Vijf gametips voor de maand april

3. Yakuza 6: Song of Life

De Yakuza-serie lijkt met Yakuza: Zero vorig jaar eindelijk te zijn doorgebroken in het westen. Die game was een perfect instapmoment voor nieuwkomers en bereikte een relatief groot publiek. Yakuza 6, een directe sequel op Yakuza 5, is een stukje lastiger voor nieuwkomers om op te pakken. Vooral fans die de serie al jaren spelen kijken uit naar Haruka's en Kiryu's laatste hoofdstuk.

Kiryu belandt na de evenementen van Yakuza 5 voor drie jaar in de gevangenis. Als hij eindelijk vrijkomt blijkt zijn adoptie-dochter Haruka niet thuis te zijn. Sterker nog, er is geen enkel spoor van haar te bekennen. Als snel blijkt dat Haruka in een coma is beland en ook nog een kleine baby heeft. Kiryu besluit om naar Hiroshima af te reizen om het mysterie rondom wat Haruka allemaal is overkomen in zijn afwezigheid op te lossen.

Yakuza 6 is verder de eerste echte PS4 Yakuza-game. Dankzij de volledig nieuwe 'Dragon Engine' oogt de game geweldig. Andere elementen zoals stokoude user interface en menu's zijn ook aangepakt. De serie was al heel lang toe aan enige modernisering en heeft het met deze titel eindelijk gekregen. Op 17 april mag iedereen nog een laatste keer met de legendarische yakuza Kiryu Kazuma aan de gang.