Op afstand bestuurbare keuken op komst

latislos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De op afstand bestuurbare keuken is in aantocht. Het Zuid-Koreaanse LG Electronics wil voor het einde van dit jaar met op afstand bedienbare koelkasten, ovens, airco`s en wasmachines op de markt komen. Het Duitse Miele volgt volgend jaar. "Wij werken al een hele tijd aan zo`n systeem. We geloven dat de markt er nu klaar voor is. Mensen bellen ons al: 'Waar kunnen we die apparaten krijgen?' vragen ze dan", zegt Eduard van Looij van LG Benelux. Tom Oostdijk van Miele Nederland sluit zich hierbij aan. "We geloven absoluut dat de consument dit wil".

De gebruiker kan via zijn GSM of via internet verbinding maken met de koelkast. Via dit apparaat is de rest van de keuken ook te besturen. Onder de noemer 'Miele@home' is het systeem van de Duitsers nog uitgebreider. Met een touchscreen dat in het keukenkastje is ingebouwd, kan de consument afwasmachines, fornuizen en koffiezetapparaten aanzetten. Dit touchscreenscherm kan weer vanaf overal bediend worden.

Het kost allemaal wel wat geld. De koelkast van LG gaat zo`n 10.000 euro kosten. Het beeldscherm van Miele kost 2.500 euro; de apparaten zelf moeten dan nog aangeschaft worden.