Elephone G2, budget Chinaphone met Lollipop

Voor ongeveer 100 dollar is deze telefoon te bestellen op diverse webwinkels in China. Voor deze prijs krijg je een telefoon met prima specificaties en 4G-ondersteuning. Interessant hieraan is ook Lollipop, dat al gelijk geïnstalleerd is, en in de toekomst de mogelijkheid tot het installeren van Cyanogen Mod, MIUI en LEWA. Tokko1 heeft al een review-model in huis en zal in deze korte preview zijn eerste bevinden delen. Wil je dat hij bepaalde zaken test kan je dit achterlaten in de reacties en dan zal hij dit meenemen in de uitgebreide review die ergens in de komende weken zal verschijnen.

ElephoneG2-1 (Foto: Tokko1)

Specificaties

  • MT6732M + Mali T760
  • 1GB RAM / 8GB ROM
  • 4.5", 854*480 pixels
  • 2300 mAh batterij
  • LTE (4G) op band 1/3/7/20 
  • Android 5.0, in de toekomst CM, MIUI, LEWA
  • 8MP achter + 2MP voor
  • 134 * 66.6 * 8.9 mm (lxbxh)
  • Uitbreidbaar geheugen via MicroSD tot 32GB

De Elephone G2 komt in een simpele maar stevige doos. Het is geen verpakking zoals je gewend bent van Apple of Samsung maar toch wel een degelijke doos vergelijkbaar met westerse budgetmerken. De telefoon wordt geleverd met een losse oplader en kabel. Een handleiding wordt niet meegeleverd maar de vraag is of dat tegenwoordig nog wel nodig is.

ElephoneG2-2 (Foto: Tokko1)

Out of the box voelt de telefoon licht aan, duidelijk scherm, beetje een 'plastic' glanzend achterkantje maar wel van degelijke bouwkwaliteit. Hij draait op een licht aangepaste versie van Android 5.0 (Lollipop) en heeft gewoon Engelse en Nederlandse taalmogelijkheden. In het eerste gebruik draait alles erg soepel, geen vertragingen of andere hickups. De camera lijkt wel wat matig dus hier ga ik in de uitgebreide review nog verder op in.

Al met al lijkt er al een redelijk goede ROM op te staan wat altijd toch wel de vraag blijft bij deze telefoons. De enige bug die ik tot dusver ben tegen gekomen is dat het downloaden van apps uit de playstore niet altijd mogelijk is en er een melding komt dat de app 'not compatible with this device' is. Via Google zijn de apk-bestanden wel te vinden en te installeren maar dit is wel iets wat ze nog moeten oplossen. Deze problemen zijn ook doorgegeven aan Elephone en er is alweer een update gekomen met een nieuwe ROM dus ze zijn er druk mee bezig. Ook ben ik zelf erg benieuwd naar de manier hoe je kan wisselen tussen verschillende ROM's en of dat voor de simpele gebruiker ook te doen is.

Leuk detail is de slogan op de achterkant: 'Keep expecting and be suprised'. Of deze surprises blijven komen kan je lezen in de volledige review die binnenkort hier op FOK! te zien is.