Voedselvergifitiging zorgt voor tientallen doden

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In China zijn er ongeveer veertig doden gevallen en ongeveer vierhonderd mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege voedselvergiftiging. Sommige bronnen spreken al van meer dan honderd doden.

De slachtoffers zijn gevallen in de stad Tangshan, in het oosten van China, na het nuttigen van het ontbijt bij het fastfoodrestaurant Heshengyuan Soy Milk. De eigenaar van het restaurant is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Doordat de Chinese autoriteiten een spreekverbod hebben opgelegd aan de plaatselijke media, is er weinig bekend over de ramp. Het persbureau Xinhua wist eerder te melden dat er ongeveer vierhonderd mensen voedselvergiftiging hadden opgelopen en dat 41 mensen waren overleden, later is dit naar beneden bijgesteld tot tweehonderd slachtoffers en 'een aantal overledenen'.

Ook buitenlandse media melden weinig nieuws over de ramp. De plaatselijke hulpverleners hebben ook een spreekverbod en geven geen of heel weinig informatie. De media laten zich nu informeren door familieleden van de getroffenen.

Uit gesprekken met inwoners van de stad kwam naar voren dat het fastfoodrestaurant niet de oorzaak was van de besmetting, maar een kraampje wat er tegenover te vinden is. Daar haalt het restaurant elke dag een gedeelte van de snacks.

Het is een van de grootste voedselvergiftigingen ooit in China.