Foto's: Mihai Nesu Gala

Gisteravond vond in Utrecht het eerste Mihai Nesu Gala plaats. De avond stond geheel in het teken van de Mihai Nesu Foundation, de nieuwe stichting die bij moet gaan dragen aan het feit dat gehandicapte mensen in Roemenië een beter leven kunnen leiden om zodoende beter te integreren in het dagelijks leven.

Nesu opende het gala met een korte speech en dankte de aanwezigen voor hun komst. Zo waren naast de volledige selectie van FC Utrecht ook zijn voormalige ploeggenoten Dries Mertens, Kevin Strootman en Khalid Sinouh bij het gala aanwezig. Sander Keller, Danny Hesp, Arjan Swinkels, Jimmy van Fessem en Michel Vorm gaven ook acte de présence. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de Frogetts, Alma Nieto, Charly Luske, Robert Leroy en Lange Frans.

Nesu is sinds 10 mei 2011 verlamd, nadat hij tijdens een duel met ploeggenoot Alje Schut verkeerd terecht kwam. Uiteindelijk concludeerden de doktoren een gebroken nekwervel, waarna begin juni de revalidatie van start ging. Sindsdien maakt de Roemeen kleine vorderingen. Zo heeft hij onder meer weer wat gevoel in zijn rechter bovenarm en schouders. Daarnaast gaat hij bij goed weer zelfstandig in een rolstoel naar buiten.

Hieronder volgt een impressie van deze avond, welke een bedrag van 70.000 euro heeft opgeleverd. Een veiling bracht 58.000 euro in het laatje, waarna de selectie van FC Utrecht het resterende deel bijdroeg.


Mihai Nesu komt aan op het gala voor zijn foundation (Foto: Pro Shots)


Jan Wouters komt aan op het gala (Foto: Pro Shots)


Mihai Nesu heet Dries Mertens van harte welkom (Foto: Pro Shots)


De avond wordt geopend door de naamgever van de foundation; Mihai Nesu (Foto: Pro Shots)


Uiteraard waren er ook veel voetballers (vlnr. Arjan Swinkels, Alje Schut, en Frank Demouge) (Foto: Pro Shots)


En ook de (Roemeense) media was goed vertegenwoordig (Foto: Pro Shots)


Het diner werd verzorgt door topkok Ramon Beuk (Foto: Pro Shots)


Mihai Nesu ontvangt gesigneerd shirt van Lionel Messi (Foto: Pro Shots)