[Fotoreportage] Berging wrak Turkish Airlines

 De berging van het neergestorte vliegtuig bij Schiphol is in volle gang. Eerder vandaag is er enige vertraging opgelopen. Dat zei een woordvoerster van Koninklijke Saan, dat de berging van het toestel onder zijn hoede heeft.

Het was de bedoeling dat de cockpit rond elf uur opgelicht zou worden maar dat was rond half drie nog altijd niet gebeurd. Het voorste deel aan de onderkant zat met een groter deel vast aan de romp dan gedacht. "Dat is van tevoren lastig in te schatten omdat het vliegtuig met zijn buik in de modder ligt."

Eerder deze avond knipten deskundigen het stuk los. Het gaat nog enige tijd duren voordat de bergers het wrak kunnen lichten en het bagageruim kan worden leeggehaald. Het onderzoeksteam wil ook nog onder het toestel kijken. Daar zitten veel antennes. Gedurende de berging blijven de onderzoekers scans en foto's maken.

Vandaag is de eerste dag van het opruimen van het wrak. Naar verwachting is de klus zondag geklaard. Dan moet echter wel alles meezitten. Zo mag het niet hard gaan regenen of waaien. Aan de berging werken ongeveer dertig mensen.

FOK!fotograaf Rowin van Diest was aanwezig en maakte deze fotoreportage.


Foto's door: Rowin van Diest