Vader bedreigt kind (12) met pistool

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vader van een leerlinge van een basisschool in de Watergraafsmeer in Amsterdam heeft vorige week een medeleerling van zijn dochter met een pistool bedreigd. Ook werd de jongen door hem geschopt en meerdere keren in het gezicht geslagen.

Zowel de school als de politie stuurden de ouders een briefje en lieten het daarbij. Een verontruste ouder bracht het incident gisteren alsnog naar buiten.

De vader van het tienjarige meisje toog dinsdagochtend 23 april naar de protestants-christelijke Frankendaelschool om de jongen met wie zijn dochter ruzie had, een lesje te leren.

Achter het schoolgebouw liet hij de twaalf jaar oude knaap zijn pistool zien en bedreigde hem met de dood. Hij werd later gearresteerd op het Amstelstation en zat drie dagen vast. Inmiddels is hij weer op vrije voeten. De man moet maandag voor de politierechter verschijnen. De rechter kan hem maximaal zes maanden gevangenisstraf opleggen.

Stigmatisering
Een vader van een vijfjarig dochtertje dat les krijgt op Frankendael, heeft de indruk dat de zaak in de doofpot is gestopt, "omdat de verdachte allochtoon is - de man komt uit Egypte - en men stigmatisering wilde voorkomen".