Vijf Filmtips voor de maand Mei

Mother's Day

Banner Mother's Day

Releasedatum: 5 mei 2011

Genre: Horror/Thriller
Regisseur: Darren Lynn Bousman

Cast: Rebecca De Mornay, Jaime King, Warren Kole, Shawn Ashmore

Plot
Een drietal broers die na een mislukte bankoverval op de vlucht zijn voor de politie, zijn op weg naar hun ouderlijk huis in de hoop dat hun moeder een oplossing weet. Daar komen ze erachter dat hun moeder (Rebacca De Mornay) het huis kwijt is geraakt wegens achterstallige betaling. De nieuwe eigenaren van dit huis, Beth en Daniel Sohapi (Jaime King and Frank Grillo), en een aantal kennissen zijn verzameld in het huis voor een verjaardag. De broers besluiten de personen in het huis te gijzelen en nemen daarnaast contact op met hun moeder. Die vergezelt de broers in hun oude huis, en geeft de gijzelaars valse hoop op een goede afloop.

Mother's Day

Verwachtingspatroon
Mother's Day is deels gebaseerd op de ideeën van de gelijknamige film uit 1980. Regisseur Darren Lynn Bousman (Saw II, III en IV) omschrijft zijn film als een psychologische horrorfilm. Dat dit niet altijd een goede film oplevert, bewijzen de drie delen uit de Saw-filmserie waarvoor Bousman verantwoordelijk was. Hoewel de plotomschrijving niet bepaald origineel is, biedt de trailer gelukkig wat meer hoop. Vooral de snelle montage valt op, hoewel het de vraag is hoe dit uiteindelijk terug te zien is in het eindproduct.

Het is te hopen dat zowel de karakters als het verhaal de kijker voldoende weten te boeien. Uiteindelijk is dat de factor die essentieel is bij het wel of niet slagen van een psychologische horrorfilm. Hopelijk heeft Bousman ter inspiratie gekeken naar recente Franse meesterwerken als À l'Intérieur en met name Martyrs. Mocht dat het geval zijn, dan zal Mother's Day voor de meeste kijkers een gedenkwaardige filmervaring zijn.