Telefoon: UMI Touch

5. Camera & Batterij

Camera:

De Camera op de UMI Touch is een 13MP SONY senor achter en een 5MP sensor aan de voorzijde. Aan de achterkant van het toestel vinden we een dual-tone LED flash en aan de voorkant van het toestel vinden we een enekele LED voor belichting bij selfies. 

Hieronder kan je een aantal foto's vinden die zijn gemaakt met de UMI Touch:

 Umi Touch cameraUmi Touch cameraUmi Touch cameraUmi Touch cameraUmi Touch cameraUmi Touch cameraUmi Touch cameraUmi Touch cameraUmi Touch camera

De camera maakt bij goede belichting prima foto's. Helaas is de autobelichting soms iets te hoog of te laag, na een enkele keer focussen is dit vaak beter waardoor je aardige foto's kan schieten. Bij minder goede lichtomstandigheden heeft de camera veel ruis en is de focus merkbaar trager. 

Ook de flitser helpt zoals zo vaak bij telefoons maar heel beperkt bij het verbeteren van de foto. Als je de tijd neemt om handmatig wat instellingen (belichting) aan te passen komen er desondanks toch redelijke foto's uit. In onderstaande foto is duidelijk de ruis en de moeite van het focussen te zien.

Umi Touch donker flits camera

De camera voor is ook redelijk te noemen, deze is wel vrij warm van kleur waardoor het soms lijkt dat je al een filter over je foto hebt liggen. 

Umi touch camera voor

 Batterij:

De batterij van de UMI Tocuh is met 4000mAh relatief groot te noemen. Veel high end modellen van andere fabrikanten moeten het doen met minder grote accu's. Het is dus afwachten wat te kunnen verwachten van de batterij in de UMI Touch. Gezien het toestel draait op Android 6.0 bevat deze Doze, deze functie bundelt processen en handelt deze in een bepaalde interval af, hierdoor hoeft het toestel minder ''wakker'' te zijn waardoor de batterij langer mee zou moeten gaan. 

In de praktijk blijkt de batterij dan ook goed te presteren. Hij gaat bij zwaar gebruik met gemak een dag mee en bij lichter gebruik twee of drie. Bang zijn dat de telefoon het einde van de dag niet haalde was ik dan ook niet en hij haalde eigenlijk altijd het einde van de avond met gemak.  

De schermtijd kwam op dagen met zwaar gebruik op een uur of 6 uit en dan nog was de batterij niet leeg, dit zijn prima scores. Wellicht zou er nog iets meer uit te persen zijn gezien de batterij 4000mAh is. 

Bij veel standby-gebruik van het toestel merk je dat het toestel erg lang mee gaat, op dagen met heel weinig gebruik ging het toestel wel een dag of 3 mee.