Mstar S700, het zusje van

5. Prestaties

 

Vooral de praktijk moet uitwijzen hoe een toestel werkt, benchmarks zijn puur een indicatie en onder het hoofdstuk ‘Software’ vind je de gebruikservaring.

Benchmarks

  • Antutu: 46997
  • Geekbench: 3886 multi-core, 806 single-core
  • Vellamo: browser 2711, multi-core 1640, metal 1188
  • Quadrant: 21670
  • Ice storm extreme: 5360

GPS

Met de GPS is het allemaal in orde, binnen een paar seconde heb je een goede fix zonder gebruik van wifi of 3G/4G. De verbinding blijft stbaiel en het  is dan ook geen probleem om de telefoon te gebruiken om te navigeren wat ik ook al meerdere keren heb gedaan via Google maps.

mstar-gps (Foto: rene90)

Wifi

Een stabiele verbinding die behouden blijft is goed mogelijk. Ik heb geen problemen ondervonden in de afgelopen twee weken met momenten waarbij opeens de verbinding kwijt is. Wel moet je erop letten dat bij het in gebruik nemen van het toestel hij standaard staat ingesteld op ‘wifi behouden in slaapstand: nooit’. Dit kan je in het wifi-menu aanpassen.

Vingerafdrukscanner

Deze is op de juiste plek te vinden en werkt in de praktijk ook perfect. Het voelt goed aan en is ook netjes weggewerkt. Meer in het volgende hoofdstuk over de werking ervan. 

mlaism7-vingerscanner (Foto: rene90)

Bellen / bereik

Positief is de speaker tijdens het bellen, deze is erg helder en duidelijk wat ik weleens anders ben gewend. Ook aan de andere kant van de lijn ben ik goed hoorbaar en heb ik geen klachten gehad.

Speaker

Deze enkele speaker zit aan de achterkant. Door het de lichte ronding in de backcover is het niet zo dat de speaker volledig wordt bedekt als je de telefoon neerlegt. Wel vervormd het geluid omdat de helft van de gaatjes afgedekt zijn, op het scherm neerleggen is dus wel nodig als je bijvoorbeeld handsfree wilt bellen. De speaker kan best hard, maar gaat vanaf een bepaald punt vervormen. Dan klinkt het gewoon niet meer lekker en dit is dus ook niet aan te raden. Dit is dus niet de telefoon om te gebruiken als speaker alternatief.

mstar-speaker1 (Foto: rene90)