Duitsers kraken recept Coca-cola

Chris (MrBig)
NostraBramus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Duitsers zeggen het ultrageheime recept van Coca-Cola te hebben gekraakt. Hun conclusie: de frisdrank bestaat voor 99,5 procent uit suikerwater met koolzuur. De magie zit in die andere 0,5 procent.

Het recept voor de wereldberoemde softdrink ligt opgeslagen in een kluis in de Amerikaanse stad Atlanta. Velen menen dat het om het best bewaarde bedrijfsgeheim ter wereld gaat.

De twee Duitsers, Udo Pollmer en Susanne Warmuth, onthullen nu, na eigen onderzoek en in een eigen boek, dat recept. Ze melden wel alle ingrediënten maar weten overigens niet precies in welke verhouding het brouwsel moet worden gemaakt, meldt de Duitse krant Bild vrijdag.

De magie van het drankje zit volgens het Duitse duo dus in die 0,5 procent. Doe daarvoor coca-bladeren, gember en vanille bij elkaar, voeg daarbij aftreksels van cafeïne en cacao, een weinig limoensap, een beetje tinctuur van mandarijnenschillen, enige druppels tropische olie, en als afmakertje een extract van de schors van een mimosaboom.

Het recept van Coca-Cola is ruim een eeuw geleden bedacht door John Pemberton. Het beleid van het bedrijf om de receptuur geheim te houden, is legendarisch. In 1977 besloot het bedrijf zich liever terug te trekken uit India dan de overheid daar krachtens de wet de ingrediënten te onthullen. Al eerder in de geschiedenis claimden onderzoekers en (ex-)werknemers het geheime recept te kennen.