Bluboo X6, 5.5" 4G Chinaphone met vingerafdruksensor voor $119,99

Batterij

 

De Bluboo X6 zou moeten beschikken over een 3.000 mAh batterij. Het is soms natuurlijk een beetje de vraag of dat wel klopt, enkele fabrikanten overdrijven graag het aantal mAh's dat hun toestel heeft. Gelukkig is dit bij de Bluboo niet het geval. Na diverse testen kom ik uit op een capaciteit van rond de 11Wh, dit komt dus overeen met 3000 mAh bij 3.7v.

Natuurlijk heb ik de batterij ook in de praktijk getest en zoals te zien is krijg ik daarbij best redelijke resultaten. Ik had gehoopt op nog iets betere resultaten door de lagere resolutie maar slecht is het allerminst.

(Foto: RobertNL)(Foto: RobertNL) 

Op dagen waarop ik met volle bepakking onderweg ga en de telefoon om 06.00 van de lader gaat, doet het toestel ongeveer een onscreen-tijd van 2,5 uur en is deze om 19.00 op 20%. Tijdens deze dagen gebruik ik het toestel als volgt: Spotify (via 3/4G voor 2 uur), internetten (1.5 uur), Whatsapp, Hangouts, Skype, mail (diverse malen gedurende de dag). Hierbij luister ik Spotify via de Bluedio I6 bluetooth-oordopjes en daarnaast staat de hele dag mijn Android Wear horloge in synchronisatie. Al met al is de score dus niet slecht te noemen. Ook een Jiayu S3, One+1 en Xperia Z halen met bovenstaande gebruik het einde van de dag net.

Op dagen waarop ik alleen Whatsapp, mail, Skype en Hangouts gebruik kan ik de dag wel doorkomen met een voor ongeveer 50% opgeladen batterij. 2 dagen bij licht gebruik en 3/4 dagen bij zeer licht gebruik moeten dus met gemak haalbaar zijn met het toestel.