Vijf gametips voor de maand april

6. Nintendo Labo

Laten we beginnen met het overduidelijke: Nintendo Labo is niet voor iedereen. De één zal het te duur vinden, de ander ziet zich niet knutselen met karton. Dat is ook niet erg, want Nintendo maakte al vanaf het begin duidelijk dat Nintendo Labo niet voor iedereen bedoeld is.

Voor wie is Labo wel? Voor hen die graag creatief bezig zijn, die een kinderlijke geest hebben en simpelweg voor hen die iets nieuws willen proberen. Iets nieuws kunnen we Labo namelijk wel noemen. In een poging om de Joy-Cons van Nintendo Switch in de spotlights te zetten kwam Nintendo met Labo. Gebruik de HD-Rumble om een kartonnen wagentje te laten trillen en bewegen, gebruik de infrarood sensor om een parcour te maken in een racespelletje of doe een heel pak aan en ga als gigantische robot aan de slag. De mogelijkheden lijken eindeloos met als doel lerend spelen.

Om dit doel te behalen zit ook de Toy-Con Garage bij Labo inbegrepen. Hiermee kun je eigen 'games' maken of functies vergroten. Nintendo zelf gaf een voorbeeld waarin het kartonnen wagentje een tank werd door met de sensor op een doelwit te schieten. Het is zelfs mogelijk om een functionele gitaar te maken. Het is afwachten wat de briljante geesten gaan maken met Labo.

Onze eigen Pheno was in ieder geval te spreken over het project dat 20 april het licht gaat zien.