Blade Dancer: Lineage of Light


Lance heeft er zin in! Hij kan niet wachten om zijn krachten te meten in de omgevingen van het eiland Foo. Nadat hij in de haven is aanbeland wordt hij welkom geheten in de stad Jade. Daar maakt hij al snel kennis met de plaatselijke bevolking.


Rustig aan Lance. Je mag zo gaan vechten.<\/center>

Alles is in 3D en bij te sturen met de L of R toets zodat je altijd netjes om je heen kunt kijken. Omhoog en omlaag kijken kan ook met behulp van de pijltjestoetsen, maar niet als je Lance voortbeweegt. Rechtsonder zie je de status van je partyleden (waar in het begin nog niemand meedoet vanzelfsprekend) en linksboven vind je een kompas.

Door op de select knop te drukken verschijnt een kaart van de lokale omgeving en gaat het kompas automatisch het noorden als naar boven aanwijzen. Door middel van een pijltje zie je waar je party zich op dat moment bevindt en waar ze naar toe gaan.


In de haven en bij het kasteel van de koningin<\/center>

Bij elke actie dien je het gewenste doel aan te vinken. Dit \\\"targeten\\\" doe je met behulp van vierkantje, waarna je een actie doet met de X of via het zeer uitgebreide menu.

In de stad Jade zijn er diverse mensen die een bepaalde missie voor je hebben. Zo wil een brave huisvrouw dat je haar helpt met het rondbrengen van lunches en heeft een ridder te weinig tijd om de boze beesten in het bos te verslaan. Of jij dat even wil doen, tegen een beloning uiteraard.

Deze beloningen komen in geld of spullen waarmee je je character sterker kan proberen te maken of gebruiken om zo verder te komen in het verhaal. Vooral in het begin zijn deze missies erg handig om wat geld te verzamelen. Zodoende kun je met verbeterde wapens beter vechten waardoor je weer sneller een level omhoog gaat.

De gevechten zijn real time. Linksonder loopt een soort klokje die je vertelt wanneer je een actie mag doen.
Deze acties kunnen bestaan uit natuurlijk het aanvallen van de tegenstander, maar ook uit het pakken van een nieuw wapen of bijvoorbeeld jezelf een potion toedienen als je gezondheid niet meer zo best is. Na elke actie krijg je een bepaald aantal Luna punten. Deze verschijnen linksboven in beeld.

Afhankelijk van je level heb je bepaalde speciale krachten genaamd lunabilities. Door deze op de juiste momenten toe te passen kun je tegenstanders enorme schade toebrengen, maar pas op want ook je vijanden hebben de mogelijkheid lunabilities te gebruiken en dat gaat allemaal met dezelfde Luna-balk! Er zijn Lunabilities die door één persoon te gebruiken zijn, maar er zijn er ook die samen met meerdere teamleden opgeroepen dient te worden. En natuurlijk zijn er ook Lunabilities die meerdere doelen kunnen treffen. Lunabilities kosten enige tijd om op te laden dus de tegenstander kan ook proberen de lunability te stoppen. Met een beetje oefenen en voldoende level heb je tegenstanders in een paar beurten al om zeep geholpen.

Alle enge monsters dood? Dan klinkt de overwinningsmuziek en krijg je een overzicht te zien van alle punten, geld, verkregen experience points (XP) en of je nog items van je vijanden gepakt hebt. Met deze items kun je weer nieuwe items maken. Dit wordt craften genoemd.