FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 4 oktober 2002

Gouden Kalveren weer uitgereikt

Tijdens het filmgala is vanavond de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf weer uitgereikt. Loes Luca presenteerde de uitreiking en werd daarbij muzikaal begeleid door het Metropol orkest. Het 33 cm hoge beeldje werd overhandigd door onder andere Paul Verhoeven, Kim van Kooten en Pieter Verhoeff die dit jaar Gast van het Jaar was.

De nominaties voor dit Gouden Kalf kwamen tot stand door een enquête die werd gehouden onder Nederlandse Filmprofessionals. Er waren in totaal tien categorieën waarin de jury, waar onder meer Nelly Frijda in zit, een winnaar moest kiezen. Carice van Houten won de prijs voor Beste Actrice voor haar rol in de jeugdfilm Minoes waarin ze een kat speelt in een mensenlichaam. Diezelfde film die door Burney Bos werd gemaakt won de prijs voor Beste Lange Speelfilm. De Negen Dagen Van De Gier won de prijs voor Beste TV-drama. Nieuw dit jaar was de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek, deze prijs wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. Deze werd gewonnen door de confronterende documentaire First Kill die over oorlog en de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad gaat van regisseur Coco Schrijber.
Alle uitslagen op een rij:

De Gouden Kalf Winnaars:
Gouden Kalf voor de Beste Korte Film
"Talmen" van regisseur Stijn van Santen
Gouden Kalf voor de Beste Korte Documentaire
"Aah World Wide Suicide" van regisseur Walter Stokman
Gouden Kalf voor de Beste Lange Documentaire
"Ramses" van regisseur Pieter Fleury
Gouden Kalf voor de Vakprijs Production Design
Rikke Jelier en Alfred Schaaf voor hun werk van 1998 tot 2002
Gouden Kalf voor het Beste TV-drama
"De 9 dagen van de Gier" van regisseur Boris Paval Conen
Gouden Kalf voor de Grolsch Publieksprijs
"Loenatik, de Moevie" van regisseur Bobby Eerhart
Speciale Juryprijs
George Sluizer voor "Het Stenen Vlot" en zijn hele oeuvre
Gouden Kalf voor de Beste Acteur
Jacob Derwig voor zijn rol in "Zus & ZO"
Gouden Kalf voor de Beste Actrice
Carice van Houten voor haar rol in "Minoes"
Gouden Kalf voor het Beste Scenario
Edwin de Vries voor "The Discovery of Heaven"
Gouden Kalf voor de Beste Regie
Alejandro Agresti voor "Valentin"
Gouden Kalf voor de Beste Lange Speelfilm
"Minoes" van producent Burny Bos.
KNF prijs
"First Kill" van regisseur Coco Schrijber

Het 22ste Nederlandse Film Festival in Utrecht begon op 25 september en duurt nog tot zondag 6 oktober.

Man gered na 2 maanden vermissing op zee

Atreidez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amerika is een man van zee gered na 2 maanden vermist te zijn geweest. De man was met zijn boot het laatst gesignaleerd in de buurt van Miami op 23 juli. Daarna is de boot als vermist opgegeven en is er een zoekaktie geweest over 8000 vierkante zeemijlen. Het is nog onduidelijk wat de man is overkomen hoe de man het drama overleefd heeft.

Hij heeft zijn gebroken mast gebruikt om een soort hut onder te bouwen. Toen de boot van de man eenmaal was gesignaleerd, is er een helikopter heengestuurd.

Hij werd aangetroffen in een staat van uitdroging, shock en waanbeelden, hij kon zich amper bewegen. Nadat de man was gered zei hij het volgende : "The Coast Guard is very nice, I just need some food. I'll be all right. I wouldn't mind having some chocolate pudding."

Ik ben echt niet zo vreemd

Je rijdt een McDrive in, achter het raampje zit een man van een jaar of vijfendertig. Hij lijkt wel erg geintresseerd in je. Het begint met het weer, koetjes en kalfjes. Tussendoor gooit hij was vragen over filmsterren. "Wie speelde ookal weer dat kleine jongetje in Star Wars: Episode 1?" "Wie speelde de hoofdrol in ET?", zo gaat het door tot er vijf vragen zijn gesteld en plots zegt de man: "Welcome to Oblivious, the gameshow, you don't know you're in it." en hij geeft je veertig dollar. 'You had four out of five right."
En....dus....Wat moeten wij hier nou weer mee? Zeker weer die Canadezen zeker?
Nope Dit keer zijn het de Amerikanen. Maar daar gaat het niet om, het gaat om het gevoel.

Ik zat gisteren lekker te zitten, beetje mensjes kijken op de buitentrap van CAC (Campus Activity Centre). Na een paar minuten komt er een redelijk Jan Doorsnee naast me zitten. Er was plek genoeg en hij moest natuurlijk weer naast mij gaan zitten.
Hij zag er niet eng uit, dus ik bleef maar zitten. Ik laat me niet zomaar wegjagen! Hij was een soort filosofieboek aan het lezen, voor zover ik het kon zien vanuit mijn ooghoeken. Gewoon een studieboek dus, niks bijzonders, medestudent.
Ik at vrolijk mijn lunch en toen ik op wilde stappen, sprak hij me aan. "You were just part of sociology project." Gelukkig maar, niks engs, gewoon een scholier die vreemd doet. Hij moest een norm doorbreken, dat was hem in ieder geval gelukt. We praatten wat, hij bleek een eerste jaars, net als ik. En natuurlijk dacht hij dat Nederland het land van Windmolens en Tulpen was Dat is ze waarschijnlijk niet meer af te leren, ik moet er maar mee leven. Ik denk bij Canada ook aan "the rocks and the tree and the water" maar dat klopt tenminste ook nog. Even later gingen we ieder onze eigen weg. Ik besefte me plots hoe die mensen tegen mij aan keken toen ik foto's aan het maken was.

Martelspeelgoed zorgt voor opschudding

Xebrozius had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kinderen in Australië laten massaal hun normale speelgoed links liggen voor de nieuwste rage genaamd 'Stretch Screamers'.

Dit zijn poppen die als je aan hun ledematen trekt de meest verschrikkelijke kreten uiten van pijn. Maar je kunt ze ook wurgen waardoor hun brein en ogen uit hun hoofd komen zetten.

Ouders maken zich grote zorgen omdat kinderen al op zeer vroege leeftijd in contact komen met geweld en de verheerlijking ervan. Ze worden verkocht door Manley Toy Quest voor kinderen vanaf 5 jaar.

Er wordt door verschillende organisaties gewezen op de gevaren van de vroege bewustwording voor geweld bij kinderen. Deze gaan er dan ook vanuit dat verstandige ouders dit speelgoed niet zullen aanschaffen.

Topless vrouw presenteert weerbericht

kootje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een internetbedrijf uit het Brabantse Uden heeft een nieuwe dienst, namelijk het presenteren van het weerbericht door de mooie 28-jarige blondine Kimberly. De Udense 'e-business development & consultancy'-onderneming Xeeper heeft deze met siliconen gezegende dame in dienst genomen om het weerbericht van de dag met een smile, een knipoog, maar zonder bovenstukje te presenteren.

De online-dienst waarbij je met een modem moet inbellen kost 70 eurocent per minuut. Xeeper weet zeker dat het een succes gaat worden. "Op korte termijn gaat Kimberly de koersontwikkelingen van de AEX in Amsterdam presenteren", aldus Xeeper.

McLaren gaat niet voor de Wereldtitel in 2003

McLaren-Mercedes gaat in het seizoen 2003 niet voor de wereldtitel. Het team uit Woking zal zich gaan richten op de ontwikkeling van de auto en proberen een individuele overwinning te pakken. Pas in 2004 hopen de mannen van Ron Dennis weer een succesvolle poging te kunnen doen om de wereldtitel te pakken.


"De nieuwe Mercedes-motor zal nog niet op tijd klaar zijn voor de eerste race van het seizoen", vertelt ontwerper Adrian Newey. "We hebben daarom besloten om in de beginfase van het seizoen nog niet al onze wapens in te zetten. Ons doel is om al onze troeven pas of tafel te leggen, wanneer we er zeker van zijn dat de betrouwbaarheid hiervan waterdicht is."

"Je kunt hieruit afleiden dat we ons richten op individuele zeges in 2003. Het zal extreem moeilijk worden om de wereldtitel te pakken, maar we zullen vooral in het begin van het seizoen proberen met onze bewezen betrouwbaarheid veel punten mee te pakken. Ik zie liever dat we Ferrari in de laatste 10 races het vuur aan de schenen kunnen leggen, dan vroeg in het seizoen", aldus dezelfde Newey.

Temmink mist Feyenoord-Ajax

Na een botsing met Edgar Davids moet scheidrechter René Temmink helaas de klassieker Feyenoord-Ajax aan zich voorbij laten gaan. Roelof Luinge zal het zondag vervangen.

Afgelopen dinsdag was Temmink nog actief voor het Championsleague duel tussen Juventus en Newcastle United. Tijdens die wedstrijd botste Davids, de enige Nederlander bij Juventus, tegen Temmink op, waardoor de arbiter ongelukkig tegen de vlakte ging. In het ziekenhuis bleek dat Temmink een schouderblessure heeft, hij zal voorlopig rust moeten houden om te herstellen.

Hoogstrate verrekt kniebanden

FC Groningen-speler Jordi Hoogstrate is de zoveelste die zich meldt in de ziekenboeg van de club. Sander van Gessel, Martin Drent, Magnus Johansson, Rolf Landerl, Roy Beukenkamp en Paul Matthijs zijn de andere non-active Groningers.

In de eredivisiewedstrijd tegen NEC van afgelopen woensdag verrekte de 19-jarige middenvelder zijn enkelbanden. Hij beweegt zich voort met krukken en is voorlopig uitgeschakeld. Dinsdag zal hij nar het ziekenhuis gaan voor een MRI-scan.

Hoogstrate liep de blessure na zo'n zestig minuten op. Hij blokte de bal in een duel en voelde daarbij een fikse steek. Groningen verloor in Nijmegen met 2-0.

Familie in Calgary ziet ze vliegen

Een familie uit zuidoost Calgary in Canada heeft dinsdag een vreemd verschijnsel gezien in de lucht, uren voordat het noorderlicht zou gaan verschijnen.

Tammy Woodwards vriend kwam naar haar huis in Deer Run rond 7 uur 's avonds, om haar te wijzen op het vreemde verschijnsel in de lucht. "De zon was net onder gegaan, en lucht was geheel helder, behalve dit rare object", aldus Woodward. "We zagen wat leek op een lichtende wolk, maar even later bewoog het veel te snel om een wolk te kunnen zijn."

Haar kinderen hadden het ook gezien. "Het ging erg snel, van west naar noordwest. Het leek op een enorm ijskristal, en het verdween over andere huizen uit het zicht binnen 10 seconden.", aldus de 34-jarige.

Canadees Meteoroloog Bill McMurty kan niet exact verklaren wat de familie gezien heeft. Een meteoriet of vliegtuig zou andere eigenschappen hebben die hier niet opgaan.

In Edmonton werd op 13 september een zelfde soort verschijnsel gezien, waar een persoon 10 geel-witte lichten sneller dan een straaljager in noordoostelijke richting zag vliegen, waarna ze na 30 seconden uit het zicht verdwenen.

Groetjes aan Tweede Kamer van ministerraad

MREn, Napalm en Planethugo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet is ingegaan op het verzoek van de Tweede Kamer om informatie over de LPF-crisis te verstrekken. Zij hebben namelijk de Kamer een A4'tje gestuurd met daarop "groeten van de ministerraad"

Op het velletje staat een foto van de Treveszaal en de handtekeningen van alle ministers. Ook wordt benadrukt dat de groeten in gezamenlijkheid en eenheid zijn gedaan. Rosenmöller van GroenLinks hoeft verder geen verduidelijking. Hij ziet de humor van het briefje wel in. Weisglas, die de kamervoorzitter is van de Tweede Kamer, neemt daarentegen geen genoegen met de mini-brief. Hij wil alsnog een fatsoenlijke brief van het kabinet.

Definitieve schema 2003 bekend

Het schema voor seizoen 2003 is nu definitief bekend, het is alleen nog wachten totdat alle teams unaniem hebben ingestemd om op Spa-Francorchamps zonder tabaksreclame te rijden.

DatumLandGrand Prix
09-03AustralieMelbourne
23-03MaleisiëSepang
06-04BraziliëSao Paolo
24-04San MarinoImola
04-05SpanjeBarcelona
18-05OosterijkSpielberg
01-06MonacoMonaco
15-06CanadaMontreal
29-06DuitslandNürburgring
06-07FrankrijkMagny-Cours
20-07EngelandSilverstone
03-08DuitslandHockenheim
24-08HongarijeBoedapest
31-08BelgiëSpa-Francorchamps
14-09ItaliëMonza
28-09AmerikaIndianapolis
12-10JapanSuzuka

Veel twijfel over groepsverkrachting 13-jarige

En de jongste berichtgeving omtrent de verkrachtingszaak in Hoogezand-Sappemeer:

Buurtbewoners van het 13-jarige Antillaanse meisje twijfelen openlijk of de groepsverkrachting op haar daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Volgens een vriendinnetje was het meisje onder behandeling van een psychiater. ''Ze verzint wel vaker wat. Ze heeft ooit zomaar een ambulance gebeld'', aldus het vriendinnetje. Leeftijdsgenoten bevestigen haar verhaal. ''Het is een meisje dat vaak liegt'', aldus een buurjongen. Het meisje zou een rijke fantasie hebben en daardoor vaker verhalen verzinnen.

Buurtbewoners melden ook dat het gezin vaak problemen heeft. Zo zou de broer van het meisje op een school een mes bij zich dragen.

Het meisje woont in een wijk waar veel verschillende bevolkingsgroepen naast elkaar leven. Volgens twee buurjongens leven de Marokkanen en de Turken in de wijk vreedzaam naast elkaar en hebben ze nooit ruzie.

''Geen Turken bij groepsverkrachting''

Thomas en Abraracoucix hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Groningen zegt geen aanwijzingen te hebben voor betrokkenheid van Turkse jongeren bij een mogelijk geval van groepsverkrachting van een 13-jarig meisje in Hoogezand-Sappemeer.

De moeder van het Antilliaanse meisje zegt dat acht Turkse jongens haar dochter woensdagmorgen verkracht-, mishandeld- en daarna het huis in brand gestoken hebben.

Voor de politie staat slechts vast dat er brand is gesticht en dat er geweld is gepleegd tegen het meisje. De politie heeft het meisje zelf nog niet kunnen horen omdat ze daartoe emotioneel niet in staat is. Uiterlijk zaterdag hoopt ze haar te kunnen horen

De politie deelt de mening van de Turkse gemeenschap in Hoogezand dat er geen enkel bewijs is op grond waarvan acht Turkse jongeren zouden moeten worden verdacht van de groepsverkrachting. De burgemeester van Hoogezand-Sappemeer overlegde vanochtend nog met een vertegenwoordiger van de lokale Turkse gemeenschap.

Politie weigert aangifte mishandeling zoon

In de gemeenteraad van Opmeer zijn vragen gesteld over een zaak van een vader die aangifte wilde doen van mishandeling van zijn zoon, maar door de politie van het kastje naar de muur werd gestuurd. Namens de PvdA vroeg fractievoorzitter A. Vogel de burgemeester om opheldering.

De zaak speelde vorige week toen de 18-jarige Melchior Schenk uit Hoogwoud in een café, na ruzie met een groepje Zaankanters, dusdanig werd mishandeld dat hij moest worden opgenomen in een ziekenhuis. De jongen werd met een plank in elkaar geslagen die zijn vader de dag erop, met het bloed er nog aan, aantrof op de plek van het 'misdrijf'.

Daarna probeerde Schenk sr. tevergeefs om bij vier politiebureaus aangifte te doen. Dat mislukte, omdat men wel ''iets anders had te doen.''

Burgemeester J. Cornelisse, zelf verantwoordelijk voor de politie, gaat de zaak onderzoeken: ,,Als het werkelijk zo gegaan is, maakt de politie wel een hele slechte indruk'', zo zei de burgervader.

Vervolging Rostelli gevraagd in zaak Dutroux

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ouders van An Marchal, één van de slachtoffers van Marc Dutroux, hebben via hun advocaten aan de rechtbank gevraagd om drie extra verdachten te vervolgen in het proces rond de kindermoord en -verkrachtings affaire.

Tot nu toe staan 14 namen op de lijst die als verdachte vervolgd konden worden. Bij de nieuwe verzoeken gaat het om twee kennissen van Dutroux én om de Nederlandse hypnotiseur Rasti Rostelli. An Marchal en haar vriendin Eefje Lambrecks waren vlak voor hun ontvoering bij een show van Rostelli aanwezig.

Het is niet duidelijk of het proces tegen Dutroux, dat nog steeds niet is begonnen, door dit verzoek nu nog meer vertraging oploopt.

Urk opent eind oktober refobar

Eind oktober zal de eerste 'refobar' in Urk geopent worden. Deze bar is bedoeld voor jongeren vanaf 16 met een christelijke geloofsovertuiging. De bar wordt geopend omdat veel jongeren op Urk zich niet thuisvoelen in de 'gewone' kroegen. De bezoekers en de muziek zijn niet in overeenstemming met hun geloofsovertuiging", aldus Rense Hoekstra, een van de initiatiefnemers.

Er komt een speciale werkgroep die de muziek zal screenen. Men kijkt dan of de teksten in overeenstemming zijn met de bijbelse normen en waarden. Hier bij valt onder andere te denken aan drank en seks, zegt Hoekstra. Ook het schenken van alcohol wordt aan banden gelegd. Er komt een experiment waarbij niet constant bier wordt getapt."Wij verwachten dat dit voor onze doelgroep geen enkel probleem is, maar dat moeten we afwachten", aldus Hoekstra.

Voorlopig zal de bar op vrijdag- en zaterdagavond geopend zijn. Wanneer er voldoende animo is zal daar misschien de zondagavond bijkomen.

3 delige tv-serie geheimen van de formule 1

Discovery Channel zendt in november een 3 delige serie uit over de geheimen van de F1.met "Secret life of Formula One".

De serie onthult de geheimen achter het Formule 1 racen. Het Williams BMW-team opent zijn fabrieksdeuren en topontwerpers en journalisten leggen uit hoe het er in de Formule 1 racerij aan toegaat.

Uitzendschema :

Deel 1
26 november 20:00 (herhalingen op 27 november en 1 December)

Deel 2
3 december 20:00 (herhalingen op 4 en 8 december)

Deel 3
10 december 20:00 (herhalingen op 11 en 15 december)

Belgische fans moeten er wel rekening mee houden dat Discovery Channel in hun land achter de Canal + decoder zit.

Haider sprak met dubbelganger Saddam

spambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het weekblad Format wist te melden dat de leider van de FPÖ, Jörg Haider, met een dubbelganger van Saddam Hoessein heeft gesproken bij hun ontmoeting in februari. Naar aanleiding van de reis van Haider naar Irak kwam er veel kritiek van de EU en Amerika. De handdruk van Haider met Saddam Hoessein zorgde ook voor veel opschudding in Oostenrijk.

Het weekblad kon dit aantonen door naar de conclusie van Buhrmann te kijken. Deze wetenschapper maakte vorige week bekend dat Saddam Hussein drie dubbelgangers zou hebben. En hoe deze dubbelgangers te herkennen zijn.

Een woordvoerder van Haider, Karl-Heinz Petritsch, gaf de volgende reactie op dit bericht: "Het is een grap, carnaval begint pas 11 november."

Overleg n.a.v verkrachting 13-jarig meisje

De burgemeester van Hoogezand-Sappemeer heeft vanochtend overleg gevoerd met een vertegenwoordiger van de lokale Turkse gemeenschap. Dit naar aanleiding van het bericht van gisteren dat een 13-jarig Antillaans meisje in haar eigen huis verkracht en mishandeld zou zijn door een groep van 8 Turkse jongens.

Door in gesprek te blijven met de Turkse gemeenschap hoopt de burgervader de emoties te temperen. Turkse bewoners uit Hoogezand twijfelen openlijk aan het verhaal van het meisje. Aldic Gurbuc, een ex-bestuurslid van de Turkse Culturele Vereniging in Hoogezand is verontwaardigd dat de Turkse gemeenschap in een kwaad daglicht wordt gesteld: ''Dit is een heel vervelend verhaal. We kunnen ons niet voorstellen dat onze kinderen hiervoor verantwoordelijk zijn''.

School

Het Aletta Jacobscollege in Hoogezand, waar het 13-jarige slachtoffertje op school zit, zegt niet op de hoogte te zijn geweest van bedreigingen van haar leerlinge. Omdat de jongens haar al vaker bedreigd zouden hebben, durfde het meisje woensdag niet naar school. Ze meldde zich ziek van school en zou later die ochtend in haar ouderlijk huis zijn verkracht. De bedreigingen zouden te maken hebebn met het feit dat de Turkse jongens niet wilde dat ze met Marokkanen omging.

De leerlingen en docenten op het Aletta Jabobscollege hebben geschokt gereageerd op het nieuws. Alle leerlingen hebben al in een groepsgesprek met een docent over de zaak gepraat. Bij de gesprekken waren ook een schoolarts en een psycholoog aanwezig.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de zaak. Het buurtonderzoek geeft de politie vooralsnog geen aanleiding om aan haar verhaal te twijfelen. De politie heeft overigens nog geen verdachten op het oog. De directeur van de school laat weten dat de Antilliaanse een normale puber is die op een normale manier haar leven leidde, hard werkte en goede resultaten haalde.

Dit topic is gesloten, omdat bepaalde mensen weer eens niet normaal konden reageren...

Politie behandelt diefstal mogelijk niet meer

JaKaLa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De baas van het Openbaar Ministerie, Joan de Wijkerslooth wil dat de politie geen aangiften van fietsendiefstal of inbraak meer in behandeling neemt.

Het CDA is onaangenaam verrast door dit voorstel. CDA-kamerlid van Haersma Buma zegt dat het Openbaar Ministerie bij aangifte van een dergelijk misdrijf, op zijn minst een begin moet maken met de behandeling van de zaak.

Hij zal minister Donner van Justitie om opheldering vragen. De Wijkserslooth wil alleen inbraken in behandeling nemen als er sprake is van een inbraakgolf in een gehele wijk. Bij een enkel huis die leeggeplunderd is vindt hij het niet de moeite waard.

Mesjes op brommer, levensgevaarlijke situatie

Fok! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagmiddag is een brommerbestuurder van 18 jaar aangehouden door de politie in Blokker in Noord-Holland. De reden voor de aanhouding was dat het verzekeringsplaatje van de brommer in de kleur van de brommer was geschilderd. Echter bij controle van de brommer bleek dat er tien stanleymesjes naar voren staken uit de beschermingsbuizen van de gas- en remkabels.

De politie zei tegen de jongen dat bij een eventuele botsing de mesjes als gehaktmolen zouden kunnen dienen. De jongen had hier niet over nagedacht en zei dat de mesjes wel eens van pas zouden kunnen komen bij problemen met de bekabeling. De jongen is uiteindelijk naar huis gegaan zonder zijn stanleymesjes, maar met een proces-verbaal.

Didulica niet tegen Feyenoord zondag

A.s. zondag zal Ajax doelman Joey Didulica niet tegen Feyenoord spelen.
Afgelopen woensdag liep de Australiër in Trondheim een enkelblessure op in de wedstrijd tegen Rosenborg voor de Champions League.

De blessure is overigens niet enstig maar toch van dien aard dat hij niet mee zal spelen in deze voetbal klassieker.
Of Ajax over Maarten Stekelenburg kan beschikken is ook nog niet zeker, hij viel vorige week uit met een hamstringblessure.
Stekelenburg zelf verwacht wel op tijd fit te zijn.

Ajax kan zondag wel beschikken over Jari Litmanen, hij heeft zijn achterstand qua condite weer ingelopen en is fit genoeg om mee te gaan.

Turkije opereert onnodig vakantiegangers

trzonne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wanneer je als buitenlander op vakantie bent in Turkije en onverhoopt in het ziekenhuis terecht komt, loop je grote kans onnodig geopereerd te worden.

Alarmcentrale SOS International heeft gemeld dat medische instellingen in Turkije operaties uitvoeren om extra inkomsten binnen te krijgen. De alarmcentrale baseert zich op een onderzoek die twee Duitse artsen hebben uitgevoerd bij ziekenhuizen langs de Turkse kust. Hieruit blijkt dat het aantal uitgevoerde blindedarmoperaties ongeveer 25% hoger ligt dan normaal.

Een woordvoerster van SOS International zegt dat je als patiënt bent overgeleverd aan een artsen en dat je dan al snel akkoord gaat met het besluit een dergelijke operatie uit te laten voeren. ''Als patiënt trek je de deskundigheid van zo'n arts tenslotte niet snel in twijfel.''

Hoge schadevergoeding Puttense moordzaak

De Puttenaren Herman Du Bois en Wilco Viets, de twee ex-verdachten in de Puttense moordzaak, hebben zojuist van het gerechtshof in Leeuwarden een hoge schadevergoeding ontvangen. Du Bois krijgt in totaal 895.180 euro en Viets 953.147 euro. Het tweetal, eerder dit jaar vrijgesproken, had samen 2,2 miljoen euro geclaimd.

Het toegewezen bedrag is dan wel lager als ze geëist hadden. Het is veel meer dan gebruikelijk in dit soort zaken en ook veel meer dan justitie wilde geven (165.000 euro).

De rechtbank oordeelde echter dat de twee, die ruim 7 jaar vastzaten, hun kinderen niet hebben kunnen zien opgroeien en geen maatschappelijke carriere hebben kunnen opbouwen.

Linkse partijen willen ander drugsbeleid

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA, GroenLinks en SP willen een 'fundamenteel debat' in het parlement over het drugsbeleid in Nederland. Vanwege de overbelasting van rechterlijke macht en gevangeniswezen willen de partijen dat de Tweede Kamer de drugsbestrijding ingrijpend gaat herzien.

Voornaamste probleem is dat bijvoorbeeld lieden die gepakt worden voor drugssmokkel enorm veel capaciteit vergen van justitie en het gevangeniswezen. Zoveel dat misdadigers die fysiek slachtoffers maken, zoals straatrovers en inbrekers, soms niet kunnen worden vervolgd.

Volgens PvdA'er Aleid Wolfsen moet de hele strafrechtspleging worden herzien. Met instemming haalt hij de Amsterdamse scheidend rechtpresident Reurt Gisolf aan, die vorige week van zich deed spreken met een pleidooi voor het uit het strafrecht halen van drugs. Volgens Gisolf leidt het verboden zijn van drugs tot illegale handel en zwarte winsten, en heeft het zo een corrumperend effect op de samenleving.

Kamerlid Jan de Wit van de SP vindt dat de rechtspleging is vastgelopen op alle fronten. De doorsnee Nederlander ziet volgens hem dat zijn aangifte blijft liggen, terwijl justitie wel zwaar inzet op de aanpak van de drugssmokkel.

GroenLinks wil minder controle op Schiphol, zodat justitie minder tijd kwijt zal zijn aan strafzaken tegen koeriers.

Minister Donner

Minister Donner van Justitie is bereid tot een 'grondige' gedachtenwisseling over zijn prioriteiten in de rechtspleging. Hij ziet echter geen reden tot stoppen met de harde aanpak van drugssmokkelaars en dealers. Volgens hem moet Nederland de drugs blijven bestrijden als een maatschappelijk kwaad.

In het voorstel van GroenLinks ziet Donner niets, dat zou volgens hem de import van cocaïne doen toenemen. Voor Schiphol wil Donner de controle op hetzelfde niveau houden, maar buitenlandse koeriers met een kleine hoeveelheid drugs bij zich wil hij terugsturen naar hun land van herkomst.

Aanbeveling 10 nieuwe leden Europese Unie

Volgende week zal de Europese Commissie een aanbeveling doen voor de toetreding van tien kandidaat-leden in 2004 tot de Europese Unie. Het gaat om Polen, Malta, Estland, Letland, Litouwen, Hongarije, Tsjechie, Slowakije, Slovenie en Cyprus.

In 2007 zouden Bulgarije en Roemenie tot de unie kunnen toetreden. Over de toetreding van Turkije wordt geen datum voor gesprekken over een lidmaatschap gegeven. Turkije voldoet nog niet aan de eisen. Zowel op economisch vlak, als op dat van de mensenrechten loopt het land achter bij de EU.

ANWB gaat agressieve klanten royeren

Bart van de Mosselaar en timherglotz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leden van de ANWB die zich misdragen ten opzichte van wegenwachters worden voortaan geroyeerd als lid. De ANWB komt tot deze beslissing omdat de hulpverleners voor gestrande automobilisten tijdens hun werk steeds vaker te maken krijgen met agressie.

Volgens ANWB-hoofddirecteur G. van Woerkom worden de wegenwachters regelmatig uitgescholden, achtervolgd en zelfs bedreigd met een pistool. In onveilige nachtsituaties gaan de wegenwachters voortaan met twee man in één auto de weg op.

FC Utrecht op het matje bij burgemeester

Burgemeester Brouwer van Utrecht wil van FC Utrecht opheldering over de rellen die gisteren uitbraken tijdens het Uefa-cupduel tussen de plaatselijke FC en Legia Warschau.

De wedstrijd liep gisteravond uit op ernstige ongeregeldheden. De partij moest ruim een half uur worden gestaakt toen er rellen op de tribunes uitbraken. Aanhangers van FC Utrecht en Poolse fans raakten slaags en bekogelden elkaar met vuurwerk. Na de wedstrijd kwam het opnieuw tot botsingen tussen supporters. De politie verrichtte veertig arrestaties. Voor de wedstrijd was het ook al erg onrustig in de stad geweest.

Zware sanctie

De Utrechtse burgemeester vermoedt dat er onvoldoende is gefouilleerd waardoor het vuurwerk het stadion in kon komen. FC Utrecht hangt een zeer zware sanctie boven het hoofd van de Uefa.

De ongeregeldheden begonnen na een snelle openingstreffer van Legia Warschau. De Utrechters verloren uiteindelijk zelfs met 3-1.

Laptops meesterhacker Mitnick op eBay

Kootje en Blue Thunder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een Amerikaanse internetveiling kan op dit moment worden geboden op twee laptops uit 1992 en 1994. Bieders zijn bereid vijftienduizend dollar per stuk te betalen voor de twee laptops.

De laptops zijn dan ook afkomstig van één van 's werelds bekendste hackers, Kevin Mitnick. De voormalige hacker biedt de laptops, waarmee hij halverwege de jaren negentig bij verschillende bedrijfsnetwerken inbrak, te koop aan via eBay.

Het exemplaar uit 1992 werd op 28 oktober 1994 door de FBI in beslag genomen, de andere op 15 februari 1995.

Sinds januari 2000 is Mitnick weer een vrij man, maar tot 2003 is het hem echter niet toegestaan gebruik te maken van computers. Daarom heeft de vriendin van Mitnicks de laptops te koop aangeboden, zo blijkt uit de begeleidende tekst op de veilingpagina. Beide computers zijn gesigneerd door Apple-oprichter Steve Wozniak en Kevin Mitnick zelf.

Man schiet voor gebouw VN

Vision had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het gebouw van de Verenigde Naties in New York heeft een tot nu toe nog onbekende man enkele schoten gelost. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De veiligheidsdienst van de VN was in staat om de schutter aan te houden.

De man schoot enkele keren op het gebouw van de VN. Op het moment dat de veiligheidsagenten op de man afstormden gooide de man zijn geweer op de grond, en kon hij worden aangehouden. De man, met een Aziatisch uiterlijk, gekleed in een blauwe, Mao-achtige kiel, liet rustig de handboeien omdoen door de agenten.

Over de dader en zijn motief is tot op heden niets bekend. Ook weet men nog niet hoe de man met het geweer het bewaakte gebied heeft kunnen binnendringen.

Kournikova langdurig geblesseerd

Op een toernooi in Moskou heeft tennisster Anna Kournikova een blessure aan haar linkerenkel opgelopen. Uit onderzoek is gebleken dat ze waarschijnlijk tot het einde van dit jaar geblesseerd zal zijn. Kournikova liep de blessure op tijdens een dubbelpartij, die woensdag is gespeeld.

Voor Koernikova is dit de tweede keer in korte tijd dat ze langdurig geblesseerd raakt. Eerder dit jaar had ze last van een stressfractuur in haar voet.
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.