TV: Revolution - The Love Boat

In de cliffhanger van de vorige aflevering kwam de onthulling dat Tom zich had aangesloten bij Georgia. Dit kon natuurlijk maar tot één ding leiden: Tom en Miles zullen samen moeten werken. In de stijl van Revolution hoeven we hier niet lang op te wachten en in deze aflevering worden de twee aartsvijanden dus al op een missie gestuurd.

Het doel is om een dokter terug te halen die voor Monroe Anthrax aan het ontwikkelen is. Uiteraard besluit Charlie het hier niet mee eens te zijn. Ze begrijpt niet waarom Georgia Anthrax zou willen om de oorlog te winnen. Miles maakt haar duidelijk dat in een oorlog veel zaken geoorloofd zijn die anders niet door de beugel zouden kunnen. De president van Georgia besluit echter dat Tom mee moet op deze missie. Uiteraard botst het op de nodige vlakken tussen Miles en Tom. De echte strijd speelt echter af tussen Charlie en Miles, die de mening heeft dat zowel Monroe als Georgia geen recht hebben op een massavernietigingswapen. Ze neemt het heft in eigen hand en bevrijdt eigenhandig de dokter en zijn gezin. Tussen Miles en Tom blijft een échte confrontatie vooralsnog even uit. Al met al een vrij standaard verhaaltje. De acties hebben geen gevolgen voor de onderlinge relaties en echte consequenties blijven dus (wederom) uit.

Revolution 1X16 screen 1
Zelfs de acteurs vinden het wat saai worden...

Ondertussen zijn Aaron en Rachel nog steeds onderweg naar The Tower. Uiteraard raken de twee in de problemen en tijdens een achtervolging breekt Rachel haar been. Ze schuilen in een verlaten busje, waar ze na lang wachten uiteindelijk de achtervolgers kunnen doden. Rachel bleef echter aandringen dat Aaron verder op pad moest, maar hij weigerde haar te verlaten. In tegenstelling tot, zoals Rachel ook aanstipt, zijn eigen vrouw. Het blijft een rare snuiter. Hij wil echter weten waarom hij alleen door moest. Rachel onthult dat ze in het dagboek, dat ze een oude vriendin heeft gehad, iets heeft gevonden. Het blijkt een foto van Aaron te zijn. Kennelijk is hij meer verbonden met The Tower dan iedereen denkt. De schrijvers beseften kennelijk dat er een nutteloos karakter rondliep in het beeld, en besloten maar om Aaron meer bij het verhaal te betrekken. Dit is echter niet de manier en iets te geforceerd. Tevens is zijn lafheid ook wel tot in den treure uitgekauwd.

Om de aflevering af te sluiten, volgt er een tijdsprong naar twee dagen later. Miles is aan het bijkomen van zijn laatste avontuur, wanneer Nora binnen komt. Ze is gekleed in enkel lingerie en een doorzichtig gewaad. Ze zegt niet boos te zijn op Miles. Ze trekt haar kleedje uit en in een magisch moment verdwijnt ook haar bh! Wat een techniek in de toekomst. Dan volgt er nog een cliffhanger, waarin we mensen in vermoedelijk The Tower zien, die een lift hacken. Tijdens de afdaling komt deze persoon gruwelijk aan zijn einde. Inderdaad, het was tijd voor een nieuw mysterie. Waarschijnlijk zien we het antwoord volgende week wel.

In principe is de hoop op verbetering in deze serie wel verkeken. De verhalen zijn saai, vallen in herhaling en hoewel er veel te veel gebeurt, gebeurt er eigenlijk ook weer niks. Het interessantste gegeven, de vete tussen Monroe en Miles, wordt té beperkt uitgewerkt terwijl hier kansen liggen op een betere serie. Nog vier afleveringen in seizoen 1 te gaan. We hebben de hoop hier echter helaas al opgegeven.