Hearthstone - onze kaarten, monster hunt en de huidige meta

2. Onze kaarten

Een van de leukste momenten op launch day van een nieuwe Hearthstone-uitbreiding is dat je eindelijk de packs kan openen die misschien al een aantal weken op je hebben gewacht. Puddington en Noppie2000 vormen hier geen uitzondering op en bespreken welke kaarten ze hoopten te krijgen, en wat de uiteindelijke buit is.

Puddington

Er waren tijdens de reveals een aantal kaarten die opvielen die ik graag zou willen hebben: Baku the Mooneater stond hoog op mijn lijstje omdat iedereen op z'n klompen aan kon voelen dat die kaart goed ging worden in de meta, maar aangezien ik ook graag wat meer warlock zou willen spelen wilde ik ook graag Lord Godfrey. Als priest-liefhebber zou ik ook graag een van de priest-legendaries willen hebben en ook heb ik een zwakte voor Tess Greymane, omdat ik het effect en de art van de kaart zo leuk vind.

Uiteindelijk heb ik flink wat legendaries gekregen waarmee ik voorlopig vooruit kan. Darius Crowley kreeg ik gratis bij het inloggen waarmee ik een tijdje heb geëxperimenteerd in mijn quest warrior, voor Lord Godfrey ga ik zeker een plekje proberen te vinden in mijn warlock-decks en een golden face collector was een aangename verrassing. Wanneer ik geen zin heb om te ladderen speel ik een deck met Tess, Face Collector en Sonya Shadowdancer waarmee ik knotsgekke combo's kan creëren, waar Hearthstone voor mij toch om draait. 

Eindscore na 94 packs:

321 commons, waarvan 6 golden

102 rare, waarvan 6 golden

23 epic, waarvan 4 golden

5 legendaries, waarvan 1 golden

Legendaries: Darius Crowley, Lord Godfrey, Face Collector, Houndmaster Shaw, Blackhowl Gunspire

Gecraft: Tess Greymane, Baku the Mooneater

FacecollectorTess



Noppie2000

Wanneer je packs opent wil je natuurlijk maar één ding: Legendaries. Ze zijn het duurst om te craften en hebben vaak de sterkste en interessantste effecten om mee te spelen. Denk aan Toki, Time-Tinker en Hagatha the Witch. Ook minder goede Legendaries zijn altijd leuk om mee te experimenteren of je ze toch werkend kan krijgen. Een Emeriss is veel te langzaam voor Hunter, maar ach, als je hem toch gratis krijgt dan probeer je hem uit.

In mijn packs kreeg ik dan ook een grote diversiteit aan Legendaries. Lady in White past in Spiteful Priest, Lord Godfrey voor mijn Odd Warlock, Splintergraft voor mijn Big Druid en Genn Greymane voor Even Decks. Niet elke Legendary is zoals gezegd geschikt voor de ladder, maar soms heb je gewoon zin om een beetje te rotzooien. Lol, daar draait het na al die jaren nog steeds om.

Eindscore na 147 packs:

525 commons, waarvan 11 Golden

170 rare, waarvan 9 Golden

32 Epic, waarvan 1 Golden

8 Legendaries, geen golden

Legendaries: Lady in White, Lord Godfrey, Toki, Time-Tinker, Dollmaster Dorian, Splintergraft, Darius Crowley, Duskfallen Aviana, Genn Greymane

Gecraft: Baku the Mooneater, Hagatha the Witch

GodfreyHagathathewitch