CD: Never Mind the Stars - The Light

Op zijn derde album The Light heeft Never Mind The Stars afstand genomen van het alter ego Aka Simon Little. Zijn plaats is overgenomen door Adam Bar Pereg en dat is ook te horen aan deze zeer gevarieerde cd. Net als Death Of Hype is ook The Light een album waar je even aan moet wennen. Was de muziek op het voorgaande album geïnspireerd door artiesten als Daft Punk en Prince, op dit nieuwe album ligt het tempo een stuk lager en horen we meer invloeden uit de jaren zeventig en de vroege jaren tachtig.

Never Mind the Stars - The Light

Voorheen heette het project van de Amsterdamse Brit (Never Mind The) Stars, maar via de Facebook-pagina van de artiest vernemen we dat ook de haakjes in de bandnaam zijn verdwenen. Adams stem doet nog steeds heel erg aan de stem van Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) denken. The Light laat zich muzikaal niet in één hokje plaatsen. Adam Bar Pereg liet zich duidelijk inspireren door de powerpop uit de zeventiger jaren maar klinkt tegelijkertijd erg jazzy met een funky inslag. Een nummer als 'I Need You Now' heeft een catchy refreintje dat zelfs wel wat aan The Beatles doet denken.

Never Mind the Stars

Het is een verademing om te horen welk een uitgebreid instrumentarium wordt gebruikt op dit verrassende album waaraan in totaal maar liefst 37 muzikanten meewerkten. Zo horen we op The Light gastbijdragen van onder meer Mevrouw Tamara, Sam Obernik, Hans Dagelet, Angelo de Rijke, Dave Menkehorst, Benny Bakker, Fuse String Quartet, leden van de Amsterdam Klezmer Band en het Willem Breuker Collectief. Door de aanwezigheid van onder meer strijkinstrumenten en een grand piano krijgt het geheel vaak een wat klassiek aandoend geluid, wat de composities van Pereg alleen maar ten goede komt.

Na Aeroplane en Death of Hype verschijnt ook The Light in eigen beheer op STRFCKR RCRDS. Een fijne aanrader voor eenieder die geen bezwaar heeft tegen tijdloze popmuziek.