FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 6 mei 2002

Verkiezingen wellicht uitgesteld

Tijdens overleg met fractievoorzitters en lijstrekkers is afgesproken dat de verkiezingscampagne voorlopig wordt opgeschort. Dat meldde tweede-kamer-voorzitster Jeltje van Nieuwenhoven.

Dinsdagochtend komt men weer bij elkaar, om te bespreken of de verkiezingen uitgesteld zouden moeten worden. Het is nog onduidelijk of dit staatsrechtelijk kan. Volgens Den Haag Vandaag zouden LPF en Christenunie zijn voor doorgaan van de verkiezingen zoals gepland, en zijn de overige fracties voor uitstel.

Laatste berichtgeving over moordaanslag

Laatste berichten omtrent de moord op Pim Fortuyn:

-Er is zojuist een persconferentie met de korpschef gaande waarbij de mededelingen zijn gedaan dat er één verdachte is aangehouden, een blanke Nederlandse man, waarvan de identiteit nog onbekend is. Deze zou niet bij het benzinestation zijn aangehouden. De verdachte heeft verteld geen verklaring te willen afgeven, en wil ook zijn identiteit niet bekend maken. Op de vraag of het moordwapen is gevonden wordt geen antwoord gegeven. Er zouden wel meerdere personen van de Lijst Fortuyn achter de dader zijn aangerend. Volgens de korpschef was er niks bekend over eventuele bedreigingen naar Fortuyn toe.

-Op dit moment handhaaft de ME de orde op het Binnenhof waar een grote groep mensen zich hebben verzameld. Er is brand gesticht in een parkeergarage in Den Haag, deze is inmiddels onder controle.

-Ruud de Wild zei in een kort gesprek met een journalist zeer emotioneel te zijn, en na het horen van de schoten zo snel mogelijk wilde wegrennen. Hij zei na het zien van Fortuyn op de grond helemaal gek te worden. Hij sloot het gesprek huilend af. Pim Fortuyn zat twee uur in het radioprogramma van Ruud de Wild op Radio 3FM. Enkele minuten nadat Fortuyn het programma verliet werd hij neergeschoten.

-Volgens ooggetuigen zou het zeker 15 tot 20 minuten hebben geduurd voordat de ambulance en politie ter plaatse waren. Dit kwam doordat de omgeving door een hek op het terrein hermetisch was afgesloten.

-Lijst Pim Fortuyn gaat door, om door te vechten waar Pim Fortuyn voor streed. Dit hebben meerdere personen uit de lijst gemeld.

-Marijnissen sprak over een 'liquidatie die alleen voorkomt in een bananenrepubliek'.

-Of de verkiezingen op 15 mei doorgaan is nog onzeker, omdat de campagnes nu door alle partijen worden gestaakt. De verkiezingen kunnen alleen worden uitgesteld door middel van een noodwet, die de minister van Binnenlandse Zaken moet aannemen. Dit omdat de grondwet voorschrijft dat er om de vier jaar nieuwe verkiezingen moeten worden uitgeschreven.

-Veel mensen staan bij het huis van Fortuyn in Rotterdam. Veel bloemen worden neergelegd, en de politie heeft inmiddels dranghekken neergezet. Op een spandoek staat de tekst: "Vermoord door de hetze van zittende politici en een blatende pers. Het wordt tijd voor een echte democratie. Stem LPF."
Ook stonden er al lange rijen voor het condoleanceregister in de hal van het stadhuis te Rotterdam.

-Marokkaanse organisaties hebben laten weten geschokt te zijn. Ook meldden zij benieuwd te zijn naar de dader.

-Prins Willem Alexander en Maxima hebben in een reactie laten weten geschokt te zijn. Beide zijn op bezoek in Aruba voor een kennismakingsbezoek. Of deze reis wordt afgebroken is nog niet zeker.

-Fortuyn zou, zo zei Harry Mens, vandaag niet naar huis gaan vanwege eerdere bedreigingen. Hij zou gaan overnachten in een hotel, aldus Mens.

-Minister Korthals vertelde zojuist dat de verdachte tussen de 30 en 35 jaar is. Dit is vreemd aangezien de korpschef hierover niets wilde mededelen.

-Het Binnenhof is inmiddels afgesloten nadat er een grimmige situatie was onstaan met aanhangers van Fortuyn. Er werden bij het torentje van Kok leuzen geroepen als "demonisering is moord". Veel mensen zijn na het afsluiten van het Binnenhof de stad ingetrokken. Veel van de dranghekken zijn omver gegooid en de menigte dringt steeds verder naar voren. Volgens de Radio 1 verslaggever kan het niet lang meer duren voordat de ME zal ingrijpen, omdat het eruit ziet alsof de situatie uit de hand gaat lopen.

-Ook bij de ingang van het Mediapark zijn door tientallen voorbijgangers bloemen geplaatst. Ook lag er een groot vel papier van 1,5 meter met de tekst "Pim Fortuyn was eerlijk en dat schijnt hier niet te kunnen".

-Uit het spoedoverleg met de lijsttrekkers is besloten de verkiezingscampagnes te stoppen. Er is nog geen beslissing genomen over het uitstellen van de verkiezingen op 15 mei. Dit komt niet door verschil van mening tussen de partijen, maar omdat er morgen opnieuw een bijeenkomst wordt georganiseerd. De SP wil dat de verkiezingen worden opgeschoven naar minimaal 15 juni. Het kabinet is nu nog bezig met overleg, zij moeten volgens de wet beslissen wat er gaat gebeuren aangezien de verantwoordelijkheid ook daar ligt en niet bij de lijsttrekkers.

-Een kleine charge van de ME op het Binnenhof heeft voor wat meer rust gezorgd. De dranghekken zijn door de politie inmiddels rechtop gezet en relletjesschoppers zijn gearresteerd. Opnieuw trekken veel mensen de het centrum in, maar van echte rellen en oproer is nog geen sprake.

-Janssen van Raay, nummer drie op de Lijst Fortuyn zegt dat de partij niet wijkt van geweld: "Als wij zouden zwichten voor dat tuig, dan zouden wij de nagedachtenis van Fortuyn onteren." Nummer vijf op de lijst, Ferry Hoogendijk, wil gewoon dat de verkiezingen doorgaan en zegt nu alleen maar feller te zijn geworden.

Update 23:52 uur
-Premier Kok zei opnieuw diep geschokt te zijn. Er is gesproken over de vraag hoe met de verkiezingen moet worden omgegaan. Kok heeft met verschillende personen van Lijst Pim Fortuyn gesproken en hun laten weten op welk terrein dan ook hulp en steun te bieden. Kok zei nadrukkelijk rekening te willen houden met de wensen van Lijst Pim Fortuyn. Alle andere lijsttrekkers krijgen nu extra beveiling.

-De Minister van Justitie deelt mee dat elf minuten over zes de vermoedelijke dader is aangehouden. Zijn antecedenten zijn bekend en er is huiszoeking gedaan. De verdachte wil geen verklaring afleggen en heeft gevraagd om een advocaat. Er is nog geen sprake van een duidelijk motief en het is vrijwel zeker dat er maar één dader is.

-Volgens Minister De Vries (Binnenlandse Zaken) was er na onderzoek geen zichtbare dreiging richting Fortuyn toe. Dit onderzoek vond plaats na het gooien van de taarten. On die reden zijn er geen verdere maatregelen georganiseerd. Er hebben zich meerdere gesprekken voorgedaan tussen de politie en Fortuyn, en Fortuyn zei hier dat er geen sprake was van serieuse dreiging. Ook zou Fortuyn bijeenkomsten moeten melden aan de politie, zodat de politie voor de veiligheid van de lijsttrekker kon zorgen. Fortuyn heeft echter van geen enkele bijeenkomst, en dus ook niet van zijn interview op Radio 3FM, gemeld.

Reactie's kunnen worden geplaatst in het Actualiteit, Nieuws en Media Forum.

Premier Kok diep geschokt

Minister-president Kok is verbijsterd en diep geschokt door de moordaanslag op Pim Fortuyn.

"Woorden schieten te kort op dit diep tragische moment." Kok noemt het "tragisch voor hem en voor allen die hem dierbaar zijn. Naar hen gaat ons innig medeleven uit".

Kok zegt verder dat de rechtstaat een enorme slag is toegebracht.
Kok zal later vanavond nog een toespraak houden.

Update 20.25 uur

Demissionair premier Kok meldde zojuist op een persconferentie dat hij verbijsterd was door de diep tragische gebeurtenis. Hij gaf aan dat dit een diepe slag was voor allereerst de naasten/dierbaren van Pim Fortuyn, maar ook voor het land/democratische rechtsstaat.

Kok gaf aan dat de dader naar zijn weten nog niet aangehouden was, en dus zijn motieven ook niet bekend waren. Onwezenlijk dat zoiets gebeurt in een verdraagzaam land als Nederland, waar mensen ondanks politieke tegenstellingen toch respect voor elkaar blijven houden.

Later op de avond zal de Ministerraad vergaderen.

Kok sloot af met de volgende opmerking: "laten we in godsnaam onze kalmte bewaren in een tijd waarin we geneigd zijn woest te worden"



Reactie's kunnen worden geplaatst in het Actualiteit, Nieuws en Media Forum.

''Hetze oorzaak moord op Fortuyn''

Volgens woordvoerder Mat Herben van de Lijst Pim Fortuyn, is de aanslag op Pim Fortuyn mede het gevolg van de hetze die vanuit 'linkse hoek', zoals bijvoorbeeld de Partij van de Arbeid, tegen Pim Fortuyn werd gevoerd. "Wij werden continu in de extreemrechtse hoek geplaatst. De haat jegens Pim werd continu aangewakkerd."

Fortuyn werd in de afgelopen weken bedreigd. "We zullen je wel krijgen en een aanslag op je plegen," zou hem te verstaan zijn gekregen. "Daarvan hebben we ook aangifte gedaan bij de politie. In Rotterdam was de bescherming van de politie ook goed," aldus de woordvoerder.

Westbroek

Henk Westbroek bekritiseert vooral de linkse media en politici die Fortuyn hebben gedemoniseert. Op radio 1 zei Westbroek dat ook premier Kok en ook een gedeelte van de media schuld hebben aan de het feit dat Fortuyn gehaat werd door een paar mafkezen, waarvan er één nu waarschijnlijk zijn wapen op Fortuyn heeft leeggeschoten.

Volgens Westbroek werd er nooit hard weerwoord gegeven aan mensen die Fortuyn bijvoorbeeld afbeeldden met een hakenkruis op zijn hoofd: "Dan creeër je langzaam een sfeer waarin zoiets kan gebeuren".

Reactie's kunnen worden geplaatst in het Actualiteit, Nieuws en Media Forum.

Dader moord Fortuyn gepakt?

Berichten op TV2 melden dat de dader van de moord op Pim Fortuyn is gepakt. De nummer 14 van de Lijst Pim Fortuyn heeft gepoogd de dader te achtervolgen.

Het Nieuws van SBS 6 weet te vertellen dat het nabijgelegen Texaco-station kort na de aanslag in overvallen door dezelfde man. De politie heeft de mogelijk dader aldaar weten aan te houden en deze is inmiddels voor verhoor in hechtenis.

Update 20:57

Reactie's kunnen worden geplaatst in het Actualiteit, Nieuws en Media Forum.

Overleg over verkiezingscampagnes

De lijsttrekkers van de politiek partijen zijn in overleg om de verkiezingscampagnes stil te gaan leggen.

De ChristenUnie heeft al gezegd de campagne stil te leggen.

Paul Rosenmöller legt in ieder geval zijn campagne voorlopig stil. Politiek is op dit moment niet meer belangrijk meent Rosenmöller. Hij spreekt van een absoluut dieptepunt in de Nederlandse politiek.

Dijkstal van de VVD laat weten dat zijn partij ook de campagne heeft neergelegd.

Kok

Wim Kok heeft na het nieuws onmiddellijk een verkiezingsbijeenkomst verlaten en is op weg naar Den haag

Pim Fortuyn doodgeschoten

Vanavond net na zessen is lijsttrekker Pim Fortuijn (54) van de lijst Fortuijn in het mediapark in Hilversum doodgeschoten.
Hij zou een bezoek gebracht hebben aan de studios van Ruud de Wild (Radio 3FM) voor een interview, bijna bij zijn auto aangekomen werd hij door een nog onbekende dader doodgeschoten.

Volgens de woordvoerder van Fortuijn die voor hem liep was er sprake van 3 schoten, waardoor Fortuijn vervolgens ernstig bloedend op de grond viel, waarbij zijn benen letterlijk onder hem wegsloegen. Ooggetuigen meldden echter dat hij getroffen werd door 6 schoten aan hoofd, hals en een vlak boven zijn linkeroor.

De chauffeur van Pim Fortuijn zou de dader achterna zijn gegaan en deze ook te pakken hebben gekregen door letterlijk "op hem te zijn gaan zitten".

Er zou een wit laken over hem heen zijn getrokken, terwijl andere geruchten verhalen dat hij met een ambulance is afgevoerd.
Ook was de trauma helikopter vrij snel na de aanslag ter plaatse, deze is inmiddels ook alweer vertrokken.

De politie heeft het gehele terrein afgezet, en ook de ME is inmiddels ter plaatse omdat het er inmiddels zwart ziet van de ramptoeristen.

Er wordt zojuist gemeld dat er een lijkwagen is gesignaleerd bij het mediapark Hilversum, en een bericht van de politie van Hilversum laat weten dat Pim Fortuijn werkelijk overleden is.

Alle grote partijen hebben op het moment de verkiezingcampagnes stopgezet.

Condoleance register Pim Fortuyn

Buschauffeur neemt heft in eigen hand

Een buschauffeur uit New York heeft zondagnacht na een aanslag op zijn leven het heft in eigen handen genomen.

Een boze buspassagier, Christopher Bartley viel buschauffeur Clinton Phillip aan omdat hij vond dat de bus te langzaam reed. Hij stak daarna een mes in de rug van Phillip. De gewonde buschauffeur wist na een worsteling het wapen te pakken te krijgen en stak het mes in de borst van de 23-jarige belager.

Daarna zette Clinton Phillip zijn bus stil, stapte met de belager in de taxi en ging naar het ziekenhuis. Bartley bezweek aan zijn verwondingen, de toestand van de buschauffeur is stabiel.

PvdA en CDA afwezig bij anti-racisme betoging

De landelijke demonstratie tegen racisme van Nederland Bekent Kleur (NBK) zal het dit jaar zonder het CDA en de PvdA moeten doen. Volgens J. de Wit, coördinator van de demonstratie, wilden het CDA en het PvdA zich om diverse redenen niet scharen achter de standpunten van de organisatie. De afgelopen jaren stonden de namen van beide partijen vrijwel altijd op het affiche van Nederland Bekent Kleur.

De standpunten achter de demonstratie die in het actiepamflet staan zijn onder meer:
- Een ruimhartig vluchtelingenbeleid
- Vóór een sociaal en multicultureel Nederland
- Een beleid waarbij iedereen zich veilig voelt en de oorzaken van criminaliteit worden weggenomen.

''Meer repressie, blauw op straat en een autoritaire staat zijn geen doeltreffende maatregelen,'' aldus het pamflet.

Het actiepamflet is ondertekend door ongeveer 50 organisaties, onder wie GroenLinks, de SP, de FNV en de Novib.

Toon te kritisch

De PvdA vindt de toon van het manifest te kritisch ten opzichte van Paars. Bovendien vermoedt de organisatie dat de PvdA bang is dat ze zich kwetsbaar op stelt door mee te doen

Dat het CDA niet meedoet noemt de organisatie ,,weinig verbazingwekkend''. ,,Die heeft zich onlangs duidelijk uitgesproken over de multiculturele samenleving.''

De afgelopen jaren had de demonstratie altijd plaats rond 21 maart, de internationale VN-dag tegen racisme. Dat er nu op 11 mei in Rotterdam wordt gedemonstreed is bewust gekozen. ,,Rotterdam is sinds 6 maart de stad waar rechts de lakens uitdeelt. Het feit dat rechts, populistisch rechts en extreemrechts in Europa en Nederland electoraal doorbreken komt niet uit de lucht vallen. De verkiezingen van 15 mei zouden ook wel eens een 'zwarte woensdag' voor Nederland kunnen betekenen. Daarom is het tijd voor een krachtig tegengeluid.''

NBK hoopt op enkele duizenden deelnemers voor de demonstratie.

Tegen Fortuyn

De Internationale Socialisten willen overigens de demonstratie gebruiken om tegen Fortuyn te demonstreren zo valt te lezen op hun website: Tegen het Europa van de haat Tegen Le Pen, Fortuyn en racisme

Wij willen in Nederland geen Haider of Le Pen. Daarom voeren we al enkele maanden campagne onder de leuze 'Stop de Hollandse Haider'. Daarom ook roepen we op zo massaal mogelijk aanwezig te zijn op de demonstratie 'Geef racisme geen stem', georganiseerd door o.a. Nederland Bekent Kleur, op zaterdag 11 mei om 14.00 uur op het Stadhuisplein in Rotterdam.

Affiche Stop de Hollandse Haider

Sensation-tickets gaan hard, niet uitverkocht

De tickets voor de ID&T-feesten Sensation White en Sensation Black, respectievelijk op 6 en 13 juli in de ArenA, zijn vandaag in de voorverkoop gegaan. Alhoewel de prijs voor een kaartje vrij hoog is (55 Euro), vliegen ze de winkels uit. De vraag was zelfs zo hoog dat TicketBox, die de kaartverkoop regelt, genoodzaakt was om de verkoop voor vandaag stil te leggen.

Veel mensen kregen daarom bij hun sigarenboer of postkantoor de horen dat Sensation nu al was uitverkocht. Dit blijkt dus nog niet het geval! Morgen worden de kaarten weer gewoon verkocht. Als de verkoop echter in dit tempo doorgaat, zullen alle 70.000 kaarten nog deze week zijn verkocht!

'Afwijslijn' voor belaagde New Yorkers

In het uitgaansleven hebben sommige New Yorkers moeite om "nee" te zeggen als mensen vragen naar hun telefoonnummer, ook al willen zij de persoon in kwestie niet opnieuw zien. Hier hebben Jonah Peretti (28) en zijn zus Chelsea (24) iets op verzonnen: de Rejection Line.

Mensen die geen "nee" durven zeggen, kunnen nu gewoon het nummer van de afwijzingslijn geven, als ware het hun privé-telefoonnummer. De beller krijgt dan niet de desbetreffende persoon aan de lijn, maar een bandje. Daarop zegt een stem "helaas wil de persoon die u dit nummer gaf, niet meer met u spreken". De beller krijgt te horen dat hij is afgewezen.

De Rejection Line is ook vanuit ons land bereikbaar onder 001-212-479.7990.

Kroegreview: Atlantic

In het mooie plaatsje Krommenie, ligt een druk bezochte kroeg met de naam Atlantic, ook wel Atjes genoemd. Iedere weekend komen er vele jongeren om zich vol te gieten met alcohol, en te dansen en te chillen op de muziek. Fok! zal de komende tijd meerdere reviews schrijven van kroegen zodat wij uiteindelijk een grote kroegen database krijgen, waarin je kan zien waar je wel en niet heen moet gaan.

Duitse jongeren hebben iets tegen homo's

Uit een onderzoek dat vandaag verscheen is gebleken dat ongeveer 61 procent van de jongeren in Duitsland iets heeft tegen homoseksuelen. Bij het onderzoek, dat werd uitgevoerd door een opinieinstituut in München, werden 669 jongens en meisjes tussen de 12 en 17 jaar ondervraagd.

Meisjes zijn toleranter dan jongens als het om homoseksualiteit gaat. Ruim 70 procent van de jongens zei een negatieve houding te hebben ten opzichte van homo's en lesbiennes. Bij de meisjes was dat 50 procent.

Volgens de onderzoeksleider heersen er nog steeds traditionele ideeën over hoe mannen en vrouwen zich dienen te gedragen.

Fortuyn: 'Niet alle banen zijn voor vrouwen met kinderen geschikt'

valk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"De meeste banen leggen te veel beslag op de tijd van de vrouwen, waardoor ze niet op tijd thuis kunnen zijn om hun kinderen op te vangen", althans volgens Pim Fortuyn. "Veel vrouwen willen dat trouwens ook helemaal niet, dat werken en die carrière." Ook willen kinderen juist opgevangen worden door hun moeder en daar hebben ze ook behoefte aan zegt Fortuyn. Uit deze uitspraken concludeerde de treinkrant Spits dat kinderen het beste af zijn als ze niet naar de kinderopvang hoeven.

De uitspraken van Fortuyn hierover staan geheel in tegenstelling tot de uitspraken van D66-lijsttrekker De Graaf. Volgens hem willen vrouwen juist wel heel veel doen (werken, kinderen opvoeden, sporten en uitgaan). Hierdoor raken zij, maar ook mannen, overspannen of krijgen een burn-out. Volgens De Graaf is de oplossing hiervoor om zoveel mogelijk tijd uit te sparen. Dit zou je, volgens hem, kunnen bereiken door de openingstijden in de gezondheidszorg en van gemeentelijke instanties te verruimen en huishoudelijke taken zouden door een persoonlijke dienstverlening worden uitgebreid.

Opnieuw rellen in Belfast

Vannacht zijn er ongeregeldheden uitgebroken tussen katholieken en protestanten in het Noord-Ierse Belfast net zoals gisteren. Bij de ongeregeldheden raakten drie agenten gewond en werden er twee legervoertuigen beschadigd door staafbommen.

In de nacht van zaterdag op zondag braken in Belfast rellen uit na afloop van een voetbalwedstrijd. Toen raakten zeker 28 agenten en tien burgers gewond. Beiden partijen geven elkaar de schuld van de ongeregeldheden.

Nieuwe Spiderman film breekt records

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SpidermanDe nieuwste film over de bekende stripheld Spiderman van Columbia Pictures breekt in de VS alle records. De film bracht in de eerste drie dagen $114 miljoen op. Dit verbreekt het oude record ($90.3 miljoen in drie dagen) van Harry Potter. De eerste zaterdag na de première heeft "Spiderman" een record aantal bezoekers getrokken.

Ook in andere landen zoals Thailand, Singapore, Maleisië en de Filippijnen worden dergelijke records verbroken.

Het is nog de vraag of dit record word verbroken op 16 mei wanneer de nieuw Star Wars film: Episode II - Attack of the Clones in première gaat.

Spiderman komt 27 juni in Nederland uit.

Bolkestein wél voor uitbreiding EU

In tegenstelling tot VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal blijft EU-commissaris en oud-VVD-leider Frits Bolkestein onverkort achter de geplande uitbreiding van de Europese Unie staan. Bolkestein distantieert zich daarmee van uitspraken van Dijkstal, die dit weekeinde pleitte voor een Nederlands veto tegen de EU-uitbreiding in 2004.

Ook Kamerleden en Nederlandse europarlementariërs hebben afwijzend gereageerd op het voorstel van Dijkstal. Die is tegen uitbreiding van de Unie omdat de kandidaat-lidstaten te veel financieel risico met zich mee zouden brengen. Dijkstal vreest dat het leeuwendeel van de subsidies straks naar Oost-Europese landen gaat.

CDA neemt afstand van GroenLinks

Het CDA heeft vooralsnog geen zin om naar GroenLinks te lonken. Ook niet nu samenwerking met de LPF steeds minder voor de hand lijkt te liggen. ,,Waar we een coalitie met Fortuyn niet 1, 2, 3 zien zitten, zien we het met GroenLinks ook niet 1,2,3'', zei CDA'er Wijn op de dagelijke campagnebijeenkomst.

De afgelopen week had CDA-leider Balkenende meer afstand genomen van de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Het is hem een doorn in het oog dat die lijst geen extra geld in de zorg wil steken en de moslimcultuur ,,achterlijk'' noemt.

GroenLinks pest bedrijven

Volgens het CDA pest GroenLinks Nederlandse bedrijven en wil de partij het asielbeleid zo goed als afschaffen.

Volgens Wijn pest de partij het bedrijfsleven het land uit door ,,een waaier van milieubelastingen'' en bezuiniging op infrastructuur te willen. Wijn laakt ook de versoepelende asielmaatregelen die GroenLinks wil doorvoeren. ,,Dit komt heel dicht bij het afschaffen van het asielbeleid.''

GroenLinks wil asielzoekers die na anderhalf jaar nog geen uitsluitsel hebben over hun toekomst, automatisch een verblijfsvergunning geven.

De Vries: 'Fortuyn pleegt bedrog'

Minister De Vries van Binnenlandse Zaken heeft vandaag op de dagelijkse campagnebijeenkomst van de PvdA hard uitgehaald naar Pim Fortuyn. Volgens De Vries pleegt Pim Fortuyn ,,absoluut bedrog'' door de veiligheid op straat te willen verbeteren zonder er een cent extra voor uit te trekken.

Zelf trekt de PvdA in hun verkiezingsprogramma jaarlijks 1,3 miljard euro extra uit voor onder meer 6.000 agenten en opgeteld 6.000 officieren van jusitie, rechters, reclasseringsmedewerkers en jeugdwerkers.

,,Net als naar de zorg en het onderwijs, waar Fortuyn ook niet direct in wil investeren, moet er snel extra geld worden gestoken in bestrijding van criminaliteit. Niets doen is absoluut rampzalig. Beheersing van de criminaliteit kan niet door te zeggen 'we gaan een beetje anders werken'", aldus De Vries.

Volgens De Vries blijkt uit onderzoek dat Nederland de afgelopen jaren veiliger is geworden. Maar de samenleving heeft niet de neiging uit zichzelf beter te worden.

De straat op

Onderzoekers van universiteit Nyenrode hebben becijferd dat agenten het grootste deel van de tijd doorbrengen op een stoel. De VVD en de Lijst Pim Fortuyn vinden dat dat snel moet veranderen. De agenten moeten de straat op vinden zij.

Volgens De Vries klopt het onderzoek niet; agenten zijn vaker op straat dan binnen.

Haider haalt kankerpatiëntjes uit Irak

De extreemrechtse politicus Jörg Haider heeft het afgelopen weekeinde een bezoek gebracht aan Irak. Volgens een de woordvoerder heeft hij een lange tijd gesproken met de minister van Buitenlandse Zaken Naji Sabri. Het APA meldde dat Haider naar Irak ging in het kader van de Iraaks-Oostenrijkse vriendschapsstichting IRAS.

De voormalig leider van de extreemrechtse FPO bezocht ook een aantal ziekenhuizen. Daar raakte hij zo diep ontroerd dat hij besloot twee Irakese kankerpatiëntjes mee terug te nemen naar Kagenfurt om ze verder te behandelen.

Jörg Haider is de oud leider van de extreemrechtse FPÖ in Oostenrijk. Op dit moment is hij gouverneur van de provincie Karinthië, met als hoofdstad Klagenfurt. Zijn eerdere bezoek aan Irak kon rekenen op felle kritiek van de Verenigde Staten.

Vader bedreigt kind (12) met pistool

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vader van een leerlinge van een basisschool in de Watergraafsmeer in Amsterdam heeft vorige week een medeleerling van zijn dochter met een pistool bedreigd. Ook werd de jongen door hem geschopt en meerdere keren in het gezicht geslagen.

Zowel de school als de politie stuurden de ouders een briefje en lieten het daarbij. Een verontruste ouder bracht het incident gisteren alsnog naar buiten.

De vader van het tienjarige meisje toog dinsdagochtend 23 april naar de protestants-christelijke Frankendaelschool om de jongen met wie zijn dochter ruzie had, een lesje te leren.

Achter het schoolgebouw liet hij de twaalf jaar oude knaap zijn pistool zien en bedreigde hem met de dood. Hij werd later gearresteerd op het Amstelstation en zat drie dagen vast. Inmiddels is hij weer op vrije voeten. De man moet maandag voor de politierechter verschijnen. De rechter kan hem maximaal zes maanden gevangenisstraf opleggen.

Stigmatisering
Een vader van een vijfjarig dochtertje dat les krijgt op Frankendael, heeft de indruk dat de zaak in de doofpot is gestopt, "omdat de verdachte allochtoon is - de man komt uit Egypte - en men stigmatisering wilde voorkomen".

[VS] Opnieuw staafbommen in brievenbussen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag zijn in de Amerikaanse staat Nebraska vijf staafbommen ontdekt in brievenbussen. Dat gebeurde daags na de ontploffing van gelijkaardige bommen in naburige staten waarbij minstens vijf gewonden vielen, aldus de politie.

Deze nieuwe bommen, die niet ontploften, lijken op diegenen die werden ontdekt in Iowa en Illinois en die vastgemaakt waren aan een brief met propaganda gericht tegen de regering, zei de politie van Nebraska.

Fok! berichtte al eerder dat vrijdag waren er al zes staafbommen ontploft in brievenbussen in Iowa en Illinois.

Aangifte tegen De Telegraaf wegens smaad

VonK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het internetbedrijf Alexandra Internet Media uit het Brabantse Son heeft aangifte gedaan tegen dagblad De Telegraaf wegens smaad.

Aanleiding is een bericht van zaterdag in de krant dat via Newsgate.nl, een website van het bedrijf, ongehinderd in kinderporno wordt gehandeld. Die beschuldiging klopt volgens het Sonse bedrijf absoluut niet.

Newsgate.nl is een site waarop je door tienduizenden nieuwsgroepen kunt bladeren en noemt zichzelf "The Uncensored Newsserver".

Man krijgt 35 jaar lang Viagra op staatskosten

Een 32-jarige man uit de Zuid-Afrika, krijgt 35 jaar lang het potentiemiddel Viagra vergoed, op kosten van de staat. Een rechter heeft dat vandaag bepaald.

De man werd impotent door een medische fout bij de behandeling van een schotwond, waarbij zijn been moest worden afgezet. Gedurende zes maanden die hij in het ziekenhuis lag, moest er een sonde in zijn penis worden gebracht. Volgens de man werd hij hierna impotent en kreeg hij problemen met urineren.

Tijdens de rechtzaak eiste de man zo'n 700.000 euro smartegeld, maar dat werd afgewezen omdat de rechter vond dat hij de behandelende artsen niets kon verwijten. Wel kreeg de man ongeveer 170.000 Euro, twee kunstprotheses en een vergoeding voor 35 jaar lang Viagra.

Grote staking in Duitse metaalsector

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Duitsland is vandaag één van de grootste stakingen, in zeven jaar, begonnen over de lonen. Al maanden eist de metaalvakbond "IG Metall" zo'n 6,5% loonsverhoging terwijl de werkgevers niet verder willen gaan dan 3,3%.

Deze forse loonsverhoging komt voort uit frustratie over bescheiden loonstijgingen om de werkgelegenheid te stimuleren maar in plaats daarvan daalde het aantal banen in de metaalindustrie. Op dit moment staken er ongeveer 50.000 mensen maar als de hele metaalsector gaat staken dan kunnen er meer dan 3 miljoen mensen gaan staken.

Volgens enkele ondernemingen in de metaalindustrie, waaronder economisch belangrijke bedrijven als DaimlerChrysler, Volkswagen en Siemens, brengen de stakingen de Duitse economie in gevaar. Diebedrijven worden daarin gesteund door onder meer het Internationaal Monetair Fonds, de OESO en de Europese Centrale Bank, die wijzen op de belangrijke positie van Duitsland. Als de Duitse economie hapert is dit ook in de rest van Europa merkbaar.

Nieuw veiligheidsvest voor agenten

Lord Dreamer en WWtje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politieagenten die regelmatig op straat te vinden zijn krijgen eindelijk nieuwe, kogelwerende vesten. Hierbij gaat het om een soort verzwaard T-shirt dat onder het uniform gedragen kan worden. Dit maakte een woordvoerder van de Raad van Hoofdcommissarissen vandaag bekend.

De vesten zijn overigens al uitvoerig getest en al gebruikt in de regio's Dordrecht, Rotterdam en Breda. Het vest weegt 1 kilo en het moet bescherming bieden tegen messteken en kogels.

American Airlines 'verliest' passagier

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is over het algemeen bekend dat luchtvaartmaatschappijen regelmatig bagage kwijtraken, maar passagiers kwijtraken is tamelijk nieuw. Toch gebeurde het waardoor luchtvaartmaatschappij American Airlines is aangeklaagd omdat zij haar 70-jarige passagiere Margie Dabney is kwijtgeraakt. De vrouw lijdt echter wel aan Alzheimer en was op dat moment op reis met haar man Joe. Tijdens het overstappen in Dallas moest Joe even naar het toilet en toen hij terugkwam was Margie verdwenen. Inmiddels is zij enkele maanden spoorloos.

Het is vreemd dat er niet eerder actie ondernomen is om haar te vinden. Joe eist nu 10 miljoen dollar schadevergoeding. Je zou ook kunnen zeggen dat Joe onverantwoord bezig is geweest door zijn vrouw onbeschermt achter te laten terwijl hij weet dat ze aan Alzheimer lijdt.

Intomart: Fortuyn kan grootste partij worden

showan, Ray_16v en qube808 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens directeur T. van Dijk van onderzoeksbureau Intomart moet er serieus rekening gehouden worden met het feit dat de Lijst Pim Fortuyn wel eens de grootste partij van Nederland kan worden. ''De peilingen onderschatten de kracht van Fortuyn. Er is een nationale electorale revolutie op komst. Fortuyn wordt premier''.

Bureau Intomart durft deze voorspelling aan op grond van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam - waar Fortuyn 17 van de 45 zetels binnenhaalde - en de recente landelijke peilingen die hem 19 tot 25 zetels geven.

Op 6 maart voorspelde Intomart dat Fortuyn in Rotterdam op maximaal tien zetels zou mogen rekenen. Die voorspelling was het resultaat van een peiling volgens de meest optimistische methode die wetenschappelijk verantwoord was. Fortuyn behaalde in Rotterdam uiteindelijk 17 zetels.

De wekelijkse peilingen van NIPO en Interview zijn voor Fortuyn stelselmatig te laag, denkt Intomart. 'Wij zaten er in Rotterdam dus met een factor 1,7 naast. Fortuyn staat in de landelijke peilingen nu op 22 of 23 zetels gemiddeld. Als we dat met 1,7 vermenigvuldigen, komen we afgerond uit op 38 zetels. Dan is Fortuyn de grootste, zelfs op afstand.'

Bin Laden zit mogelijk in Pakistan

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De militaire commandanten in het oosten van Afghanistan zeggen over geloofwaardige informatie te beschikken waaruit blijkt dat het hoofd van het terroristische netwerk Al-Qaëda, Osama bin laden en een van zijn belangrijkste luitenanten, zich in Pakistan schuilhouden, aldus het tijdschrift Newsweek dat maandag verschijnt.

Newsweek citeert Hazrat Uddin, hoofd van de militaire inlichtingen in de stad Khost (oosten) die bevestigt dat een bron hem heeft verklaard dat bin Laden, nu met korte baard, in goede gezondheid lijkt te zijn. Een andere commandant in Khost, Kamal Khan Zadran, zei tegen het tijdschrift Newsweek dat hij dacht dat de mannen van bin Laden hun leider in veiligheid wilden brengen in Pakistan.

Osama bin laden zou zich in Pakistan schuilhouden samen met een van zijn belangrijkste luitenanten, Ayman al-Zawahri. "Hij is hier, hij is dood, hij is ginder en hij leeft nog. De laatste keer dat we zekerheid hebben gehad over zijn lot, was in Tora-Bora (oosten van Afghanistan). Nadien is hij van de radar verdwenen", verklaarde kolonel Wayland Parker aan Newsweek. Parker is een Amerikaanse officier die samenwerkt met de troepen van de coalitie en de internationale veiligheidstroepen in Kaboel.

Piramide familie Chéops blootgelegd

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Egyptisch-Frans-Zwitsers archeologenteam heeft in de buurt van Caïro de resten blootgelegd van een piramide die zou zijn opgetrokken in de periode tussen 2680-2560 voor Christus. Het gaat om de 110de pyramide die in Egypte wordt gevonden.

Het bouwwerk bevindt zich in de streek van Abou Rawwash, 20 kilometer van Caïro. Mischien behoorde de piramide toe aan de schoondochter of kleindochter van koning Chéops, de oprichter van de grote piramide van Gizeh.

In de piramide werd een albasten schaal gevonden waarin de titel Chéops was gegraveerd. Zo verklaarde de voorzitter van de hoge raad voor de Egyptische oudheid, Zahi Hawwas.

Straatracers opgejaagd door politie [Update]

Boink had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Groningse politie heeft zondagavond ruim 600 illegale autoracers opgejaagd om straatraces te voorkomen.

Ruim 100 leden van de ME wachtten de racers op aan de Eemshaven waar een race zou plaatsvinden. Toen de straatracers naar Uithuizen en Delfzijl uitweken, kregen ze de politie op de hielen. Enkele tientallen racers zijn op de bon geslingerd.

Op deze site zijn foto's te vinden van het gebeuren. Genomen door een vaste bezoeker van Fok!.

Winnaars Fok! Prijsvraag (week 18)

Het blijft iedere week weer spannend... wie zullen deze week de winnaars zijn?! Er zijn weer 2 prijsvragen gesloten en de winnaars zijn bij ons bekend. We zullen jullie niet langer in spanning laten, bij deze de winnaars van week 18.

Wired Up
De goede antwoorden op de vragen die bij de Wired Up prijsvraag hoorden zijn:
1. Brian Warner (of volledig: Brian Hugh Warner)
2. Payable on Death
3. Michael Jackson


De winnaars van de compilatie-CD Wired Up zijn:
mouzzer
Vision
Michelle
GrandmasteR
Doek

Allemaal gefeliciteerd! Jullie gegevens zullen aan de platenmaatschappij doorgegeven worden en zij zullen zorg dragen dat de CD's zo spoedig mogelijk naar jullie toekomen.

Konkrete meets Kozzmozz
Het goede antwoord op de vraag hoe het label van Billy Nasty heet is: Tortured Records.


De winnaars van 2 kaartjes voor Konkrete meets Kozzmozz a.s. woensdag in Cubic, Amsterdam, zijn:
_snip_
Maiar
Boondock_Saint
ransbal
zodiac

Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk een e-mail hoe jullie in het bezit kunnen komen van deze kaarten. Veel plezier en gefeliciteerd!

Sony al bezig met opvolger van Playstation2

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sony is bezig met de opvolger van de Playstation 2. Het nieuwe apparaat zou een microprocessor krijgen die zo'n 200 keer sneller is dan degene die in de huidige spelcomputers zitten. De nieuwe Playstation zou zo rond 2005 op de markt moeten komen. Naast de veel snellere microprocessor wordt de nieuwe Playstation ook ontworpen voor onlinegebruik via glasvezelnetwerken. Hierdoor is de computer niet meer afhankelijk van datadragers zoals CD's/ DVD's en is het mogelijk om eindeloze spelen te spelen.

Afgelopen boekjaar heeft Sony maar liefst 18 miljoen exemplaren van de Playstation 2 verkocht dat is maar liefst tweemaal zoveel als het jaar ervoor.

20% valse aangiftes diefstal mobieltjes

777bas777 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek voor het Britse Mobile Phone Industry Crime Action Forum blijkt dat 20% van alle aangiften van gestolen mobieltjes vals blijkt te zijn. In één geval had een klant het lef naar zijn provider te bellen om aangifte te doen. Klein detail was dat hij belde met het mobieltje waarvan hij beweerde dat het gestolen was.

Een afzonderlijk politie onderzoek onthulde dat er in het afgelopen jaar meer Nokia 8210 toestellen gestolen waren dan dat Nokia er ooit gemaakt had.

Kinderen lezen minder

Ondanks het grote succes van de Harry Potter boeken lezen kinderen in Groot-Brittannie steeds minder. Uit onderzoek blijkt dat vorig jaar minder is gelezen dan het jaar daarvoor. Het is niet iets nieuws want al vanaf 1997 wordt er al minder gelezen in Groot Brittanie.

Volgens de onderzoekers blijkt wel dat er veel Harry Potter boeken worden worden verkocht, maar dat dat er niet voor zorgt dat kinderen ook andere boeken gaan lezen.

Smolarek betrapt op doping

Qlo0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De UEFA heeft bekend gemaakt dat bij een dopingcontrole een verhoogde concentratie cannabinol (20 nanogram/ml waar maar 15ng is toegestaan) aangetroffen is bij Ebi Smolarek. Dit heeft Feyenoord gisteren bekendgemaakt. Smolarek heeft inmiddels al een zogenaamde verweerprocedure gestart, omdat de stof ook in bepaalde voedingsmiddelen kan voorkomen. Ook zou het passief meeroken van hasj of marihuana kunnen leiden tot een verhoogde concentratie.

De dopingcontrole vond plaats na de UEFA Cupwedstrijd tussen PSV en Feijenoord op 21 maart jongstleden. Het is nog onbekend welke strafmaat de UEFA hanteert in dit soort gevallen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.