Pim Fortuyn doodgeschoten

Vanavond net na zessen is lijsttrekker Pim Fortuijn (54) van de lijst Fortuijn in het mediapark in Hilversum doodgeschoten.
Hij zou een bezoek gebracht hebben aan de studios van Ruud de Wild (Radio 3FM) voor een interview, bijna bij zijn auto aangekomen werd hij door een nog onbekende dader doodgeschoten.

Volgens de woordvoerder van Fortuijn die voor hem liep was er sprake van 3 schoten, waardoor Fortuijn vervolgens ernstig bloedend op de grond viel, waarbij zijn benen letterlijk onder hem wegsloegen. Ooggetuigen meldden echter dat hij getroffen werd door 6 schoten aan hoofd, hals en een vlak boven zijn linkeroor.

De chauffeur van Pim Fortuijn zou de dader achterna zijn gegaan en deze ook te pakken hebben gekregen door letterlijk "op hem te zijn gaan zitten".

Er zou een wit laken over hem heen zijn getrokken, terwijl andere geruchten verhalen dat hij met een ambulance is afgevoerd.
Ook was de trauma helikopter vrij snel na de aanslag ter plaatse, deze is inmiddels ook alweer vertrokken.

De politie heeft het gehele terrein afgezet, en ook de ME is inmiddels ter plaatse omdat het er inmiddels zwart ziet van de ramptoeristen.

Er wordt zojuist gemeld dat er een lijkwagen is gesignaleerd bij het mediapark Hilversum, en een bericht van de politie van Hilversum laat weten dat Pim Fortuijn werkelijk overleden is.

Alle grote partijen hebben op het moment de verkiezingcampagnes stopgezet.

Condoleance register Pim Fortuyn