Telefoon: UMI Touch

3. Scherm

Het scherm van UMI Touch is gelamineerd op het LCD, dit houdt in dat er geen lucht tussen het LCD en glas zit. Dit zorgt voor betere kijkhoeken en gaat spiegelingen tegen. Nadeel van OGS is dat het LCD en het glas als dit stuk is beiden vervangen moeten worden. Dit gelamineerde scherm in combinatie met het gebruikte LCD dat vrij helder kan zorgen ervoor dat het toestel ook buiten in de zon nog erg goed af te lezen is. 

Het LCD heeft een PPI van 400, dit is ruim voldoende voor een 5'' toestel en de individuele pixels zijn dan ook niet te onderscheiden. Het scherm zelf ziet er prima uit, de kleuren lijken redelijk goed afgesteld en ook de kleurtempratuur lijkt op het oog wel in orde. Het contrast is voor een LCD niet slecht te noemen.

De kijkhoeken van het IPS zijn zoals we mogen verwachten prima. Ook backlightbleeding is niet aanwezig. Wel is er op ons toestel een kleine witte vlek te vinden, dit komt vaak door druk van achteren op het LCD, het is een klein plekje dat tijdens de reviewperiode niet gegroeid is maar toch is dit erg jammer. Navraag bij andere mensen die het toestel bezitten leert dat de druk op het scherm waarschijnlijk exemplarisch is. 

Het lijkt er op dat UMI niet bespaard heeft op het LCD, maar de druk van de achterkant op het scherm bij ons toestel is erg jammer.