de gijzeling van een man werd gemaakt.

De getuige had rond kwart voor acht vanochtend twee mannen bij pinautomaten aan de Markt gezien en merkte op dat die zich verdacht gedroegen. Daarop noteerde de man het kenteken van de auto van het tweetal en alarmeerde hij de politie.

De politie kwam direct in actie en ontdekte al snel dat de mogelijke gijzelaar en gijzelnemer naar een woning in Ommen waren gereden. Een tijd later keerde het tweetal nog een keer terug naar de Markt, op de terugweg werd bij het verlaten van de auto de mogelijke gijzelnemer aangehouden en naar een politiebureau in Zwolle overgebracht.

Inmiddels is uit onderzoek van de politie gebleken dat het geheel op een misverstand berust. Het tweetal, een 27 jaar oude man uit Duitsland en een 80 jaar oude man uit Ommen, hadden zich wel bij de pinautomaten opgehouden, maar dan alleen wel als goede vrienden. Van een gijzeling was dus geen sprake. Ook was van de aanwezigheid van een vuurwapen, dat de getuige meende te hebben gezien, geen sprake. De 27 jaar oude man is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.