Nyko Charge Base 360



Een redelijk lange tijd geleden zijn we bekend geworden met het fenomeen ‘third-party accessoires’, wat in feite niets meer betekent dan artikelen zoals controllers en memory cards van een andere ontwikkelaar dan de uitgever van de officiële accessoires. Vaak liggen deze qua prijs een stuk onder de officiële spullen en soms hebben ze features die niet bij de officiële hardware te vinden zijn. In 1996 werd het bedrijf Nyko uit de grond gestampt en vooral in de huidige generatie consoles vinden hun artikelen de weg naar de winkelschappen van Nederland. Mijn persoonlijke ervaringen met de producten van het bedrijf zijn altijd positief geweest, dus laten we hopen dat dit oplaadstation voor de 360 die lijn voort kan zetten.

Het eerste dat opvalt is het laadstation. Microsoft zelf geeft de mogelijkheid een quick charge station neer te zetten waar je de accu’s in kunt klikken of om een snoer aan je joystick en Xbox te hangen en zo tijdens het al dan niet spelen je controller weer vol te laden. Het station van Nyko geeft je echter de mogelijkheid je joystick gewoon op zijn plek neer te leggen waardoor hij direct opgeladen wordt. Het nadeel hiervan is uiteraard dat je geen officiële accu’s kunt opladen, maar de accu’s van Nyko moet gebruiken, welke speciale contactjes aan de buitenzijde van de accu heeft. Mijn geplande test met de twee verschillende accu’s in de oplader moest dus wijken. Gelukkig levert Nyko meteen twee accu’s bij het docking station, maar na wat zoeken op de site van Nyko moet ik helaas tot de conclusie komen dat losse accu’s (nog) niet te koop zijn.



De voorzijde van het laadstation bevat twee duidelijke LED’s die aangeven wat de status is van het opladen. Deze zijn groot en helder, waardoor ik hem na het plaatsen achter mijn tv een soort ambilight effect kreeg. De accu’s zelf lijken net een millimeter te groot in elke dimensie, waardoor het soepel in je joystick klikken toch wat meer lijkt op forceren. Als het zit, dan zit het echter en valt er niets meer te zeuren, de joysticks gaan meteen goed liggen en de accu’s maken dus altijd direct contact, geen geklooi dus om het goed te leggen. We kunnen dus wel stellen dat het van buiten allemaal best goed is uitgewerkt, maar hoe zit het onder de motorkap?