Viva Piñata: Paniek in het Paradijs

Deze basis-gameplay is nog hetzelfde gebleven als in het vorige deel van de serie, maar er is nu wel een nieuwe mode toegevoegd: de \\\"just for fun\\\"-mode. In deze mode heb je geen last van zure piñatas (verzuurde piñatas die eigenlijk een klap voor hun kop verdienen omdat ze jouw tuintje lopen te verzieken), heb je oneindig veel geld en worden je eigen piñatas nooit ziek. Deze mode is zeker aantrekkelijk voor de mensen die gewoon een mooi tuintje willen maken zonder eerst alle leuke spulletjes vrij te hoeven spelen, of juist voor de jongere gamers onder ons omdat de moeilijkheidsgraad door de afwezigheid van de zure piñatas.

Daarnaast is er nu ook een coop-mode toegevoegd, waarbij je zowel off- als online met een tweede speler samen aan je tuintje kunt kloten. Gelukkig kun je hierbij ook restricties aangeven, zodat online spelers niet zomaar alles in je tuin kapot gaan maken. Naast deze toevoeging zijn er wel meer dingen veranderd: zo is er ook Piñata Vision toegevoegd, waarmee met behulp van de Xbox Live Vision Camera er kaartjes ingescand kunnen worden. Hiermee is het mogelijk om bijvoorbeeld objecten of piñatas in een oogwenk in jouw tuin te laten verschijnen. Ik heb helaas wegens gebrek aan een Vision Camera en kaartjes deze functie niet uit kunnen testen, het is nog maar afwachten hoe populair dit gaat worden in verband met het verkrijgen van de kaarten. De introductie van de game is ook aangepakt; het origineel kreeg de kritiek dat er in het begin te veel gelezen moest worden bij wijze van tutorial. Dit is nu aangepakt door in plaats van een statische tutorial een reeks simpele doelen, met daarbij duidelijke hints hoe deze gehaald moeten worden, aan te bieden waarmee de basis-gameplay van de game goed te leren valt.

Een wel erg toffe feature is de in-game camera. Je kunt deze activeren en van alles in de tuin foto\\\'s maken en deze uploaden naar de Viva Piñata Community Site, waar je jouw trotste piñata-momenten met iedereen kunt delen. Ook is er nu een trucjes-stok in de game, waarmee je piñatas trucjes aan kunt leren om ze deze vervolgens op ieder moment uit te laten voeren. Niet echt een gameplay-veranderende functie, maar zeker wel leuk om eens wat mee aan te kloten. Daarnaast zijn er natuurlijk meer piñatas te vinden in de game (nu 109 in totaal), zijn er nieuwe objecten met nieuwe mogelijkheden en zijn er woestijn- en antarctische landschappen toegevoegd.

<\/center>