The Best Exotic Marigold Hotel

Deze week verschijnt The Best Exotic Marigold Hotel op DVD en Blu-Ray. De film gaat over een groepje gepensioneerden die hun oude dag willen slijten in een gasthuis in India. Hoewel alle luxe is beloofd, blijkt dit toch wat tegen te vallen. Gedurende de film krijgen alle hoofdpersonages een nieuwe kijk op het leven. Voor deze review is de DVD gebruikt.

Best Exotic Marigold Cover

In een eerdere review werd het volgende over de film gezegd:

The Best Exotic Marigold Hotel is een acteursfilm pur sang en regisseur John Madden (Shakespeare In Love) mag voor deze film met de top van de Engelse filmwereld werken: Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench, Dev Patel en Tom Wilkinson schitteren in deze heerlijke film. Heerlijk, door het aangename van de film, waardoor alle acteurs uitgebreid de kans krijgen om hun talenten ten toon te spreiden. Heerlijk, omdat het een schitterend kleurrijk portret van India schetst, waar je af en toe bijna de geuren van de bloesem en specerijen kunt ruiken. Zonder India te willen romantiseren, want ook de hectiek van het verkeer, de drukte, de stank en de armoede worden belicht.

Bovenstaand gaat nog steeds op. Misschien op DVD nog wel meer dan in de bioscoop. In een intiemere setting kan je heerlijk genieten van de verschillende karakters en de klasse-acteurs die ze vertolken. Menigeen zal deze film met een glimlach bekijken.

Menu's

Als je DVD in je speler stopt opent deze met een collage van verschillende filmbeelden. Het hoofdmenu en de diverse submenu's hebben echter alleen een shot uit de film met hierbij de mogelijke opties.

Extra's

De extra's zijn karig uitgevoerd. Er is slechts één korte promotionele featurette aanwezig die net 2,5 minuut duurt. Hierin worden de standaard promotionele praatjes door cast en crew gemonteerd tussen scenes van de film. Al met al weinig toegevoegde waarde, dit soort filmpjes vind je tegenwoordig met één klik op YouTube.

Hopelijk krijgt deze prachtflm op DVD het publiek die het verdiend. De DVD is erg karig uitgevoerd maar bij dit product staat de film toch echt voorop.