Nyko Charge Base 360

Het eerste deel van de test is een vergelijking tussen de accu’s. De enige mogelijkheid om dit te testen is Microsofts quick charge station. Nadat ik een officiële accu en een Nyko accu in het station had geplaatst (beide leeg uiteraard) kon het stroom erop en het avontuur beginnen. Aangezien de handleiding van Nyko niets zegt over gebruik in andere laadstations was extra voorzichtigheid geboden, de accu van Nyko was natuurlijk aan het opladen met een van de twee contactpunten in de openlucht. Dit is niet zo’n prettig idee als je vier katten in huis hebt rondlopen die mijn opstelling maar al te interessant vinden. Om deze reden heb ik na twee uur met een brandblusser in de aanslag beide accu’s losgemaakt en getest. De officiële accu gaf een tweetal streepjes weer, dus deze was ongeveer halfvol (of halfleeg). De accu van Nyko gaf echter geen kik, de controller bleef uit. Het is dus goed mogelijk dat deze accu’s het niet doen op het officiële station, het lijkt me in ieder geval niet de veiligste manier.



<\/center>

Voor het tweede deel heb ik twee lege Nyko accu’s en twee lege Microsoft accu’s gebruikt. De twee Nyko accu’s werden in twee controllers gepropt, welke op hun beurt in het Nyko station mochten vertoeven, en de twee Microsoft accu’s in het quick charge station. Zoals ik eigenlijk wel had verwacht waren de Microsoft accu’s eerder klaar met opladen en na een snelle test was ook te zien dat ze inderdaad helemaal volgeladen waren. Opvallend was echter dat een klein half uurtje later ook het Nyko station aangaf klaar te zijn met werken. Na het aanzetten van de controllers moest ik concluderen dat ook deze netjes volzaten en het oplaadstation had zichzelf met de accu’s erin al uitgezet, zodat er geen onnodige spanning op de accu’s zou blijven staan. Dan is het uiteraard nog wachten op de laatste test: De shuttle-run test!

Ken je hem nog, de shuttle-run? Je helemaal tot in het zweet rennen om een paar piepjes? Doorgaan totdat je door je benen zakte en geen centimeter meer kon bewegen? Datzelfde wilde ik testen met onze nieuwe speeltjes. Lekker spelen tot het spel vraagt of je de controller weer wil aansluiten, dan gewoon de controller weer aandrukken net zolang tot er gewoon geen lampje op je joystick meer kan en wil branden. De officiële accu’s staan bekend om een lekker uurtje of 25 speelplezier en Nyko belooft ditzelfde op hun doos. Gelukkig had ik nog stapels games liggen die nodig gespeeld moesten worden en welke samen gespeeld konden worden. Bij deze bedank ik mijn lieve vriendin voor het helpen aan de test. Zij hield de officiële accu aan en ik testte mijn geluk met het Nyko speeltuig. Na een sloot of twintig van heerlijk caffeinerijke donkere koffie kwam de Nyko controller tot stilstand. Ongeveer twintig uren had het batterijtje volgehouden, wat misschien niet de volle 25 uur is, maar hou rekening ermee dat een batterij altijd pas na een aantal keer leeglopen en opladen op volle toeren werkt. Twee uur later kon ook de Microsoft accu het geweld niet meer aan en gooide de handdoek in de ring.