Foto's: Nu of nooit - Voorronde 3

Nu of Nooit is dé Limburgse bandwedstrijd, waarbij de deelnemende bands strijden om de hoofdprijs: een plek op Pinkpop. Voor de 2011-editie schreven zich 85 bands in, waarvan er 25 geselecteerd zijn om in voorrondes te bewijzen dat zij op Pinkpop horen te staan. Pas na de laatste van 5 voorrondes wordt de selectie voor de finale bekendgemaakt.

FOK!fotografe Serena Cloodt was ook bij de derde voorronde, en maakte de volgende reportage.

De opening van de avond is gedaan door Project Fear, die een optreden in de richting van Metal neerzetten. Jammer genoeg was het geluid van het optreden niet heel prettig, waardoor het optreden niet de kwaliteit bracht die we graag gehoord hadden (foto 1,2,3)
Drag The Racer zet een stevig en energieke show neer. Tijdens nu of nooit 2006 werd de finale net niet gehaald, maar vanavond stonden ze zeker en vast op het podium. Een prettig geluid waar menig een om mee stond te deinen (foto 4,5,6)

Wild Bill & his Alabama Speed Steamers stond vorig jaar in de voorrondes van nu of nooit. dit jaar staan ze er weer, waarbij zij speedrock neerzetten. Voor fans een genot om naar te luisteren, maar heb je niets met dit muziekgenre was er weinig diepgang te horen. (foto 6,7,8,9,10)

River Of Brakelights zet naar prog rock neigende geluid neer, dat aardig wat energie oplevert. De band is een en al ontwikkeling. Een fijn geluid om naar te luisteren, waarbij de energie over gaat op de luisteraar. (foto 11,12, 13)

Als sluiter van de avond stond Fatbelly Bluesband. Bluesmuziek waarin aardig wat bas en drum in verwerkt word. De heren van dit bluestrio beschikken aardig van zelfspot, waarbij ze met een knipoog al in de naam dit laten blijken. Is dit een echte gooi naar het optreden op Pinkpop of is dit meer een grap om mee te doen?

De muzikant van de avond die is uitgeroepen is drummer Paul Van Den Hof van Drag the Racer!