De Vries: 'Fortuyn pleegt bedrog'

Minister De Vries van Binnenlandse Zaken heeft vandaag op de dagelijkse campagnebijeenkomst van de PvdA hard uitgehaald naar Pim Fortuyn. Volgens De Vries pleegt Pim Fortuyn ,,absoluut bedrog'' door de veiligheid op straat te willen verbeteren zonder er een cent extra voor uit te trekken.

Zelf trekt de PvdA in hun verkiezingsprogramma jaarlijks 1,3 miljard euro extra uit voor onder meer 6.000 agenten en opgeteld 6.000 officieren van jusitie, rechters, reclasseringsmedewerkers en jeugdwerkers.

,,Net als naar de zorg en het onderwijs, waar Fortuyn ook niet direct in wil investeren, moet er snel extra geld worden gestoken in bestrijding van criminaliteit. Niets doen is absoluut rampzalig. Beheersing van de criminaliteit kan niet door te zeggen 'we gaan een beetje anders werken'", aldus De Vries.

Volgens De Vries blijkt uit onderzoek dat Nederland de afgelopen jaren veiliger is geworden. Maar de samenleving heeft niet de neiging uit zichzelf beter te worden.

De straat op

Onderzoekers van universiteit Nyenrode hebben becijferd dat agenten het grootste deel van de tijd doorbrengen op een stoel. De VVD en de Lijst Pim Fortuyn vinden dat dat snel moet veranderen. De agenten moeten de straat op vinden zij.

Volgens De Vries klopt het onderzoek niet; agenten zijn vaker op straat dan binnen.