Battles of Prince of Persia

Battles of Prince of Persia is een game die totaal anders is dan de andere Prince of Persia games. Het is een turn-based strategy game waarin je ook nog kaarten gebruikt. Een soort mix tussen Advance Wars en Magic the Gathering in feite. Het verhaal van Battles of Prince of Persia speelt zich af in de tijd tussen Sands of Time en Warrior Within. In de single player campaign staan de oorlog tussen India en Perzië en de opkomst van de Dahaka centraal.

Als Prince of Persia, zijn vader of Kalim heb je de controle over een aantal legertjes die je in een gevecht kunt verplaatsen over een raster. Elk legertje heeft eigen specialiteiten en een bepaald aantal stapjes die er per beurt gezet kunnen worden. Ook heeft het landschap invloed op het aantal stappen dat een leger kan zetten. Naast dit verplaatsen van de legers heb je ook elke beurt de kans een bepaalde kaart in te zetten. Na het winnen van partijen ontvang je weer nieuwe kaarten en zo kun je een goed deck bouwen.

Kaarten hebben verschillende eigenschappen, je hebt kaarten zonder speciale eigenschappen waar gewoon een nummer op staat. Dit nummer geeft aan hoeveel legers je in de komende beurt mag gebruiken. Sommige kaarten hebben nog extra\'s. Zo heb je kaarten die ervoor zorgen dat al je actieve legers een sterkere aanval krijgen of kun je legers van je tegenstander beschadigen. Per beurt kun je maximaal vier legers verplaatsen (vier is het hoogste getal op de kaarten). Nadat je ze verplaatst hebt, of er mee aangevallen hebt, kleuren de gebruikte legers grijs en kun je ze de volgende beurt niet gebruiken. Pas als beide spelers gepast hebben breekt het volgende uur aan en zijn al je legers weer actief.

Tijdens een gevecht zie je op het bovenste scherm een animatie waarin de legers elkaar aanvallen. Hier kun je al een beetje zien of je aanval succesvol was, want de units die het niet overleefd hebben verdwijnen dan. Na de aanval zie je op het onderste scherm precies hoeveel units je leger kwijt is en wat de status van het leger is.

Aan het einde van een missie ontvang je nieuwe kaarten als je gewonnen hebt. Je kunt dan je deck bewerken. Je mag maximaal dertig kaarten in je deck hebben. Kaarten die je dus niet zo nuttig vindt moet je op een gegeven moment wegdoen. Zo krijg je na een aantal missies een steeds sterker deck en dat is ook wel nodig want je gevechten worden ook steeds moeilijker.

Naast de single player campaign kun je ook nog multiplayer games spelen via DS-to-DS of met één DS die je dan steeds doorgeeft aan je tegenstander. De single player campaign is wel erg diepgaand en wordt op een gegeven moment ook behoorlijk pittig. Je moet je kaarten dan goed regelen en regelmatig saven en je zult sommige gevechten ook een aantal keer over moeten doen om te winnen.