FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 september 2002

Irak kan nog dit jaar kernbom hebben

Cygnes, Pulsar en Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Irakese dissident en kernwetenschapper dr. Khidir Hamza, kan Irak binnen enkele maanden de beschikking hebben over een nucleaire bom. Dankzij de illegale import van uranium uit Brazilië zou Saddam Hoessein de komende maanden drie nucleaire bommen kunnen maken. Hamza, die deel uitmaakte van het Iraaks nucleair wapenprogramma, deed zijn uitspraken in maandag in de Britse krant The Times.

De wetenschapper is van mening dat het toelaten van wapeninspecteurs van de Verenigde Naties (VN) niet afdoende zal zijn om de installaties op te sporen, zelfs als de inspecteurs onbeperkte en onvoorwaardelijke toegang zouden krijgen. "Als Saddam Hoessein niet snel tegengehouden wordt, zal hij een volledige nucleaire wapenindustrie ontwikkeld hebben en zal hij niet alleen bommen fabriceren", meent Khidir Hamza.

'Bin Laden is 10 maanden dood'

"Osama Bin Laden is al 10 maanden dood", dat zegt Shahid Ayan, een van de al-Qaeda strijders die samen met Bin Laden zich heeft verscholen in Tora Bora. Dit maakte hij bekend via de Arabische krant Al Bayan. Hij zegt dat de al-Qaeda leider in december gedood is door een van de luchtaanvallen van Amerika.

In november is Bin Laden met nog 320 aanhangers de bergen ingevlucht. Op de 24ste nacht van de Ramadan sloegen bommen in vlakbij de grot van de terrorist. "De hele grot is ingestort" aldus Ayan. "Dit is de enige van de 15 grotten die is vernietigd. Er is geen twijfel dat Osama is omgekomen."

Verder zegt hij dat het feit dat Bin Laden is omgekomen niet wil zeggen dat de jihad stopt en belooft hij de Moslims over de hele wereld een overwinning.

Sunday Herald: 'Bush wil wereld domineren'

FQuist had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Sunday Herald beweert de hand gelegd te hebben op een document waaruit blijkt dat George W. Bush al voor zijn presidentschap Irak wilde aanvallen en vervangen door een regime dat de Amerikaanse belangen behartigd. Of Saddam Hoessein nou nog aan macht was of niet.

Dit document, geschreven voor vice-president Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Jeb Bush en Lewis Libby, gaat nog verder. Het document schetst een toekomst waarin de VS een almachtig land is en alle andere machtsblokken niet meer bestaan of uitgespeeld zijn. Het beschrijft een tactiek om de grootste macht in de Balkan te worden, het Chinese regime omver te werpen en de VN uit te spelen.

Ook wordt over 'US Space forces' en de beheersing van het internet om vijanden tegen te werken gesproken. Tam Delyell, de leider van het Britse Labour, veroordeelt de plannen en zegt het te betreuren dat Tony Blair omgaat met leiders die er zo'n moreel op nahouden.

Man dood gevonden bij landingsgestel

Phillip/Dwarsligger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagochtend is op het Parijse vliegveld Roissy in het onderstel van een vliegtuig een dode Afrikaan aangetroffen. Het vliegtuig kwam uit Kameroen. De man werd aangetroffen door een medewerker van Air France. Dat heeft een politiewoordvoerder gemeld.

Waarschijnlijk heeft de ongeveer 25-jarige man zich in het vliegtuig verstopt om zo illegaal Frankrijk binnen te komen. Eind juli werd bij aankomst op het Parijse vliegveld ook al een doodgevroren Kameroener gevonden.

Oudste dame ter wereld wordt 115

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De oudste vrouw, en tevens de oudste mens ter wereld, de Japanse Kamato Hongo, is vandaag 115 jaar geworden. Ze werd op 16 september 1887 geboren.

Hoewel ze hoogbejaard en wat hardhorend is, verkeert ze verder nog in goede gezondheid. Ze geniet nog geregeld van een glaasje sake.

De vrouw woont in een bejaardentehuis op het Zuidjapanse eiland Kyushu. Ze heeft zeven kinderen gebaard en heeft inmiddels ruim twintig kleinkinderen. Haar oudste dochter overleed twee jaar geleden en was toen al over de negentig jaar.

Kamato werd de oudste mens ter wereld, toen op 20 maart de Amerikaanse Maud Farris-Luse overleed. Deze hoogbejaarde dame uit Michigan was toen 115 jaar en 56 dagen oud. De oudste man ter wereld is eveneens op het Japanse Kyushu te vinden. Deze Yukichi Chuganji is 113 jaar oud.

Japanners hebben een zeer hoge levensverwachting. Vrouwen worden gemiddeld 84,93 jaar oud en mannen 78,07. Momenteel zijn 17.934 Japanners ouder dan 100.

Blinde Oudenbosche man schiet in lucht

Wildehaar en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft in Tiel een blinde 27-jarige inwoner van Oudenbosch gearresteerd, omdat hij met een pistool een kogel had afgevuurd.

De man had met een 32-jarige Tielse vriend in een aantal cafés wat gedronken. Toen het duo op de Konijnenwal uit de auto stapte raakte de blinde man in de hem onbekende omgeving in paniek. Hij trok zijn pistool en loste een schot in de lucht. Daarna belde hij met zijn gsm het alarmnummer 112. De blinde man liet het pistool pas vallen toen de politie kwam.

Drie agenten buiten functie gesteld

De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vandaag twee hoofdagenten van 30 en 37 jaar en een 23-jarige generaliste in opleiding buiten functie gesteld in verband met overtreding van de Opiumwet.

Het drietal wordt verdacht van het gebruik en het onderling verstrekken van pillen. Dat zou buiten diensttijd zijn gebeurd. Het drietal was werkzaam in het district binnenstad.

Epic lijmt recensie-cd's voortaan vast

HonestY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Muziekjournalisten krijgen hun recensie-cd van platenmaatschappij Epic, onderdeel van Sony Music, voortaan in een dichtgelijmde discman. Naast de cd zelf, is ook de stekker van de koptelefoon vastgelijmd. Zo kan deze niet worden aangesloten op de line-in van een geluidskaart of Minidisc.

Op deze manier wil de platenmaatschappij het ongeoorloofd kopiëren van nog niet uitgekomen cd's tegengaan. De RIAA, de Recording Industry Association of America, deelde eerder mee dat de gedaalde verkoop van muziek cd's te wijten was aan het voortijdig uitlekken van de muziek in MP3-formaat op internet.

Volgens een artikel in de New York Times, zijn er al verschillende muziekrecensenten in geslaagd de cd uit het apparaat te peuteren. Zij willen de muziek namelijk op hun eigen stereotoren beluisteren en beoordelen, in plaats van via een koptelefoon.

FOK! zoekt meer managercrew

FOK! is op zoek naar nieuwe managercrew! Misschien iets voor jou?

Volg jij het sportnieuws op de voet? Heb je veel ervaring in sportmanagerspellen? En heb je zin om in een leuk team de managers van FOK! te verzorgen? Denk er dan eens over na om te solliciteren voor de functie van managercrew.

De taken bestaan o.a. uit:
Het invoeren en (her)schrijven van nieuwsberichten.
Het invoeren van punten.
Het invoeren van andere data (teams, spelers e.d.).
Het actief nadenken over de opzet van nieuwe en bestaande managers.

Als bonus krijg je een managercrew-tag en een @fok mailadres (maar daar moet je het niet voor doen natuurlijk).

Als je interesse hebt stuur dan een mailtje naar Lortnoc@fok.nl. Schrijf daarin de redenen waarom je denkt dat je geschikt bent, de sporten die je het meest volgt en de tijden wanneer je online bent. Vermeld ook even je username in de e-mail.

Elektronisch straatverbod voor verspreiden e-mail

beerbarrel, Pumbaa82 en Esposa hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vitaminepreparatendokter heeft door de rechtbank in Almelo een 'elektronisch straatverbod' opgelegd gekregen. Het bedrijf van de man mag de Tweede Kamer en het departement van Volksgezondheid niet langer bestoken met grote hoeveelheden e-mail.

De Staat der Nederlanden had het kort geding aangespannen, omdat computers van Tweede-Kamerleden en van honderden ambtenaren regelmatig verstopt raakten door de enorme partij ongewenste e-mail van de man, Matthias Rath, en aan hem gelieerde bedrijven.

De spam was afkomstig van websites die de boodschap van Rath uitdragen. Hij baseerde zich op het recht van vrije meningsuiting, maar volgens de president van de rechtbank in Almelo, kan dat geen vrijbrief zijn om anderen vol te pompen met ongewenste informatie.

Man slaapt roes uit in auto

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politieagenten uit Almere stonden zaterdagochtend raar te kijken toen zij een slapende man aantroffen in een auto, terwijl de motor nog stond te draaien. Toen de politieagenten de man wakker maakten, wilde hij er meteen van door gaan in zijn auto.

De 34-jarige man uit Almere kon gelukkig niet ontsnappen en werd door de politie verhoord. De Almeerder gaf in eerste instantie een valse identiteit op en wilde vervolgens niet blazen, en werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Na een alcoholtest op het politiebureau bleek de man onder invloed te zijn en geen geldig rijbewijs te hebben. De man wordt bekeurd voor rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs, en voor het opgeven van een valse naam.

Grote brand in loods Amsterdam

Rinke Hoekstra, troma78, Addy en Raven hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam is een uitslaande brand in een pakhuis. Dit zorgt voor verkeersopstoppingen op de ringweg en rond de Piet Heintunnel.

Rond 10.00 uur brak de brand uit en leek aanvankelijk niet ernstig. Maar na een half uur sloegen de vlammen uit de gevel. Het pakhuis stond op de nominatie om gerenoveerd te worden. Tijdens het ontstaan van de brand waren er mensen in het pand aanwezig. Deze konden echter tijdig wegkomen.

De politie heeft de omgeving afgezet in verband met instortingsgevaar. Het vuur wordt vanaf de wal en het water bestreden.


Rookwolk in Amsterdam (Foto: Raven)

CD Review: K3 - Verliefd

De nieuwe CD van K3 is een hit en is binnengekomen op de 4e plaats van de Album Top 100. Kleine meisjes willen hun K3 T- shirt nooit meer uitdoen, de cd's vliegen als zoete broodjes over de toonbank en heel Nederland en België lijken in de greep van de drie dames.

Zo ook user K3, die ons een review stuurde van de nieuwe cd "Verliefd". Dus Fok!kers, roep je kleine zusje, of lees gewoon stiekum zelf, want met trots presenteren wij:

De CD Review van K3- Verliefd!


Vergiftiging China mogelijk opzettelijk

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De massale voedselvergiftiging waar tientallen Chinezen afgelopen weekeinde aan bezweken in de stad Tangshan is mogelijk het gevolg van rattegif, zo meldden de Chinese staatsmedia maandag.

"Eerste onderzoeken hebben uitgewezen dat er rattengif in het voedsel zat dat de slachtoffers is voorgezet", meldde The China Daily op gezag van een woordvoerder van de provincie Jiangsu. Ook volgens de artsen die de vele patiënten verzorgen, komen de symptomen overeenkomen met die van vergiftiging met rattegif. Volgens The China Daily zou het gif mogelijk opzettelijk aan de producten zijn toegevoegd.

XS4ALL in beroep tegen uitspraak over spam

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Internetprovider XS4ALL gaat bij de Hoge Raad in beroep tegen de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam over het versturen van ongevraagde e-mail, het zogeheten spam. De internet provider verloor in juli een zaak die het samen met enkele klanten had aangespannen tegen het bedrijf AbFab. Volgens het Amsterdamse gerechtshof mag dit bedrijf grote hoeveelheden spam versturen. XS4ALL laat het er niet bij zitten en gaat tegen deze uitspraak in beroep. Volgens de provider zijn de reclameboodschappen een ontoelaatbaar verschijnsel dat irritatie opwekt bij klanten en providers.

Robbie Williams : Ander huis, andere naam

Popster Robbie Williams heeft een villa gekocht in Los Angeles en wenst in de toekomst te worden aangesproken als Robert. Door de verhuizing is de breuk met Groot-Brittannië definitief.

Williams wil af van de naam Robbie, die hem herinnert aan zijn ruige alcohol, drugs en seks leven. Volgens zijn manager kan Williams nu uitrusten samen met zijn vrienden en wordt hij goed opgevangen. Na een kleine pauze zal Williams weer terug keren, aldus zijn manager.

Massale evacuatie na ontsporen zwavelzuur-trein

De Amerikaanse overheid heeft zondag in de staat Tennesee tienduizenden mensen geëvacueerd nadat een goederentrein was ontspoord. De trein vervoerde zwavelzuur. Door de ontsporing lekte de trein zwavelzuur, wat zorgde voor een grote gaswolk.

Het zwavelzuur was bestemd voor het Amerikaanse leger. Een bestrijdingsteam probeert nu met een aantal andere chemische stoffen het zwavelzuur te neutraliseren. De oorzaak waaom de trein ontspoorde is niet bekend. Gelukkig raakte niemand bij het ongeluk gewond.

Winnaars Fok! Resident Evil Prijsvraag

Vorige week (week 37) maakte je op Fok! kans op een Resident Evil longsleeve. Velen van jullie wilden deze erg graag winnen, want we kregen waanzinnig veel inzendingen binnen. Het antwoord waar we naar zochten was natuurlijk: The Fifth Element.

Degenen die zo'n schitterende Resident Evil longsleeve in hun brievenbus kunnen verwachten zijn:

gurt
dr.dunno
Wimpy006

Van harte! Het shirt komt deze week nog naar jullie toe.

Ook deze week maak je weer kans op mooie prijzen. Zo kan je vrijkaarten winnen voor de theatervoorstelling van Mylene d'Anjou en vrijkaartjes en een poster van de spannende film "Windtalkers". Veel succes!

Dieven gaan op de vlucht met politieauto

B100 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds maandagochtend is de politie in Wassenaar een zoekactie gestart naar twee inbrekers die op de vlucht waren geslagen in een politieauto, nadat ze betrapt waren op een inbraak.

Het tweetal reed, nadat het was betrapt, in een auto op een aantal agenten in. De agenten losten toen enkele schoten en reden de criminelen na een korte achtervolging klem, waarop het tweetal kans zag in een politiewagen verder te vluchten richting Oegstgeest.

Politie haalt naakt stel uit berm

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Langs de A28 bij Assen, heeft de politie een naakte man en vrouw uit de berm geplukt. De twee waren daar de liefde aan het bedrijven.

De politieagenten hebben het stel onmiddellijk hun kleren weer laten aantrekken. Ze kwamen er wel met een waarschuwing van af. Vervolgens waren de agenten zo vriendelijk om ze weer in de bewoonde wereld af te zetten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
©FOK.nl e.a.