FIFA 06

Voetbal is natuurlijk erg populair in ons koude kikkerlandje en daarom werd het tijd dat er ook een voetbalspel voor de DS uitkwam. FIFA 06 is de eerste voetbaltitel voor de tweeschermige handheld. Wat direct opvalt is hoe ongelooflijk uitgebreid deze game is. Er zijn vijfentwintig competities om uit te kiezen (waaronder ook de Nederlandse) en tienduizend spelers die allemaal tot in de puntjes uitgewerkt zijn. Mocht je niet kunnen kiezen uit deze overdaad aan teams en spelers, dan kun je ook je eigen team oprichten.

Mogelijkheden te over
FIFA 06 heeft verschillende speltypen waar je uit kunt kiezen. Je kunt kiezen voor \"Kick Off\", gewoon een potje voetbal spelen met je favoriete club. Ook is er de mogelijkheid een compleet seizoen of toernooi te spelen. Een ander onderdeel zijn de uitdagingen waar je een comeback-uitdaging kunt kiezen of een doelpunten-uitdaging. Een voorbeeld van zo\'n uitdaging is het spelen de laatste vijftien minuten van de wedstrijd Liverpool - Manchester United en ervoor te zorgen dat Liverpool wint. Wanneer je een seizoen of een toernooi aan het spelen bent hoef je je niet echt druk te maken over management zaken. Wil je dat wel, dan is de carrière mogelijkheid een goede optie.

De carrière mogelijkheid houdt in dat je gedurende vijf jaar een club begeleid. Elke club heeft een aantal doelen die bereikt moeten worden. Voor PSV is dit bijvoorbeeld: in de top drie eindigen van de eredivisie, minstens zeventien wedstrijden winnen en de finale van de cup bereiken. Voor elke gewonnen wedstrijd ontvang je prestige punten. Hoe meer punten je verdient, des te meer trainersprestige je opbouwt. Steeds als je trainersprestige stijgt krijg je een trainersbonus waarmee je de vaardigheden van je spelers kunt verbeteren.
In de carrière optie kun je per wedstrijd kiezen of je deze zelf speelt of dat er een simulatie op losgelaten wordt. Omdat je wel vijf complete seizoenen bezig bent zul je weleens een aantal wedstrijden willen simuleren. De simulatie kan ook op twee verschillende manieren: een \"visual sim\", waarbij je commentaar als tekst ziet verschijnen, of een \"quick sim\", waar je gewoon direct de uitslag weet.

Ook op multiplayer gebied heeft FIFA 06 mogelijkheden. Je kunt met twee spelers gebruik maken van \"single-card multiplayer\", dit houdt in dat maar één van beide spelers het spel in bezit moet hebben. Spelen met vier spelers is ook mogelijk, maar dan moeten alle vier de spelers de game bezitten.