Overleg n.a.v verkrachting 13-jarig meisje

De burgemeester van Hoogezand-Sappemeer heeft vanochtend overleg gevoerd met een vertegenwoordiger van de lokale Turkse gemeenschap. Dit naar aanleiding van het bericht van gisteren dat een 13-jarig Antillaans meisje in haar eigen huis verkracht en mishandeld zou zijn door een groep van 8 Turkse jongens.

Door in gesprek te blijven met de Turkse gemeenschap hoopt de burgervader de emoties te temperen. Turkse bewoners uit Hoogezand twijfelen openlijk aan het verhaal van het meisje. Aldic Gurbuc, een ex-bestuurslid van de Turkse Culturele Vereniging in Hoogezand is verontwaardigd dat de Turkse gemeenschap in een kwaad daglicht wordt gesteld: ''Dit is een heel vervelend verhaal. We kunnen ons niet voorstellen dat onze kinderen hiervoor verantwoordelijk zijn''.

School

Het Aletta Jacobscollege in Hoogezand, waar het 13-jarige slachtoffertje op school zit, zegt niet op de hoogte te zijn geweest van bedreigingen van haar leerlinge. Omdat de jongens haar al vaker bedreigd zouden hebben, durfde het meisje woensdag niet naar school. Ze meldde zich ziek van school en zou later die ochtend in haar ouderlijk huis zijn verkracht. De bedreigingen zouden te maken hebebn met het feit dat de Turkse jongens niet wilde dat ze met Marokkanen omging.

De leerlingen en docenten op het Aletta Jabobscollege hebben geschokt gereageerd op het nieuws. Alle leerlingen hebben al in een groepsgesprek met een docent over de zaak gepraat. Bij de gesprekken waren ook een schoolarts en een psycholoog aanwezig.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de zaak. Het buurtonderzoek geeft de politie vooralsnog geen aanleiding om aan haar verhaal te twijfelen. De politie heeft overigens nog geen verdachten op het oog. De directeur van de school laat weten dat de Antilliaanse een normale puber is die op een normale manier haar leven leidde, hard werkte en goede resultaten haalde.

Dit topic is gesloten, omdat bepaalde mensen weer eens niet normaal konden reageren...