Kamervragen over fraude van Arafat

De fracties van CDA en VVD willen weten hoe de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken denkt over de grootschalige fraude die bij de Palestijnse Autoriteit is geconstateerd. Het Internationaal Monetair Fonds constateerde onlangs dat onder leiding van Arafat tussen 1995 en 2000 bijna 900 miljoen dollar aan belastinginkomsten buiten de officiŽle begroting is gehouden.

De kamerleden Camiel Eurlings (CDA) en Geert Wilders (VVD) willen weten hoe de minister denkt over het feit dat Yasser Arafat ''honderden miljoenen wegsluist, alsmede volgens Forbes een privť-vermogen van 300 miljoen dollar bezit, terwijl de economische situatie in de Palestijnse gebieden uitzichtloos is''.

De beide kamerleden, die Arafat een sta-in-de-weg voor de vrede noemen, vinden het eigenlijk zinloos geld in de Palestijnse economie te pompen ''terwijl dat er aan de andere kant even hard weer uitgehaald wordt door Arafat''. Het zou Eurlings en Wilders ook niet verbazen indien Arafat een politiek belang heeft bij een uitzichtloze economische situatie voor de Palestijnse bevolking. Dat zou namelijk de steun aanwakkeren voor terroristische groeperingen.