FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 september 2002

FOK!forum overgestapt naar nieuwe versie Topix

Het FOK!forum is vanaf heden overgestapt op een nieuwe versie van haar forumsoftware. Op dit moment draait het forum op de versie 1.4.0a.

In de forumsoftwareupdate zijn een aantal nieuwe features beschikbaar. Er kan gekozen worden voor een nieuwe lay-out of voor een text-only lay-out, maar ook voor de oude versie. Tevens kun je nu zien wie er online is, welke fora je in je Active Topics-lijst wilt zien en nog een hoop andere nieuwe features. Voor meer informatie klik hier.


Voedselvergifitiging zorgt voor tientallen doden

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In China zijn er ongeveer veertig doden gevallen en ongeveer vierhonderd mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege voedselvergiftiging. Sommige bronnen spreken al van meer dan honderd doden.

De slachtoffers zijn gevallen in de stad Tangshan, in het oosten van China, na het nuttigen van het ontbijt bij het fastfoodrestaurant Heshengyuan Soy Milk. De eigenaar van het restaurant is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Doordat de Chinese autoriteiten een spreekverbod hebben opgelegd aan de plaatselijke media, is er weinig bekend over de ramp. Het persbureau Xinhua wist eerder te melden dat er ongeveer vierhonderd mensen voedselvergiftiging hadden opgelopen en dat 41 mensen waren overleden, later is dit naar beneden bijgesteld tot tweehonderd slachtoffers en 'een aantal overledenen'.

Ook buitenlandse media melden weinig nieuws over de ramp. De plaatselijke hulpverleners hebben ook een spreekverbod en geven geen of heel weinig informatie. De media laten zich nu informeren door familieleden van de getroffenen.

Uit gesprekken met inwoners van de stad kwam naar voren dat het fastfoodrestaurant niet de oorzaak was van de besmetting, maar een kraampje wat er tegenover te vinden is. Daar haalt het restaurant elke dag een gedeelte van de snacks.

Het is een van de grootste voedselvergiftigingen ooit in China.

BB geeft Mustapha en Margriet nieuwe kans

Na lang wachten is het dan zover: Magriet en Mustapha hebben de Bunker mogen verlaten.
In de TV-uitzending van vanavond was nog te zien hoe Margriet en Mustapha de Confrontatie met Judith en Laurens verloren en aan de arme kant moesten blijven.

Natuurlijk baalden zij, na anderhalve week in de Bunker snakten zij naar de luxe van de Bungalow. De meelevende woorden van Judith tegen Mustapha vielen bij hem dan ook verkeerd. "Laat me met rust" gaf hij haar te kennen, waarop Judith in tranen en hevig verontwaardigd haar verhaal deed tegen de overige vrouwelijke bewoners.

Vanavond krijgen Mustapha en Margriet een herkansing. Dit maal zijn Stefan en Carmen de tegenstanders en gaat het erom wie de meeste moppen kan tappen. Margriet blijkt daar erg goed in te zijn en wint samen met Mustapha de Confrontatie.

Als gevolg hiervan mag het hele team wat nu in de Bunker zit (Margriet, Mustapha, Ting, Bo en Jeanette) naar de Bungalow verhuizen. Carmen, Stefan, Laurens en Judith verhuizen naar de Bunker, alwaar ze verenigd worden met Daniela, die daar haar eerder opgelegde straf uitzit.

Gezin leeft op zee vanwege astmatische zoon

Omdat hun zoon Niky een ernstige vorm van astma heeft, dobbert een Italiaans gezin momenteel in de Middellandse Zee. Door de schone zeelucht kan de jongen weer redelijk ademhalen.

Vader en moeder hebben het 26 meter lange schip zelf gebouwd. Het is de bedoeling dat zij de eerste twee jaar in het Middellandse Zee gebied blijven, om daarna de andere wereldzeeen te gaan verkennen.

Omdat Niky toch ook naar school moet, onderzoekt het Italiaanse ministerie van Onderwijs nu uit of Niky zijn lessen per video kan en mag volgen.

Hoofdred. NOS vindt ANP-embargo nu onzin

Hoofdredacteur van NOS Radio Henk van Hoorn vindt het onzin dat de belangrijkste Nederlandse nieuwsmedia het embargo handhaven met de prinsjesdagberichten van het ANP. Vandaag plaatste een onbekende, die gebruik heeft gemaakt van een gratis e-mailadres en een anonieme proxy-server, alle ANP-berichten voor a.s dinsdag over de miljoenennota in de nieuwsgroep nl.media.krant.

De regering had de stukken van de miljoenennota vrijdag aan de pers beschikbaar gesteld onder voorwaarde dat er niet voor dinsdagmiddag 15.15 uur over zou worden gepubliceerd. Het ANP stuurde in de nacht van vrijdag op zaterdag een journalistieke bewerking naar zijn afnemers, eveneens onder vermelding van het strikte embargo. Daar had de onbekende dus maling aan.

Al snel namen internetsites, zoals deze site de berichten uit de nieuwsgroep over zodat iedereen op internet er kennis van kon nemen. Het Genootschap van Hoofdredacteuren wijst erop dat het belangrijk is het embargo na te leven. Het embargo is volgens het genootschap nodig voor een goede berichtgeving. Die zou in gevaar komen als de RVD besluit volgend jaar de beleidsstukken niet al vrijdag voor Prinsjesdag af te geven maar pas dinsdagmiddag.

Henk van Hoorn vindt dat wel meevallen. Hij vindt dat wat op internet staat openbaar is, dus publiceerbaar is: "Het zou dwaas zijn om er niet over te berichten, het is al gepubliceerd op het internet. En dan ligt het op straat'', aldus Van Hoorn. Radio 1 zond vanmiddag wel bepaalde passages uit. Ook teletekst vermeldde een paar feiten, maar die pagina werd snel weer weggehaald.

Voorzover nu bekend houden alle grote kranten en tv-stations (Nos-journaal en RTL nieuws) zich aan het embargo.

Het ANP is zeer verbolgen over het uitlekken van het nieuws, en zoekt de dader "in een groep van zo'n duizend journalisten die de stukken onder ogen kunnen hebben gehad". Als de verantwoordelijke wordt gevonden, zal die juridisch worden aangepakt, mogelijk wegens diefstal.

-
Radio 1 fragment (Real audio): Discussie tussen Henk van Hoorn en Pieter Broertjes (Voorzitter Genootschap van Hoofdredacteuren).

Barichello wint GP van Italië

Rubens Barrichello heeft in Monza de GP van Italië gewonnen. De race werd de zevende dubbelslag voor Ferrari dit seizoen, want teamgenoot Michael Schumacher werd tweede. Eddie Irvine werd verrassend derde voor Jaguar.

In een lauwe Grand Prix reden beide Ferrari-coureurs onbedreigd naar de overwinning. Schumacher, al in het bezit van de wereldtitel, liet de eerste plaats aan Barichello, waarmee deze zijn kansen op de tweede plaats weer verstevigde. Theoretisch kunnen alleen Montoya (17 punten verschil) en Ralf Schumacher (19) de Braziliaan nog van die plek afhouden.

Grandprix vanaf 2004 in Bahrein

BloodhoundFromHell wist ons vandaag het volgende te melden:

De F1 trekt vanaf 2004 naar Bahrain voor een Grote Prijs. De oliestaat heeft een contract van lange duur ondertekend met Bernie Ecclestone.

Met een GP in Bahrain moet er een Grote Prijs van de kalender verdwijnen in 2002. Francorchamps wordt het meest bedreigd. De GP van Belgie staat op de helling door het verbod op tabaksreclame dat definitief ingaat op 1 augustus 2003.

Zelfs volgend jaar is er nog geen zekerheid over Francorchamps, tenzij Belgie zou wisselen met Oostenrijk. Dan kan de F1 in mei naar Belgie komen, dus voor de strenge antitabak-wetgeving in werking treedt.

De Hoop Scheffer maant VN tot actie

Jaap de Hoop Scheffer, minister van Buitenlandse Zaken, heeft voor het eerst een toespraak gehouden voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. De Hoop Scheffer benadrukte in die toespraak dat Irak moet worden aangepakt: ''De Veiligheidsraad moet een eind maken aan het spelletje dat Irak voortdurend met de VN speelt. De VN-wapeninspecteurs moeten terugkeren, liever gisteren dan morgen'', zei hij. Volgens de CDA-bewindsman staat de geloofwaardigheid van de VN op het spel.

De minister zei ook dat Nederland 0,8% van het Bruto Nationaal Produkt aan ontwikkelingshulp blijft geven, om zo naast terrorismebestrijding ook de oorzaken van extremistisch gedrag te bestrijden.

Verder zei De Hoop Scheffer dat principes zoals vrijheid van meningsuiting en respect voor andersdenkenden geen holle woorden mogen zijn, maar dat men bereid moet zijn te staan voor de verdediging van deze waarden. Ook riep hij op tot een dialoog tussen landen, beschavingen en godsdiensten.

Saudi-Arabië: Steun voor actie tegen Irak

Ferrari412T2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saudi-Arabië is nu toch bereid, om onder voorwaarde, mee te werken aan een eventuele militaire actie tegen Irak. De voorwaarde is dan wel dat de Verenigde Naties die operatie steunen.

De afgelopen tijd was de regering in Riyad tegen elke vorm van militair ingrijpen in Irak. Amerika dreigt met een aanval als Bagdad niet heel snel de terugkeer van de VN-wapeninspecteurs mogelijk maakt. Binnen de Verenigde Naties wordt gewerkt aan een nieuwe resolutie waarin Irak gesommeerd wordt hieraan mee te werken.

Saudi-Arabië zal waarschijnlijk de belangrijke luchtmachtbasis bij Riyad aan de VS ter beschikking stellen mocht de VN toestemmen in acties tegen Irak: '' Als de Veiligheidsraad een beslissing neemt, moeten alle landen die het handvest van de VN hebben ondertekend een dergelijke resolutie uitvoeren'', zo zei de Saudische minister van Buitenlandse Zaken tegen CNN.

SMS-jes sturen goed voor gezondheid

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SMS-en blijkt beslist niet schadelijk te zijn voor de gezondheid, integendeel. Dit blijkt uit een geslaagd experiment waarbij en in het oosten van Schotland een groep astmatische jongeren, naast korte nieuwsberichten over bijvoorbeeld sport en popmuziek, ook een berichtje van hun arts ontvingen als ze hun respirator moesten gebruiken.

Volgens de British Medical Journal spreken de artsen van een geslaagd experiment, omdat aan het einde van de proef de meerderheid van de deelnemers niet meer vergat hun medicijnen in te nemen. De onderzoekers concluderen dat het mogelijk is een ziekte aan te passen aan een bepaalde levenswijze, in plaats van de levenswijze aan de ziekte aan te passen, zoals nu veelal het geval is.

EU vraagt aandacht voor werkstress

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Europese Unie lijdt ruim 41,2 miljoen mensen (28 procent) aan werkstress. In Nederland is echter de werkstress niet gestegen ten opzicht van vorig jaar, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de horeca en vervoer en communicatie is de werkdruk volgens het CBS het hoogst: 36 procent van de mensen werkte er onder hoge tijdsdruk en deze sectoren liggen daarmee 6 procent boven het gemiddelde van 30 procent.

Campagne
Werknemers kunnen door een hoge werkdruk, weinig zeggenschap, eentonig werk en pesterijen psychische klachten ontwikkelen of een burn-out krijgen, en mogelijk zelfs blijvend (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken. Volgens het Europese Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid, kost arbeidsongeschikhtheid als gevolg van werkstress jaarlijks veertig miljard euro aan verloren werktijd en medische onkosten. Het agentschap start een campagne in de EU om aandacht te vegen voor dit probleem.

"Niemand is immuun", aldus directeur Konkolewsky, wijzend op het grote aantal stressgevallen. Preventie is volgens hem erg belangrijk. "Werkstress moet op dezelfde manier worden aangepakt als ongevallen op het werk." De campagne, de eerste in haar soort, start pas echt in oktober.

Cipier vast na ontsnapping Roermond

Vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Justitie blijkt enkele weken geleden een cipier van het Huis van Bewaring in Roermond te hebben opgepakt op verdenking van ambtelijke corruptie en hulp bij een ontsnapping. De man zou vier bolletjesslikkers tegen betaling zaagjes en een gsm hebben geleverd.

De vier ontsnapten in de nacht van 22 augustus via het dak van de gevangenis. De politie kon drie van hen arresteren na een melding van omwonenden. De vierde man (25) is nog steeds voortvluchtig.

De cipier was een uitzendkracht. Vanaf de komende maand zet justitie geen uitzendkrachten meer in als bewaarder omdat ze onvoldoende zijn opgeleid.

Parkeerboete voor lijkwagen Bergen op Zoom

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft de parkeerdienst van Bergen op Zoom een opmerkelijke boete uitgeschreven. Tijdens een begrafenis in een kerk aan de Williamstraat kregen de lijkwagen en een volgauto boetes van 40 euro.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom, waaronder het parkeerbeheer sinds een aantal jaren valt, mogen de auto's wel bekeurd worden, maar was wat meer eerbied voor de nabestaanden wel op zijn plaats geweest.

Alle parkeerwachters zullen nieuwe instructies krijgen. Wat betreft de gemeente worden deze twee bekeuringen verscheurd.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)

Weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Een week waarin twaalf wedstrijden werden afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)
Dinsdag 10 september
AZ - PSV (0-4)
FC Utrecht - De Graafschap (4-0)
Feyenoord - Excelsior (4-1)

Vrijdag 13 september
Vitesse - RBC Roosendaal (3-0)

Zaterdag 14 september
PSV - RKC Waalwijk (4-0)
SC Heerenveen - NAC (0-2)
Willem II - FC Utrecht (2-0)
Excelsior - FC Groningen (4-2)
Ajax - FC Zwolle (2-0)
FC Twente - Feyenoord (1-5)

Zondag 15 september
De Graafschap - AZ (1-2)
NEC - Roda JC (2-4)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 37)

Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 44001211-0
2. Ajax 44001210-3
3. Feyenoord 43101013-4
4. RKC Waalwijk 430199-9
5. Roda JC 422089-6
6. Willem II 421175-2
7. Vitesse 420266-4
8. NAC 413065-3
9. FC Zwolle 412153-4
10.FC Utrecht411246-6
11. NEC 411244-6
12. RBC Roosendaal 411244-6
13. Excelsior 411246-9
14. AZ 411245-10
15. De Graafschap 410335-10
16. SC Heerenveen 401314-10
17. FC Twente 401314-11
18. FC Groningen 400404-10

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)

Weer een nieuwe week Holland Casino Eredivisie ligt achter ons. Een week waarin twaalf wedstrijden werden afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)
Dinsdag 10 september
AZ - PSV (0-4)
FC Utrecht - De Graafschap (4-0)
Feyenoord - Excelsior (4-1)

Vrijdag 13 september
Vitesse - RBC Roosendaal (3-0)

Zaterdag 14 september
PSV - RKC Waalwijk (4-0)
SC Heerenveen - NAC (0-2)
Willem II - FC Utrecht (2-0)
Excelsior - FC Groningen (4-2)
Ajax - FC Zwolle (2-0)
FC Twente - Feyenoord (1-5)

Zondag 15 september
De Graafschap - AZ (1-2)
NEC - Roda JC (2-4)

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (na Week 37)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 44001211-0
2. Ajax 44001210-3
3. Feyenoord 43101013-4
4. RKC Waalwijk 430199-9
5. Roda JC 422089-6
6. Willem II 421175-2
7. Vitesse 420266-4
8. NAC 413065-3
9. FC Zwolle 412153-4
10.FC Utrecht411246-6
11. NEC 411244-6
12. RBC Roosendaal 411244-6
13. Excelsior 411246-9
14. AZ 411245-10
15. De Graafschap 410335-10
16. SC Heerenveen 401314-10
17. FC Twente 401314-11
18. FC Groningen 400404-10

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager! Ook kun je daar je eigen club coachen of meedoen aan de voetbalpool.

Galgenmode schokt publiek

Je moet wat doen als modeontwerper om nog op te vallen moet de Spaanse couturier David Delfin (31) gedacht hebben. Hij liet daarom een model van hem in Madrid opdraven met ontbloot bovenlijf, een galgenstrop om de nek, en een doek over het hoofd.

Deze manier van presenteren van zijn nieuwe voorjaars- en zomercollectie van 2003 schoot bij menigeen in het verkeerde keelgat: Veel bezoekers van de modeshow verlieten geschokt de zaal.

En of de Fok!kers ook geshockeerd zijn zal moeten blijken uit de reacties:



De nieuwe zomermode van 2003 ?

Verjaardagsklappen op Duitse scholen

Nita had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Merkwaardig bericht uit Duitsland:

Afgelopen week is komen vast te staan dat er op Duitse middelbare scholen steeds meer terreurteams van scholieren actief zijn, waarbij een nieuw verschijnsel op de voorgrond treedt: Wie jarig is, wordt in elkaar geslagen.

Het merkwaardige ritueel werd ontdekt op een Mavo in Stadthagen bij Osnabrück, waar een schooldirekteur een leerling gewond zag liggen bij de bushalte voor zijn school. Deze 13-jarige jongen verried echter niet de namen van zijn belagers. Toch werd er onderzoek verricht, en één week later betraden politie-agenten de school, en 7 scholieren moesten voor verhoor mee.

Ondertussen zijn er op deze school 80 gevallen bekend van zware mishandeling en 65 scholieren zijn in staat van beschuldiging gesteld deel te hebben genomen aan de verjaardagsknokpartijen. Sommige slachtoffers bleken zelfs op school in de toiletblokken in elkaar te zijn geslagen, anderen die hun verjaardag thuis bleven, werden de dag erna op school getrakteerd op een dubbele portie.

Het ritueel van in elkaar geslagen worden op je verjaardag, schijnt vaker voor te komen op middelbare scholen in Duitsland. Verwondingen worden dusdanig aangebracht, dat deze niet te zien zijn. Het slachtoffer wordt geacht te zwijgen over hetgeen hem overkomen is.

Houseparty voor doven en slechthorenden

Afgelopen zaterdagnacht is er een houseparty gehouden voor doven en slechthorenden. Op de speciale houseparty stond de muziek zo hard dat je op de trillingen van de muziek kon dansen. Het werd dan ook afgeraden om als goedhorende naar het feest te komen. Wie toch naar binnen wilde kreeg speciale oordoppen die het geluid moest dempen om zo oorschade te voorkomen.

De keuze voor de houseparty, dat onderdeel van het Nationale Doven Feest is, was een wens van de dove jongeren. Die wilden het liefst muziek die door je lichaam zou dreunen. Een VJ projecteerde videobeelden op de muren.

Naar schatting zijn er ongeveer vijfhonderd bezoekers uit het hele land naar het evenement gekomen.

Mido biedt excuses aan

Ajax-spits Mido heeft in een gesprek met trainer Ronald Koeman en technisch-directeur spijt betuigd van zijn uitlatingen die hij deed voor AT5. Op deze Amsterdamse zender verkondigde de Egyptenaar in de winterstop te willen vertrekken bij Ajax. Mido noemde zijn uitspraken naderhand 'ondoordacht' en 'onverantwoord'.

Wel kreeg de spits een boete van Ajax, en moest hij zijn excuses aanbieden aan de voltallige selectie. Na de thuiswedstrijd tegen Lyon in de Champions League, zal Mido weer deel uit maken van de A-selectie van de Amsterdammers.

Prinsjesdag-nieuws lekt uit op internet

Gistermiddag 14.16 uur kwam in de nieuwsgroep nl.media.krant het belangrijkste nieuws uit de Prinsjesdag-rede van aankomende dinsdag al naar buiten, ondanks dat er tot dinsdag 15.15 uur een embargo op de informatie zit. Dit ontdekte het Utrechts Nieuwsblad.

In de nieuwsgroep staat een samenvatting van de miljoenenennota en worden er per ministerie allerlei nieuwtjes gemeld. Inmiddels is de informatie gekopieerd op allerlei andere websites, waaronder deze. De verzender van het nieuws is een man die zich 'NH2BA' noemt. Aan het Utrechts Nieuwsblad heeft hij gemeld dat hij uit Australië komt. In een toelichting op zijn actie zegt hij:

"Je mag onderstaande berichten alleen lezen als je je niet aangesproken voelt met 'Mededeling voor de redacties'. Ik ben ook geen redactie, dus de mededeling geldt niet voor mij. Ik ben wel iemand die is voor: vrij toegankelijk nieuws voor iedereen op Internet (zonder allerlei afschermingen met wachtwoorden etc. en direct na bekendmaking beschikbaar). Dus gratis alle berichten van alle persbureaus die afgeschermde gedeelten hebben (zoals onderstaande, maar ook alle buitenlandse) kunnen lezen en alle online kranten gratis en kunnen lezen.''

Aan het Utrechts Nieuwsblad heeft de adjunct-hoofdredacteur van het ANP, Ten Brink, laten weten dat het embargo gewoon overeind blijft. Er wordt uitgezocht wie het embargo om zeep heeft geholpen. 'Wij hebben de indruk dat éen van onze afnemers de zaak op internet heeft gezet, maar we weten nog niet wie. De stukken over Prinsjesdag gaan naar 23 afnemers, dat zijn pakweg 100 verslaggevers per medium. We hebben de plicht om uit te zoeken wie het embargo om zeep heeft geholpen. De afspraken met onze afnemers blijven gewoon gehandhaafd.'

Verbaasd over het lek is Ten Brink overigens niet. 'Op dit soort dingen kun je wachten. Vroeger zou iemand velletje voor velletje van de Miljoenennota moeten kopiëren. Jatwerk was veel lastiger. Tegenwoordig bereik je met een paar muisklikken hetzelfde.' Ten Brink acht het mogelijk dat de RVD naar aanleiding van het lek voortaan de miljoenennota niet meer vooraf verstrekt. 'Dan lezen we het, net als het publiek, pas op Prinsjesdag zelf. Op de website van de RVD.'

Ten Brink liet ook weten dat Nederlandse media maar beter niet uitgebreid uit het de stukken kunnen citeren, omdat dan 'de kans groot is dat we ze uitsluiten van de embargo-regeling.' NOS-TT citeerde vanmiddag overigens wel volop uit de stukken. Inmiddels is dat bericht geruisloos verdwenen en vervangen door een tekst waarin staat dat de 'media het Prinsjesdag-embargo handhaven'.

Darts: Uitslag vrouwenfinale World Trophy

In Utrecht heeft Mieke de Boer de finale bij de vrouwen van het World Darts Trophy gewonnen. Ze versloeg Crissy Howat uit Engeland met 3-1. De Nederlandse heeft met deze overwinning 15.000 euro verdiend.

De Boer won in de halve finale verrassend van een andere landgenote, Francis Hoenselaar die als tweede geplaatst was. In de finale won de Boer de eerste set, vervolgens kwam Howat terug. De volgende twee sets en de wedstrijd werden gewonnen door de Boer.

Bommelding in Nederlands chartervliegtuig

carlo / Spooner2k en CybErik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv is een briefje gevonden waarop stond dat er een bom aan boord zou zijn van het chartervliegtuig

Het vliegtuig heeft ogenblikkelijk een noodlanding gemaakt. De noodlanding vond plaats in Boekarest in Roemenië. Na de landing werd het vliegtuig onderzocht op een bom, maar er werd niets gevonden. Er is niet bekendgemaakt van wie het briefje afkomstig is of in welke taal het briefje geschreven is.

El Al zorgt ervoor dat de reizigers doorgevlogen worden naar Tel Aviv.

Twintigste kaper gearresteerd in Pakistan

In Pakistan zijn twee leden van het al-Qaeda netwerk gearresteerd. Bij de arrestatie kwamen twee andere leden om het leven toen er een vuurgevecht uitbrak.

De CIA heeft bekendgemaakt dat een van de gearresteerde leden "een zeer grote vis" is. Het gaat om een van de hoofdverdachten van de aanslagen van 11 september, Ramzi Binalshibh. De andere man is waarschijnlijk een "luitenant van Osama Bin Laden".

In Pakistan zijn de afgelopen dagen ongeveer twaalf buitenlanders aangehouden die verdacht worden van banden met al-Qaeda. Een woordvoerder van de CIA, Vincent Cannistraro, verklaarde: "Met de aanhouding van Binalshibh, een centrale figuur in het terreurnetwerk, is al-Qaeda de zwaarste slag toegebracht sinds de arrestatie van Abu Zubeida." Zubeida werd al in een veel eerder stadium gearresteerd en zit in Amerikaanse gevangenschap.

Binalshibh wordt gezien als de twintigste kaper. Hij kreeg een aantal keren geen visum van de Verenigde Staten. Vervolgens heeft Binalshibh de logistieke kant van de aanslagen geregeld vanuit Hamburg. Zijn vervanger bij de aanslagen, Zacarias Moussaoui, werd kort voor de aanslagen in Amerika gearresteerd.

Darts: Uitslag halve finales Worlds Trophy

Sander / CrazyByte had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van Barneveld - O'Shea
Raymond van Barneveld is in de halve finale van de World Darts Trophy blijven steken. Hij verloor gisteren van de Engelsman Tony O'Shea met 5-4.

Al snel liep Van Barneveld een achterstand op van 4-1 in sets. Deze wist hij nog terug te brengen tot 4-4, maar de beslissende negende set ging alsnog naar de Engelsman: 5-4.

"Ik verloor de controle vrij snel", zei 'Barney' voor SBS6. "In de pauze stond ik met 3-1 achter, toen heb ik me opgepept. Maar het werd gelijk 4-1. Toen ben ik maar gewoon gaan gooien, wat losjes, het maakte toch niets meer uit. Toen gingen ze er wel in. Ik heb onwijs teruggeknokt, tot 4-4, daarna was het open. Hij heeft fantastisch gespeeld."

David - Fordham
De andere halve finale is gewonnen door Tony David in een wedstrijd tegen Andy Fordham. De wedstrijd ging gelijk op, tot 4-4 in sets. Uiteindelijk brak David Fordham in de beslissende set, waarna hij de wedstrijd op eigen kracht uit kon gooien.

Tony zei achteraf: "Het was een ongelooflijk zware wedstrijd, net als de andere halve finale vanavond. Ik heb werkelijk geen idee waar ik de kracht vandaan heb gehaald om tot het einde mee te blijven doen. Nu ben ik nog één stap verwijderd om de belofte aan mijn moeder in te lossen. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik niet had geklaagd als Andy gewonnen had. Hij speelde super".

Fordham na afloop: "Als ik altijd kon spelen zoals de laatste dagen, stond ik een stuk hoger op de ranglijst. Maar die Tony is verschrikkelijk; als je ook maar één dart verkeerd gooit straft hij je af. Men noemt Tony dan ook niet voor niks
'Deadly'."

Israel massaal door UFO's bezocht

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit vele getuigenissen blijkt dat de Israelische steden Kadima en Rishon Letzion al sinds 1993 tientallen malen te zijn bezocht door UFO's. Sommige ooggetuigen meldden zelf dat er "vliegende schotels" zijn geland in hun tuinen. Ufologen hebben te plaatse cirkelvormige sporen aangetroffen, evenals zilverkleurige metaaldeeltjes en een rode, olieachtige substantie.

Uit nadere analyse bleek dat de metaaldeeltjes bestonden uit zuiver silicium, iets wat niet als zodanig in de vrije natuur voor komt. De rode stof bleek cadmium te bevatten, en ook al vaker te zijn aangetroffen in de nabijheid van vermeende "UFO-landingsplaatsen".

En dat is nog niet alles. De getuigen verklaarden bovendien dat er "hele grote kaalhoofdige wezens" uit de schotels stapten, die zich agressief gedroegen en hun huizen binnendrongen.

In enkele van de nederzettingen rondom Kadima zijn er ook meldingen gemaakt van huisdieren die gedood werden door de wezens. De dode dieren bleken gruwelijke verwondigen te hebben zonder bloedsporen, en ook duurde het soms maanden voordat het rottingsproces van de kadavers eenmaal begon. Ook zijn er in de periode '95-'96 meldingen gemaakt van automobilisten die het slachtoffer werden van de agressieve aliens.

Note: Wat wodka al niet kan doen met de geest van een Pravda-journalist

Oorlog der slaven

Nu we net de herdenking van de 11e September hebben gehad, leek het me zinvol eens een post over terrorisme te maken.

Het machtige westen heerst. Soeverein, daadkrachtig als het moet. Geld trekkend uit de behoevende landen. Klein houden om groot te zijn. Simpele tactiek, eist vele slachtoffers. Bereid te offeren? Ja vermits dit in mensen levens gebeurd. Want geld blijft god. En wie fusilleert god? Niet wij. Wie moet er anders opstaan tegen Allah?

Niet wij zelf. Dat zou niet kunnen. Te weinig geloof. Zwak geworden. Labiel is onze maatschappij, goedgelovig de mensen. Religie als machtsmiddel. God zegt het. Wij bevelen het. Of net andersom?

Terrorisme: wandaad of wanhoopsdaad
Wereldvisie wordt geboren in het Westen. China, India en anderen machthebbende hebben geen economisch patent. Afhankelijk van ons eten, onze Replay shirts en onze genadigheid. Voor degene die het wagen te twijfelen aan onze religie volgt de dood. Of nog erger: Sociale uitsluiting. Onze religie: Macht.

Terug vechten heeft geen zin. Superieur wapenarsenaal. Zoevende raketten. De schutter lekker droog gezeten op zijn 'battleship'. Cowboy Western in de hand, glaasje limo op de grond. Even verderop sterven tientallen mensen door die ene druk op de knop. Die bij het omslaan van elke bladzijde even volgt.

Niks tegen te doen. Maar is er leven zonder wil? De wil om te overleven, te sterven voor dat wat van jou is. Gecompliceerd maar simpel. Woede brengt de beste ideeën met zich mee. Als er geen verdediging mogelijk is. Als er geen aanval geschieden kan. Als het land in hongersnoden verkeert. Als de wanhoop in de ogen van 4-jarigen zichtbaar is. Dan is er woede.

Het enige middel dat deze mensen hebben: Terrorisme. Een nieuwe vorm van oorlogvoering. Soldaten van het lot. Bedenk u nu alstublieft: Kan oorlog ooit eerlijk zijn? Leg dat uit aan de mensen daar...

Lerares geprezen voor tonen van porno

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nakhon Santiyothin , een lerares aan de "Suan Kularb School" in Thailand, is door de schoolinspectie geprezen vanwege het feit dat ze een stuk uit een pornofilm liet zien aan haar klas. Het fragment duurde overigens maar 5 minuten.

Ze vertelde dat de videoband in kwestie in beslag genomen was van één van de leerlingen van de jongensschool waarop zij werkzaam is. Het doel van de vertoning was volgens haar "de jongens te helpen bij de seksuele voorlichting". Een student meldde later bovendien "dat het allemaal erg discreet en informatief gebracht werd".

De "Bangkok Raad voor vrouwen, jeugd en ouderen" heeft de lerares wel ondervraagd over haar motieven, maar na beoordeling van de bewijslast waren ook zij overtuigd van het nut van deze actie. Kinderrechten-advocate Wallop Tangkhananurak komt ten slotte tot de conclusie dat het Thaise Ministerie van Onderwijs de educatieve lessen op de school moeten bestuderen, zodat er meer begrip en een betere voorlichting over dit onderwerp kan worden ontwikkeld.
Laatste reviews en specials
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
©FOK.nl e.a.