Vijf gametips voor de maand april

2. God of War

2018 is het jaar dat één van onze favoriete hack-n-slash franchises eindelijk met een fonkelnagelnieuw deel komt, maar liefst vijf jaar na de laatste iteratie (Ascension). De nieuwe game gaat gewoon God of War heten, en dat heeft alles te maken met het feit dat ontwikkelaar Sony Santa Monica een nieuwe weg is ingeslagen met dit deel.

De nieuwe God of War is niet langer gebaseerd op Griekse mythologie, hoewel de hoofdpersoon nog wel gewoon naar de naam Kratos luistert. De setting van het spel heeft nu een Scandinavisch karakter, met veel invloeden uit de noordse mythologie. Ook heeft de game dit keer wat meer RPG-elementen en kan Kratos tijdens het spelen bijgestaan worden door zijn zoon Atreus, die een belangrijke rol speelt in de verhaallijn.

Belangrijker is wat ons betreft hoe de knokpartijen vorm krijgen, en als we afgaan op de vele gameplaytrailers die tot nu toe getoond zijn zit dat wel goed. Kratos' signatuurwapens, de iconische double-chained blades, hebben plaatsgemaakt voor een magische strijdbijl die wel wat wegheeft van Thor's hamer Mjölnir. Hiermee kun je vijanden uiteraard volledig in elkaar meppen maar interessanter is dat de bijl ook doordrenkt kan worden met ijs- en bliksemkrachten die in specifieke situaties erg handig kunnen zijn. Verder kan de bijl weggegooid worden waarna Kratos er voortreffelijk op los beukt met zijn blote vuisten, om even later de bijl weer op te vangen. De bijl wordt tenslotte gecomplimenteerd met een vernuftig schild dat zowel defensief als offensief ingezet kan worden.

Afijn, op het gebied van graphics lijkt de game weer een topper te worden en ook vanuit gameplaytechnisch oogpunt hebben wij er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met Kratos in het koude Noorden. We kunnen dan ook niet wachten tot 20 april, wanneer de game in de schappen komt te liggen.