FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook voor het eerst andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een weblogger en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen de Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!  

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Ik begin te twijfelen. Is Art niet te opzichtig aan het Mollen, waardoor ik de verkeerde verdenk? Of is het zijn tactiek om zo opzichtig te Mollen dat hij niet meer verdacht wordt doordat het er te dik bovenop ligt? Hij heeft in ieder geval voldoende gemold deze aflevering. Zo snel mogelijk met de auto rijden, zodat er paaltjes gemist konden worden bijvoorbeeld en die foto's waren ook niet echt duidelijk. Het belangrijkste: hij heeft zelden geld voor de pot verdiend. Maar toch... is Karin het niet toch? Nee, Karin mág gewoon de Mol niet zijn. Ze moet eruit! Soundos en Pepijn, mensen die niet heel erg op de voorgrond treden... zouden zij de Mol kunnen zijn? Ik twijfel of ik een andere Mol zal kiezen en bij twijfel kun je het beter niet doen, dus ondanks dat het er erg dik bovenop ligt, blijft Art mijn Mol.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Eindelijk, ik was al bang na vorige week dat ik het op moest geven maar mijn Mol heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. Die foto's sloegen natuurlijk nergens op en heeft hij bedacht dat je niet nog een foto mocht maken? Met de koeien deed ie niks en toen hij de kans kreeg om iets te pakken, zat z'n stijgbeugel opeens niet goed (terwijl hij toch al een tijd op het paard zat). Dan de laatste opdracht. Die zogenaamd heel goed teamwork was. Patrick (een andere verdachte van me) deed te goed zijn best om paaltjes te spotten en vlaggetjes te vinden. Art, daarentegen, rende een vlaggetje voorbij (fanatiek aan het zoeken joh!), volgens mij had ie de afstand ook nog even verkeerd (6 ipv 7 km), gaf een verkeerd paaltje aan (werd op gereageerd met iets als "Art, we zoeken niet de gele paaltjes, maar de groene"?) en ging maar al te gretig in op Patricks' snode plannetje om te Mollen. Want ja, als een andere kandidaat Molt, dan ga je als Mol daar wel op in. Lekker verdacht, de andere persoon dan, handig.

Username: dockx
Functie: Weblogger
Verdenkt nu: Patrick Stoof
Want: Ik twijfel erg tussen twee personen, Patrick die ik als hoofdverdenking heb natuurlijk. Daarnaast een iets minder begrijpelijke keuze voor sommige, namelijk Soundos. Vooralsnog blijf ik bij Patrick, omdat hij gewoon te actief en onbezonnen aan opdrachten meedoet. Hopelijk weet ik volgende week meer hints en tips van beide deelnemers te filteren, zodat ik een keer echte zekerheid heb in mijn keuze.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Art Rooijakkers
Want: Ik ben nog nooit zo zeker geweest van mijn zaak. Dit is de meest duidelijke aflevering ooit. Het begon al bij opdracht één: mijn stijgbeugel zit los! Ja hoor, tuurlijk Art. Je zit er al een tijdje op en precies zodra die koe langs komt is het een probleem? Het is toch bijzonder dat de enige die niet normaal foto's kan maken Art is. Sowieso: wind en harmonie. Wat een onzin. Ook met Patrick: "Art, zullen we Mollen?". Tuurlijk Patrick, zei Art. "Want dan vliegt er 250 euro + verdubbeling uit de pot. Dat vindt de Mol helemaal niet erg." Art, jij bent de Mol. Het moet gewoon. Het argument "Art is te opvallend" vind ik trouwens niet echt van toepassing. Art is namelijk slim. Heel slim. Wat er bij thuis al werd gezegd: Art is de Mol niet, want het is té opvallend. Dit kan ook een Moltactiek zijn. Alle kandidaten Mollen, dus waarom Art niet? Ik denk dat Art er deze keer voor gekozen heeft om de Mollende kandidaat te spelen. Dat speelt 'ie slim.

Username: koei
Functie: FOK!gamer

koei is een weekje op vakantie

 

 

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Patrick Stoof
Want: Jammer, Jan eruit. Ik heb met erg veel plezier naar hem gekeken!  Maar qua molverdenkingen verandert hierdoor niet zoveel voor mij. Ik heb hem nooit verdacht. Dus zit ik weer met dezelfde verdachten als de vorige afleveringen. Ik blijf nog even bij Patrick deze week. Iedereen heeft het maar over de mislukte foto's van Art, maar de foto's van Patrick waren ook niet veel soeps en hij deed het een stuk subtieler dan Art. Ook bij het opdrijven van het vee vond ik hem niet erg veel bijdragen, ik zag hem niet echt Mollen, maar actief meedoen was er ook niet helemaal bij. Ik weet dat hij geld vond bij het laatste spel, maar misschien had hij wel verwacht dat ze het sowieso niet zouden halen binnen de tijd.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 5

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Na Art, Horace en Patrick is nu Art Rooijakkers weer bij jullie de hoofdverdachte. Bijna 28 procent stemde op de presentator. De vorige hoofdverdachte Patrick Stoof volgt op de voet met 25 procent.


FOK! mag in samenwerking met Video/Film Express 5 keer een pakket weggeven met de dvd-boxen van de eerste twee seizoenen van het AVRO-programma Wie is de Mol?. Om kans te maken op deze prijzen hoef je alleen maar mee te doen aan de prijsvraag. Hoe en wat lees je verder in het sticky topic in Film, Tv & Radio. Meedoen kan tot en met 9 februari.