Verjaardagsklappen op Duitse scholen

Nita had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Merkwaardig bericht uit Duitsland:

Afgelopen week is komen vast te staan dat er op Duitse middelbare scholen steeds meer terreurteams van scholieren actief zijn, waarbij een nieuw verschijnsel op de voorgrond treedt: Wie jarig is, wordt in elkaar geslagen.

Het merkwaardige ritueel werd ontdekt op een Mavo in Stadthagen bij Osnabrück, waar een schooldirekteur een leerling gewond zag liggen bij de bushalte voor zijn school. Deze 13-jarige jongen verried echter niet de namen van zijn belagers. Toch werd er onderzoek verricht, en één week later betraden politie-agenten de school, en 7 scholieren moesten voor verhoor mee.

Ondertussen zijn er op deze school 80 gevallen bekend van zware mishandeling en 65 scholieren zijn in staat van beschuldiging gesteld deel te hebben genomen aan de verjaardagsknokpartijen. Sommige slachtoffers bleken zelfs op school in de toiletblokken in elkaar te zijn geslagen, anderen die hun verjaardag thuis bleven, werden de dag erna op school getrakteerd op een dubbele portie.

Het ritueel van in elkaar geslagen worden op je verjaardag, schijnt vaker voor te komen op middelbare scholen in Duitsland. Verwondingen worden dusdanig aangebracht, dat deze niet te zien zijn. Het slachtoffer wordt geacht te zwijgen over hetgeen hem overkomen is.