Lenette van Dongen - Hoogseizoen

Twee jaar geleden was ik in het theater bij Hoogseizoen van Lenette van Dongen. Ondertussen is deze show op dvd uitgekomen. Aangezien de meeste shows ook op tv te zien zijn is het maar de vraag of het kopen van de dvd wel iets toevoegt.

De centrale lijn is simpel in deze show: iedereen is te blij! Lenette ergert zich de tering aan al de positieve berichten op Facebook, Twitter en (het toen nog populaire) Hyves. Ze gelooft hier echter geen bal van en probeert zelf geluk te promoten. Maar wat is dat nu eigenlijk?

Lenette zingt, vertelt en klimt in deze show. Ze doet dit allemaal met verve en nu mag ik misschien openstaan voor heel veel soorten cabaret maar ik vind haar in tegenstelling tot wat veel FOK!kers vinden echt goed. Er is wat interactie met het publiek wat potentie heeft tot hilariteit.

Hoogseizoen komt op dvd naar mijn mening niet zo goed over als in het theater. Waar het daar allemaal wat bombastischer was, lijkt het nu allemaal wat meer belegen te zijn. In het echt was het podium enorm groot en mooi door de gebruikte projecties. Helaas komt dit op de dvd niet echt goed uit de verf. Beeld- en geluidskwaliteit zijn niet bijzonder goed of slecht maar simpelweg voldoende.

Ook qua release stelt deze dvd niet zo heel veel voor. Verder dan de show zelf kwam men helaas niet. Bij Pias moeten ze toch echt eens gaan leren dat dit echt niet meer kan. De meeste shows komen ook op tv en een release als deze voegt daar helemaal niets aan toe. Leer toch eens boven de pulp uit te komen en doe wat speciaals met zo’n release!

Als je al deze voordelen en nadelen langs elkaar zet, weten de nadelen helaas toch te winnen. De show zelf is goed maar de release is zo beperkt dat je hem net zo goed op tv kan kijken.