FOK! op het spoor van De Mol 2012 - Aflevering 2

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: In de loop van afgelopen week ben ik van Liesbeth naar Dio geswitched, maar misschien was de wens de vader van de gedachte want Dio was mijn favoriete kandidaat. En nu dus twijfel. Liesbeth reageerde bij de trapopdracht nogal verdacht, ze wilde eerst weten waar het mis is gegaan, en reageerde pas geschokt toen Art zei dat er geen geld in de pot zat. Hmm. Daarnaast begint Maarten mij steeds meer op te vallen, maar ik ben nog niet overtuigd. Tijd voor een zo goed als blinde gok dus, Tim, van hem verwacht ik een fanatieke spelhouding maar ik zie het niet terug. Hij zag dat het mis ging met het seinen van Dio maar greep niet in. Ook zijn reactie op de trap vond ik een beetje vreemd, hij vond het niet nodig om te liegen want er moest maar eens geld in de pot omdat het anders niet eens interessant was om te winnen. Ook de theorie van Marit vond ik niet heel gek 4236 waren wel de antwoorden van Tim op de trap. En dat hij niet had gekeken vorige aflevering naar de foto op zijn kaart laat me ook nog niet los. Dus Tim, voor nu, maar volgende aflevering ga ik Maarten en Liesbeth weer goed in de gaten houden.

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Dio “HIERZO” was by far de leukste kandidaat van dit jaar. Mooie one-lines als ‘Het is wel alsof ik de Jostiband moet besturen’ zullen we dit jaar niet meer horen. Helaas door tijdgebrek maar kans om één keer de aflevering te bekijken, maar het was dan ook een aflevering waarin mollen niet echt moeilijk was. Volgens mij heeft iedereen bij opdracht 1 wel een fout antwoord gegeven en opdracht 2 was gewoon gedoemd om te mislukken. Dat Maarten de onbenulligheid van de rest van de groep goed inschatte bij opdracht 3 was ook wel te bevatten. Mijn mol wist wel de belangrijkste rol te vervullen in de eerste opdracht. Liesbeth pakte de portofoon en had zo lekker lang invloed in het spel.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Vooropgesteld, ik verdenk Hadewych. Probleem: ze is niet verdacht. Maar dat hoeft niks te zeggen. Hoe verdachter iemand overkomt in de uitzendingen, hoe groter de kans dat die persoon de mol niet is. Tenminste, dat is de strohalm die ik aanklamp. Ik heb wel een paar theorieën. De aflevering is getiteld: “In de min.” Hadewych Minis. Verder tweette de mol: "Zie me in een wiskundige reeks die een stijgende lijn inzet" en wie liep er voorop op de trap (stijgende lijn) en hielp mee met het rekenen (wiskundige reeks)? Hadewych (en Liesbeth, maar die is al zo verdacht dat die het niet meer kan zijn… toch?).

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Als ik ga wegstrepen wie voor mij absoluut de mol niet kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze te nadrukkelijk in beeld zijn met molacties of omdat ze te goed hun best doen, dan houd ik drie verdachten over. Nog steeds vind ik Hadewych en Liesbeth het meest verdacht. Tim is nummer drie. Liesbeth verdenk ik vooral omdat ze graag de porto wilde hebben en bij de eerste opdracht liep ze lekker door tot boven, maar niet ver genoeg. Bij het rekenen kunnen gemakkelijk fouten worden gemaakt, vooral als naar informatie wordt gevraagd die alleen zij weet, zoals haar huisnummer. En ze zei dat ze een goede molgroep waren… een groep mollen en zij zit daarin? Hetzelfde geldt echter ook voor Hadewych, al houdt zij zich wat meer op de achtergrond. Maar dat kan ook een moltactiek zijn. En dan zijn er de hints met Min, die zomaar naar haar achternaam kunnen verwijzen. Dat lijkt een heel simpele theorie en juist daarom onlogisch. Maar dat maakt het juist weer een plausibele theorie. Ik twijfel, en twijfel is nooit een goede raadgever. En dus ga ik deze week niet switchen van mol. Hoewel ik Liesbeth net zo verdacht vind, blijft Hadewych op dit moment mijn mol.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Mijn Mol is na deze ietwat saaie aflevering nog steeds Liesbeth. In de trappenopdracht deed ze vooral in het begin erg enthousiast mee (waarschijnlijk om chaos te scheppen en verkeerde berekeningen te maken), maar zodra ze verder kwamen werd ze steeds minder enthousiast. Misschien omdat de opdracht toch al mislukt was? Ik denk van wel. Een opdracht waar ze wel erg goed bezig was was de seinopdracht met rook. Maar ja, de Mol wilde juist dat ze die opdracht goed voltooiden omdat er dan geen geld in de pot kwam, omdat Maarten had bedacht dat ze het niet zouden halen. Liesbeth, je bent nog steeds mijn Mol. Maar je mag wel af en toe wat meer de Mol zijn.

Username: koei
Functie: Eindredactie Games
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Na het vertrek van mijn mol Dio, die zich ook vandaag goed van de domme hield, moet ik opzoek naar een nieuwe mol. Een erg lastige taak want vandaag is er weinig opvallend gemold... Door het afstrepen van mensen die ik niet verdenk, hou ik uiteindelijk William die vooral verwarring kweekt, Tim die profiteert van dio's domheid en de onopvallende dames Liesbeth en Hadewych. Hadewych heeft sowieso nog niets gedaan dus valt daarom weer af, William is te aanwezig en Tim heeft nog niet echt iets verpest. Liesbeth probeert daarentegen subtiel mensen te bewerken. Voor nu ga ik dus even voor haar, maar zonder veel overtuiging. Ik ga de eerste afleveringen maar terugkijken...

Username: Borizzz
Functie: Redactie Film
Verdenkt nu: Marit van Bohemen
Want: Ai! Mijn mol van vorige week is eruit. Ik was op vakantie en had op goed geluk de leukste kandidaat maar als mol bestempeld. Maar dat dit een verkeerd besluit was dat bleek al snel. Bij de opdrachten van deze aflevering ging zoveel mis dat de mol het erg gemakkelijk heeft gehad en mooi op de achtergrond kon blijven. De 4263-theorie en Frits geloof ik niet in. Als Frits de mol zou zijn dan was dit nooit zo duidelijk aan de orde gekomen. Ook Maarten valt voor mij af, sympathieke kandidaat maar geen mol. Ik heb vandaag eens goed opgelet bij de executie. Wie is oprecht bang om eruit te gaan wie doet maar alsof hij/zij bang is? Marit deed voor mijn gevoel alsof ze gespannen was, maar dit was ze niet. Voor nu is zij mijn mol.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 2

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint. 

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Jullie hoofdverdachte is Liesbeth Staats met ruim een kwart van de stemmen. Op geruimte afstand is Frits Huffnagel met ruim 15 procent van de stemmen. Hadewych en Tim zijn helemaal niet verdacht, aangezien ze elk ongeveer slechts vijf procent van de stemmen kregen.

Klik op het plaatje om een vergrote versie te zien.