Familie in Calgary ziet ze vliegen

Een familie uit zuidoost Calgary in Canada heeft dinsdag een vreemd verschijnsel gezien in de lucht, uren voordat het noorderlicht zou gaan verschijnen.

Tammy Woodwards vriend kwam naar haar huis in Deer Run rond 7 uur 's avonds, om haar te wijzen op het vreemde verschijnsel in de lucht. "De zon was net onder gegaan, en lucht was geheel helder, behalve dit rare object", aldus Woodward. "We zagen wat leek op een lichtende wolk, maar even later bewoog het veel te snel om een wolk te kunnen zijn."

Haar kinderen hadden het ook gezien. "Het ging erg snel, van west naar noordwest. Het leek op een enorm ijskristal, en het verdween over andere huizen uit het zicht binnen 10 seconden.", aldus de 34-jarige.

Canadees Meteoroloog Bill McMurty kan niet exact verklaren wat de familie gezien heeft. Een meteoriet of vliegtuig zou andere eigenschappen hebben die hier niet opgaan.

In Edmonton werd op 13 september een zelfde soort verschijnsel gezien, waar een persoon 10 geel-witte lichten sneller dan een straaljager in noordoostelijke richting zag vliegen, waarna ze na 30 seconden uit het zicht verdwenen.