[eSports] uitslag IEM wereldkampioenschap Starcraft II en interview met Rogue

De Zuid-Koreaanse zergspeler Byung Ryul "Rogue" LEE heeft vandaag met overmacht het wereldkampioenschap Starcraft II gewonnen bij de Intel Extreme Masters in Katowice. In de finale liet hij zijn tegenstander en Protoss-speler Doh Woo "Classic" KIM niet eens in de buurt komen van de titel: zijn landgenoot werd met 4-0 verslagen.

Rogue, die bekend staat om zijn sterke late game, begon verassend aan de finalereeks: hij verraste zowel Classic als het publiek met een all-in waarbij een Nydus Network de hoofdrol speelde. In game drie leek hij meer te vertrouwen op zijn oude speelstijl, waarbij hij met een combinatie van Brood Lords en Spore Crawlers de map stukje bij beetje opeiste en elke uitbreiding die Classic probeerde te nemen snel de kiem in smoorde.

Nadat hij met 3-0 voorstond en wat ruimte had om wat anders te proberen, probeerde hij het kampioenschap te winnen door een hoge agressie van zerglings. Classic herstelde echter snel en leek zelfs een moment te hebben om de eerste game op zijn naam te schrijven, maar door een fenomenale verdediging van Rogue kon hij de titel in een clean sweep voor zichzelf opeisen.

Rogue is de eerste speler sinds de Terranspeler YoDa die met een clean sweep de belangrijkste titel in de Intel Extreme Masters wint. Door zijn winst is Rogue tevens gekwalificeerd voor de WCS Global Finals op Blizzcon komende november.

Na zelf aanwezig te zijn geweest bij de finale, kreeg Puddington daarnaast ook de kans om de zojuist gekroonde wereldkampioen als eerste een aantal vragen te stellen in een 1-op-1 interview. Hoe dat ging lees je op de volgende pagina!