Kirby: Power Paintbrush (import)

Wie of wat is Kirby eigenlijk, dat vragen veel mensen zich af. Kirby is Dromelander en hij woont op een kleine ster die lichtjaren ver van ons vandaan ligt en vanaf aarde niet te zien is. Kirby heeft al vele avonturen beleefd op de verschillende Nintendo consoles en handhelds. Feit is dat Kirby in de vorige games zoog. Kirby\'s unieke kracht lag in het opzuigen van vijandige wezentjes en het overnemen van de krachten van deze wezentjes. Voor deze review is de Amerikaanse versie \"Kirby\'s Canvas Curse\" gebruikt. De Europese versie ligt vanaf 25 november in de winkels onder de naam Kirby: Power Paintbrush.

klikklik

De zuigkracht is Kirby in Power Paintbrush ontnomen, maar nu is er een nieuwe kracht om Kirby te helpen en die kracht schuilt zich in de stylus van de Nintendo DS. Door middel van het trekken van lijntjes en het aantikken van vijandige wezentjes help je het rollende roze balletje door allerlei kleurrijke werelden. Dat klinkt nogal basic en dat is het in feite ook, maar dat is waarschijnlijk ook de reden dat de gameplay perfect aanvoelt. Het is de eerste platform game waarin je je character niet bestuurt maar stuurt. Kirby rolt langzaam door en jij zorgt ervoor dat hij versnelt, jouw lijnen volgt of een aanvalstechniek gebruikt. De lijnen die je trekt komen uit je voorraad inkt, je moet dus zuinig hiermee omgaan. Deze voorraad vult zich wel na een tijdje weer aan.

Als je het spel begint kun je kiezen uit een aantal mogelijkheiden: Main Game, Rainbow Run, Subgames en Medal Swap. De Main Game houdt in dat je 8 werelden van elk 3 levels doorspeelt, elk level dat je uitgespeeld hebt kan je vervolgens via Rainbow Run weer spelen. In Rainbow Run kun je kiezen uit Time Trial (speel het leven zo snel mogelijk uit voor extra bonus) of Line Trial (speel het leven uit met een bepaalde inkt-voorraad die niet aangevuld wordt). Met deze trials kun je medals verdienen die je in Medal Swap kunt omwisselen voor allerlei bonussen die je in de game kunt gebruiken (bijvoorbeeld nieuwe songs). Dan zijn er nog de Subgames. Dit zijn 2 soorten minigames in verschillende moeilijkheidsgraden. De eerste minigame is een soort \"Bricks\" waarmee je met de stylus streepjes trekt waarop Kirby stuitert zodat hij blokjes kapot maakt. De tweede minigame is een nateken game.

klikklik

De eerste keer dat je begint met de Main Game krijg je een tutorial waarin je leert op welke manieren je Kirby met de stylus kunt helpen. Je leert het aantikken van vijandige wezentjes zodat ze tijdelijk verlamd raken. Als Kirby er dan tegenaan rolt verdwijnen ze. Ook leer je Kirby te laten versnellen door hem aan te tikken, als hij op deze manier tegen wezentjes aanrolt verdwijnen ze zonder dat je ze eerst hoeft te verlammen. Verder leer je de kneepjes van het lijnen trekken. Met deze lijnen leidt je Kirby door de levels, maar je kunt de lijnen ook gebruiken om Kirby te beschermen tegen bijvoorbeeld laserstralen en kogels. Soms is het ook nodig objecten in een level aan te tikken met de stylus zodat ze kapot gaan (bijvoorbeeld rollende stenen).