Bin Laden zit mogelijk in Pakistan

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De militaire commandanten in het oosten van Afghanistan zeggen over geloofwaardige informatie te beschikken waaruit blijkt dat het hoofd van het terroristische netwerk Al-QaŽda, Osama bin laden en een van zijn belangrijkste luitenanten, zich in Pakistan schuilhouden, aldus het tijdschrift Newsweek dat maandag verschijnt.

Newsweek citeert Hazrat Uddin, hoofd van de militaire inlichtingen in de stad Khost (oosten) die bevestigt dat een bron hem heeft verklaard dat bin Laden, nu met korte baard, in goede gezondheid lijkt te zijn. Een andere commandant in Khost, Kamal Khan Zadran, zei tegen het tijdschrift Newsweek dat hij dacht dat de mannen van bin Laden hun leider in veiligheid wilden brengen in Pakistan.

Osama bin laden zou zich in Pakistan schuilhouden samen met een van zijn belangrijkste luitenanten, Ayman al-Zawahri. "Hij is hier, hij is dood, hij is ginder en hij leeft nog. De laatste keer dat we zekerheid hebben gehad over zijn lot, was in Tora-Bora (oosten van Afghanistan). Nadien is hij van de radar verdwenen", verklaarde kolonel Wayland Parker aan Newsweek. Parker is een Amerikaanse officier die samenwerkt met de troepen van de coalitie en de internationale veiligheidstroepen in Kaboel.