Titan Quest

Na het grote succes van de Diablo-serie van Blizzard is er nooit echt een game geweest die net zo lekker hack & slashte als Diablo 2. Een aantal kwamen aardig in de buurt, zoals Sacred en Dungeon Siege. THQ en Iron Lore proberen het succes van Diablo te evenaren of wellicht wel te overstijgen met Titan Quest, een hack\'n slash RPG die zich afspeelt in de tijd van de titanen en welke je meeneemt naar de oude werelden van Griekenland, Egypte en Azië.



Als je Titan Quest begint hoef je je character in eerste instantie alleen een naam te geven. Je kiest nog geen class, dat gebeurt later in het spel pas als je een bepaald level bereikt hebt. Je begint in Helios, waar je direct je eerste quest krijgt. Er is een main quest; die quests moet je uitvoeren om verder te komen en er zijn ook nog allerlei optionele side quests. Het doen van deze side quests is aan te raden, je krijgt er veel experience voor en soms ook leuke bonussen zoals geld of een item.

In Titan Quest zul je net als in Diablo ook veel item drops vinden, leuk is dat de wezens waartegen je vecht laten vallen wat ze dragen (meestal tenminste), dat was in eerdere hack\'n slash RPG\'s niet het geval. De item drops kun je filteren; met Z worden alle gedropte items getoond, met ALT worden de kapotte items eruit gefilterd en met X zie je alleen de zeldzame items. Dat is erg handig omdat sommige beesten toch een hele zooi items droppen en zeker als je wat verder in het spel bent alleen de zeldzame items interessant zijn.

In Titan Quest is er ook weer verschil tussen de verschillende items: grijze items zijn stuk, witte zijn normaal, geel hebben extra effects, groen zijn weer wat zeldzamer dan geel en de blauwe zijn unique en dan heb je nog de paarse items, die zijn legendarisch. Soorten items die je kunt vinden zijn wapens, schilden, harnassen, ringen, kettingen, potions, charms en natuurlijk goud.