Nederland loopt voorop met 'Dance'

Nederlandse dancemuziek zet steeds meer de internationale toon. Dat blijkt volgens de stichting Conamus tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) dat gisteren in de hoofdstad is begonnen.

Op het vierdaagse evenement zijn meer deelnemers dan ooit tevoren, aldus de muziekbranchevereniging. Het ADE is de enige internationale muziekconferentie voor dancemuziek in Europa en beleeft dit jaar haar vijfde editie. Op het evenement ontmoeten zo'n duizend artiesten, producers en vertegenwoordigers van platenmaatschappijen elkaar op diverse locaties in de stad. 's Avonds zijn er dancefeesten, soms tot tien uur 's morgens.

Volgens P. van Adrichem van Conamus is er internationaal veel waardering voor het Nederlandse dancegeluid. "Vooral Nederlandse trance en progressive dance, doen het erg goed", stelt Van Adrichem. "De platen worden steeds vaker in het buitenland uitgebracht, of verschijnen op internationale compilatie-cd's. We worden zeer gewaardeerd, zowel in de commerciële hoek als in de kleinere genres. We zijn een soort centrum van Europa geworden."