Pac-Man World 3

Een kort introductiefilmpje, bestaande uit plaatjes die omstebeurt op het bovenste en onderste scherm worden weergegeven, vertelt het hartverscheurende verhaal over Pac-Man die op zijn 25ste verjaardag aangevallen wordt door de evil genius Erwin die de energie uit de Spectral Realm gebruikt om Pac-land te vernietigen. Ofzoiets. Welnu, het is niet helemaal duidelijk wát er precies gebeurt, maar er gebeurt in ieder geval íets. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus moeten we Pac-Man helpen om terug te keren naar Mrs. Pac-Man en Jr. Pac-Man zodat er nog vele kleine Pac-Mannetjes geboren mogen worden.
Pac-Man bevindt zich namelijk in een vreemde omgeving en hij moet naar huis zien te komen door de kwaadaardige Erwin te verslaan, die zich natuurlijk aan het andere eind van een hoop levels gevuld met hordes monsters bevindt. Gelukkig is Pac-Man vrij doeltreffend bewapend: met zijn vuisten kan hij hard slaan, hij kan springen, en door tijdens het springen nogmaals op de spring-knop te drukken kan hij stuiteren. Stuitert Pac-Man drie keer achter elkaar, dan is er een kleine schokgolf die iedereen in de directe omgeving schade toebrengt. Tenslotte kan Pac-Man zich oprollen en snelheid opbouwen, totdat je hem afvuurt door het touchscreen aan te raken.

Het eerste dat echter opvalt bij het spelen is dat de graphics niet erg mooi zijn. We hebben al gezien dat de DS tot vrij veel in staat is, en dat zijn grafische kracht ongeveer gelijk is aan die van de Nintendo 64, te zien in spellen als Mario 64 DS en Metroid Prime Hunters. Dit spel lijkt meer op Tony Hawk op de Nokia N-gage: lelijk hoekig, slecht afgewerkt, de pixels zijn te tellen, het ziet er altijd mistig uit zodat er niet te veel achtergrond tegelijk hoeft te worden ingeladen, en het geheel doet, ondanks de spaarzame bloemetjes en plantjes, saai en kleurloos aan. Geen fijn begin dus! Wordt dit goed gemaakt door de gameplay? Ja en nee….



<\/center>